Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Amber Run - I Found

Amber Run is een Engelse band uit Nottingham. De bandleden zijn de zanger/gitarist Joe (Joshua) Keogh, de gitarist Will Jones, de basgitarist Tom Sperring en de toetsenist Henry Wyett.

Joe, Will en Tom waren in Buckinghamshire vrienden van elkaar. Ze zaten alle drie op de Dr. Challoner's Grammar School en ze speelden in een alternatieve rockband.

Joe Keogh is geboren op 10 december 1992 en hij houdt van de muziek van Coldplay, U2 en Bon Iver. Het vocale bereik van Joe is geweldig en verbijsterend mooi, net als zijn poëtische power.

Het intellligente en artistieke drietal studeerde Geesteswetenschappen en Rechten aan de Universiteit van Nottingham. Daar hebben ze de bandleden Henry Wyett en Felix Archer ontmoet. Felix is opgegroeid in Kent en hij was de drummer van Amber Run, want hij heeft de band inmiddels verlaten. Ze verlieten hun studies om zich volop op de band te concentreren. Een moedig en gewaagd besluit.

Aanvankelijk noemden ze zichzelf Amber, maar dat moesten ze veranderen na een conflict met de Nederlandse zangeres Amber, die is geboren als Marie-Claire Cremers op 17 september 1969 in Ubbergen. Deze Amber was lid van de supergroep Stars on 54, samen met Ultra Naté en Jocelyn Enriquez. In 1998 hadden ze een hit met 'If You Could Read My Mind', oorspronkelijk van de Canadese singer-songwriter Gordon Lightfood. Hij schreef dit lied na zijn echtscheiding tijdens een zomer in een leegstaand huis in Toronto.

Met de hulp van de lokale BBC-presentator Dean Jackson had Amber Run in 2013 een optreden tijdens het fameuze Reading Festival, wat leidde tot een contract bij RCA.

Op 14 februari 2014 verscheen hun debuut-EP 'Noah', met 'Noah', 'Kites', over een goede vriend, die aan de harddrugs was, 'Little Ghost' en 'Champion'. In maart 2014 gingen ze op tournee met Kodaline.

Op 18 april 2014 verscheen hun tweede EP 'Sparks', met 'Spark', 'Heaven', 'Chamber' en 'Hide & Seek'. Op 19 september 2014 verscheen hun derde EP 'Pilot', met 'Pilot', 'I Found', 'Thank You' en 'I Found (Acoustic)'.

In januari en februari 2014 deden ze de opnamen voor hun eerste album, in samenwerking met de muziekproducent/meng-ingenieur Mike Crossey en Sam Winfield. In juli en augustus 2014 verschenen de muziekvideo's bij 'I Found' en 'Pilot'. Die bij 'I Found' is een zeer spannende mini-speelfilm geworden, met ontroerende ingrediënten. Op 5 januari 2015 verscheen hun nieuwe single 'Just My Soul Responding'.

Op 20 april 2015 verscheen het debuutalbum van Amber Run '05.00', met o.a. 'I Found', 'Spark', 'Noah', 'Pilot', '5am', 'Just My Soul Responding', 'Good Morning', 'Shiver' en 'See You Soon'. Op 15 april 2016 verscheen hun nieuwe single 'Haze'.


Zie ook: https://www.youtube.com/watch?v=PbSZhGONRBg

Schrijver: Joanan Rutgers, 27 juli 2016


Geplaatst in de categorie: muziek

4.7 met 3 stemmen 97Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)