Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Julie Covington - Don't Cry For Me Argentina

Je bent geboren als Julie Covington op 11 september 1946 in Londen.
Je ging naar het gymnasium op de High School Brondesbury en Kilburn. In 1967 was je een studente aan het Homerton College in Cambridge.
Je mocht in de tv-show van Sir David Frost Paradine zingen, wat jou een platencontract opleverde.
In 1967 verscheen jouw debuutalbum 'While The Music Lasts' en in 1969 verscheen jouw album 'The Party's Moving On', met 24 songs van Pete Atkin en Clive James.

In 1971 speelde je mee in de musical 'Godspell' van Stephen Schwartz, naar een boek van de toneelschrijver John-Michael Tebelak, die op zijn 35-ste door een hartaanval overleed.
Je speelde in het Roundhouse Theatre in Chalk Farm. In 1971 verscheen ook jouw album 'The Beautiful Changes'.

In 1973 speelde je Janet Weiss in de musical 'The Rocky Horror Show' van Richard O'Brien. Je speelde geregeld in het National Theatre en het Royal Court Theatre. Zo speelde je Alice in het toneelstuk 'Plenty' van Sir David Hare, Vivienne Eliot in 'Tom & Viv' van Michael Hastings en Edward in 'Cloud 9' van Caryl Churchill. Je zong in het tv-kinderprogramma 'Play Away'. In 1975 speelde je in de rock-opera 'Great Big Groovy Horse', een kerst-productie.

In 1976 zong jij Eva Perón op het album van de musical 'Evita', met muziek van Andrew Lloyd Webber en teksten van Tim Rice.
November 1976 verscheen jouw legendarische topsingle 'Don't Cry For Me Argentina' uit de musical 'Evita'. Elkie Brooks wilde dit lied niet zingen, maar het werd een geweldig, wereldwijd succesnummer, dat in vele landen op nummer één stond, o.a. in Nederland.

'Don't Cry For Me Argentina' won de Ivor Novello Award voor Best Song, zowel muzikaal als tekstueel. Het nummer werd ook gezongen en opgenomen door o.a. The Carpenters, Olivia Newton-John en Madonna. Toch blijft jouw versie er ver bovenuit stijgen. Jouw stem is ontroerend, subtiel lichtvoetig, zuiver van toon en geloofwaardig. Jouw inlevingsvermogen is voelbaar van hoge klasse.
De titel van dit lied, dat jou wereldberoemd maakte, is afkomstig van een grafschrift op een plaat, dat aan het graf van Eva Perón is bevestigd. Zij is op de La Recoleta begraafplaats in Buenos Aires begraven. Jij weigerde om Evita in de theaterproductie te spelen en dus ging die rol naar Elaine Paige en daarna naar Marti Webb.

In 1976 en 1977 speelde je in het muzikale tv-drama 'Rock Follies' en in 1977 verscheen jouw titelloze album met covers, zoals 'How' van John Lennon, 'The Kick Inside' van Kate Bush en 'Only Women Bleed' van Alice Cooper. Met de Engels Nationale Opera speelde je Anna in 'The Seven Deadly Sins'. In 1978 speelde/zong je Beth, de vrouw van de dominee Parson Nathaniel, tijdens het lied 'The Spirit of Man' in de musical-versie van 'Jeff Wayne's The War of the World'. Ongekend ontroerend en hoopgevend.

In 1982 speelde je de hoofdrol Sister Sarah in de musical 'Guys and Dolls' van Frank Loesser, naar een boek van Jo Swerling en Abe Burrows.
In 1983 speelde je de hoofdrol in de dramafilm 'Ascendancy'. Je koos definitief voor het theater en tv-films.
In 2006 speelde je nog in 'Samuel Johnson: The Dictionary'.


Zie ook: https://www.youtube.com/watch?v=adUPdnzCAk8

Schrijver: Joanan Rutgers, 22 december 2016


Geplaatst in de categorie: muziek

4.2 met 4 stemmen 81Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)