Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

BRIEVENBUS

Wat weer een rabiaat resultaat betreffende presentatie en opbrengst van SERIOUS REQUEST, editie 2016, dat met een bedrag van 8,7 miljoen euro slachtoffers van de STILLE KILLER longontsteking mag ondersteunen; woede in klinkende munt omgezet. Een fenomenaal bedrag dat mede door de nagellak-actie van de 6-jarige Tijn bij elkaar is gebracht. Waar onder andere de brievenbus niet goed voor is, zeg ik dan maar even als professioneel postbezorger.

SERIOUS REQUEST, de inmiddels jaarlijks terugkerende actie, waarbij geld wordt ingezameld voor projecten van Het Nederlandse Rode Kruis, wordt georganiseerd en geaccrediteerd door NPO 3 FM en gepresenteerd door top-dj's met een uithoudingsvermogen waar U tegen moet worden gezegd: RESPECT!
De ene na de andere verzoekplaat wordt tegen een SERIOUS REQUEST-steunbijdrage de decemberether in geslingerd. Alles tegen de hiervoor genoemde STILLE KILLER. Dit jaar werden twee dj's, Domien Verschuuren en Frank van der Lende, gedurende zes dagen in het Glazen Huis opgesloten zonder vast voedsel te mogen eten. In ruil voor een donatie aan het goede doel worden verzoeknummers voor luisteraars gedraaid. Ook worden bekende Nederlanders ingezet en gedoneerde zaken geveild; alles slechts voor het goede doel. Geld kan zowel direct gestort als afgeleverd worden. Voor die laatste actie is een flinke BRIEVENBUS aanwezig.
De blijkbaar alleskunner Humberto Tan, televisiepresentator en schrijver, daarnaast ook Meester in de Rechten en, niet onbelangrijk in deze, Ambassadeur Nederlands Rode Kruis was in de avond/nacht van 21 op 22 december van deze feestmaand super-gemotiveerd aanwezig.

Van Humberto's bibliografie vind ik, zeer persoonlijk dus, 'Als winnen makkelijk was, zou iedereen het doen', de mooiste titel, die daarnaast ook nog eens de spijker op z'n kop slaat...!

Schrijver: Annejan Kuperus, 26 december 2016


Geplaatst in de categorie: kerstmis

4.0 met 2 stemmen 251Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)