Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Lissie - Further Away (Romance Police)

Je bent geboren als Elisabeth Corrin Maurus op 21 november 1982 in Rock Island in de staat Illinois. Deze stad ligt aan de Rock River, een zijrivier van de Mississippi en zo'n 500 kilometer lang. Jouw vader is een arts en jouw moeder is een interieur-ontwerpster. Je bent grotendeels van Scandinavische afkomst. Je was al op jonge leeftijd geïnteresseerd in de muziek en jouw negende speelde je de hoofdrol in de musical 'Annie'.

Tijdens jouw, bij de meesten vrij dramatische, middelbare schooltijd had je veel gezonde steun aan de muziek. In het eindjaar op de middelbare school werd je van school gestuurd, omdat je iets doms had gedaan en wat na een reeks aan dommigheden de bekende druppel was, die de emmer deed overlopen. Je behaalde jouw diploma alsnog bij een alternatief schoolcentrum. Je studeerde twee jaar aan de Colorado State University in Fort Collins. In die tijd maakte je contact met andere muzikanten.

Je werkte samen met Morgan Page, een progressieve en elektronische house-dj en muziekproducent, die op 31 mei 1981 in Burlington is geboren. Jullie nummer 'The Longest Road' betekende voor jou de doorbraak bij het grote publiek. Jullie maakten ook samen het nummer 'Fight For You'. Samen met DJ Harry maakte je het nummer 'All My Life'. In 2007 verscheen jouw debuut-EP met vier songs. Begin 2008 deed je de openingsact bij de Love Revolution Tour van Lenny Kravitz.

In november 2009 verscheen jouw officiële debuut-EP bij Fat Possum. 'Oh Mississippi' schreef je samen met de Engelse zanger Ed Harcourt. Begin 2010 deed je samen met de singer-songwriter Joshua Radin optredens in Engeland.

Op 21 juni 2010 verscheen jouw debuutalbum 'Catching A Tiger' bij Columbia Records, met naast de titelsong o.a. 'When I'm Alone', 'In Sleep', 'Cuckoo', 'Little Loving', 'Everywhere I Go', 'Worried About' en 'Look Away'. Je kreeg veel lovende reacties en Rick Pearson vergeleek jouw stem met die van Stevie Nicks en hij noemde het album 'briljant'. De producer was Jacquire King, die ook o.a. werkte met Kings of Leon, Tom Waits en Of Monsters and Men. Je werkte samen met Tom Petty, Snow Patrol en Robbie Williams.

Op 8 oktober 2013 verscheen jouw tweede album 'Back To Forever', met naast de titelsong o.a. 'Further Away (Romance Police)', 'Sleepwalking', 'Mountaintop Removal', 'I Bet on You' en 'The Habit'.

Op 12 februari 2016 verscheen jouw derde album 'My Wild West' bij jouw eigen label Lionboy & Thirty Tigers. Met o.a. 'Don't You Give Up On Me', 'Daughters', 'Wild West', 'Sun Keeps Rising', 'Together Or Apart', 'Go For A Walk', 'Ojai' en 'Hero'.

Op 30 september 2016 werd het album 'Live At Union Chapel' in Londen opgenomen. In 2015 verhuisde jij van Ojai naar een boerderij op zo'n 40.000 vierkante meter in het noordoosten van Iowa. Je houdt veel van fantasie-literatuur, met name van de epische trilogie 'His Dark Materials' van de Engelse schrijver Philip Pullman en de Harry Potter romans van Joanne Rowling, die inmiddels multi-miljonaire is. Joanne woonde in het 19e-eeuwse landgoedhuis Killiechassie House en in een Georgisch huis in Kensington, Londen. Sinds juni 2014 woont ze in een 17e-eeuws huis in Edinburgh met hoge coniferen ervoor. Je hebt een Tibetaanse Lhasa Apso hond, die Byron heet. Dit hondenras is nogal gemakzuchtig, wat je blijkbaar hebt geassocieerd met de aan drank en drugs verslaafde dandy/dichter Lord Byron.

Schrijver: Joanan Rutgers, 18 januari 2017


Geplaatst in de categorie: idool

4.5 met 2 stemmen 42Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)