Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Ondergronds gerommel en gegrom

Ik mailde Freek de Jonge, dat ik de nare gevolgen van de gasboringen van de NAM nauwlettend in de gaten houd en dat ik deze zeer ernstige kwestie met mijn inbreng wakker wil houden. Dat de bewindslieden van de NAM en onze regering nog steeds blijven wegkijken, gebeurt er in feite, want ze blijven hun eigen, winstgevende plannen trekken, zonder dat ze echte betrokkenheid met de gedupeerde Groningers hebben. Politici en directeuren zijn immers meesters op het gebied van emoties veinzen. Dus acteren ze mededogen, want dat kost hen immers niets. Dat ze hun zielen aan de duivel hebben verkocht, lappen ze aan hun laarzen. Bovendien staan hun dure landhuizen niet in het aardbevingsgebied en vieren ze hun vakanties zeker niet in Loppersum, Slochteren of Bedum. De tweedeling van burgers die meetellen en burgers die er niet meer toedoen, is gaande en dat behoort iedere rechtgeaarde Nederlander niet te pikken. Als de huizen van de huidige politici dreigen kapot te dreunen, dan zou er wel direct actie ondernomen worden. Het ontbreekt de verwende mens van vandaag aan een gefundeerd saamhorigheidsgevoel. Groningen wordt bewust in de steek gelaten nu het zo overduidelijk dreigt in elkaar te storten. Bijna alle vruchten zijn geplukt en de vruchtboom is op sterven na dood. De NAM met zijn oogkleppen perst doodleuk nog maar meer gas uit de Groninger kleibodem. Het roer moet allang om, maar zij blijven regelrecht op nog meer rampgebieden aankoersen, terwijl bij duizenden goudeerlijke Groningers de vlag al halfstok hangt.

De glimlachende, steenrijke NAM-directeur Gerald Schotman doet alsof hij de getroffen Groningers tegemoet komt met zalvende praatjes en inluisjargons. Al die universitair opgeleide mensen lijken wel stiekem als bijvakken acteerkunst en fopkunst genoten te hebben. Ze jongleren met woorden om anderen zand in de ogen te strooien en het doolhof in te sturen. Bovendien hebben deze buitengewoon oneerlijke mensen ook nog eens geen gewetenswroegingen, omdat ze steevast van hun eigen gelijk overtuigd zijn en daar absoluut niet van kunnen afwijken, want dan storten hun potsierlijke, protserige kaartenhuizen in elkaar en moeten ze wellicht hun hoge niveaus van zoetsappige weelde opgeven. Het is de hoogste tijd voor de Groningse Revolutie. Gerald Schotman met zijn parelwitte tanden (of zijn het parels?) ziet wel degelijk mogelijkheden voor de NAM om een bijdrage te leveren aan een meer duurzame energievoorziening, zegt hij met een grote slag om de arm. Hij zegt namelijk ook, dat de focus van de NAM de komende jaren op de gaswinning gericht blijft. Het zijn zijn woorden. Verder voorziet hij nog geruime tijd een belangrijke rol voor aardgas. Hij zegt: 'De gaskraan kan niet binnen 10 jaar dicht, zoals Freek de Jonge wil, de komende decennia(!) hebben we het aardgas nog hard nodig als overgangsbrandstof.'. Verder oppert hij: 'Doe de opbrengst van het aardgas in een speciaal fonds, waar windmolens en zonneparken van betaald kunnen worden!'.

Zo, zou je kunnen denken, die NAM-directeur gaat een aardig eind onze richting op, best wel een toffe peer eigenlijks, maar ik zeg je, trap er niet in, want het zijn dezelfde leugens van de grote graaiers, maar dan verpakt in een ander, schijnheilig jasje. En ondertussen zuigen die akelige bloedzuigers nog meer gas uit het grondgebied van nota bene de Groningers, waar ze schijnbaar niets meer zelf over te zeggen hebben. Het is pure, binnenlandse uitbuiting op een walgelijk schandalig niveau. Het is diefstal en kaalslag van Moeder Aarde en diefstal van het Groningse volk en ze pompen niets terug. Ze onderhouden er hun dure gewoonten mee. Maar vroeg of laat zullen ze er voor moeten boeten, want hun slechte daden zijn allemaal voor rekening van hun toch al wankele karma's. Als je ook maar iemand anders een haar krenkt, dan heb je God gekrenkt. En voor de atheïsten: dan heb je het Collectieve Bewustzijn gekrenkt. Lees anders nog maar eens zeer nadrukkelijk de Universele Rechten van de Mens. Gerald Schotman heeft al aangegeven, dat de NAM het voortouw wil nemen bij de duurzame energiebronnen, omdat ze zoveel ervaring met opslag en transport hebben. Kijk, de aap komt altijd uit de mouw, zijn mooie praatjes zijn er alleen uit voorzorg op gericht, dat zijn bedrijf straks moeiteloos profiteert van schone energiebronnen. Die hebzuchtige lui waaien gewoon met alle winden mee, als ze er maar flink aan kunnen verdienen. Ik word gillend gek van die kortzichtige, holle, aspirituele waanzinnigen met Euro-tekens in hun robotogen.

Met velen van ons keken we naar 'De Stille Beving' van Piet Hein van der Broek. Mijn hart brak bij de beelden, die ik zag en de verhalen van de betrokkenen. Bijvoorbeeld die hoogst kwetsbare man, die het al aan zijn hart had en die door de ineenstorting van zijn boerderij ook zelf ineenstortte door een hartaanval. Een tragisch individu moet ertoe doen, anders ben je echt op het verkeerde spoor. Het zijn niet de grootgrondbezitters, die de waarheid in pacht hebben. Zij claimen met hun aangepaste waarheid hun macht en voorrechtsposities, maar dat kunnen ze alleen door de grote massa te bedotten en te slim af te zijn met hun staalharde, inhumane, goddeloze, arrogante, hebzuchtige, aardeverkrachtende, kortzichtige, egoïstische, krankzinnige leugens. Kortom: de rijken verneuken de aarde en de armen. Inderdaad ja, ik ben net als alle Groningers hartstikke boos, gifnijdig en uitermate strijdlustig. Denk aan 'Anger is an Energy' van de Sex Pistols. En dan natuurlijk Annemarie Heite, Albert Ubels en hun dochters Annemijn en Zara, die door de gasboringen hun kop-hals-romp boerderij uit 1837 moesten laten slopen. Annemarie's verzetemoties weergalmen nog vaak door mijn bovenkamers en ik mag hopen ook door de drukbezette bovenkamers van o.a. Kamp, Rutte en Schotman.

Schrijver: Joanan Rutgers, 3 april 2017


Geplaatst in de categorie: actualiteit

3.7 met 3 stemmen 121Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)