Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Beyoncé - Pretty Hurts

Je bent geboren als Beyoncé Gisille Knowles-Carter op 4 september 1981 in Houston. Jouw moeder Celestine Ann Beyincé was een eigenaresse van een schoonheidssalon en zij is mode-ontwerpster. Jouw vader Matthew Knowles was een verkoopmanager bij Xerox. Jouw jongere zus Solange is ook een zangeres. Jouw oma was de Franse klerennaaister Agnéz Deréon. Samen met jouw moeder stichtte je de kledinglijn House of Deréon.

Op de St. Mary's Elementary School in Fredericksburg leerde je dansen. Jouw danslerares Darlette Johnson ontdekte jouw zangtalent. Op jouw zevende won je op school een talentenjacht met 'Imagine' van John Lennon. In de herfst van 1990 ging je naar de muzikale Parker Elementary School, waar je bij het schoolkoor ging. Je ging ook naar de High School for the Performing and Visual Arts en de Alief Elsik High School. Je was ook twee jaar soliste bij het koor van de St. John's United Methodist Church.

Op jouw achtste vormde je samen met Kelly Rowland, Latavia Roberson en drie andere meisjes de groep Girl's Tyme. Jullie deden mee met de talentshow 'Star Search', maar jullie verloren. In 1995 zei jouw vader zijn baan op en werd hij de manager van de groep, die hij uitdunde tot vier leden. Door de halvering van het gezinsinkomen moest jouw vader op zichzelf gaan wonen. Nadat de groep door Atlanta Records werd gedumpt, gingen jouw ouders scheiden. In 1996 verscheen het debuutalbum bij Sony Music en was de hereniging van jouw ouders een feit.

Er werd een contract bij Columbia Records getekend en de groepsnaam werd Destiny's Child, voortkomend uit het bijbelboek Jesaja. In 1998 verscheen jullie titelloze debuutalbum met de eerste, grote hit 'No, no, no'. In 1999 verscheen jullie tweede album 'The Writing's on the Wall', met o.a. jullie eerste, Amerikaanse nummer één single 'Bills, Bills, Bills'. Het uiteenvallen van Destiny's Child werd door velen als jouw schuld beschouwd, waardoor je zwaar depressief werd en tot overmaat van ramp verliet jouw vriend jou.

Je was enkele jaren depressief, waarbij je jouw slaapkamer dagenlang niet verliet en je weigerde om te eten. Jouw moeder wist jou op te beuren en samen met Michelle Williams en Kelly Rowland wist je Destiny's Child nieuw leven in te blazen, wat een wereldwijd succes opleverde. Op 20 juni 2003 verscheen jouw eerste solo-album 'Dangerously in Love', met de succesvolle single 'Crazy in Love', die je samen met de rapper/muziekproducent Jay Z (Shawn Corey Carter) zong.

Op 4 april 2008 trouwde je in New York met de 12 jaar oudere Jay Z en op 7 januari 2012 werd jullie dochter Blue Ivy Carter geboren. In februari 2017 werd het bekend, dat jullie een tweeling verwachten. Het nummer 'Drunk in Love' is een duet met Jay Z en de video erbij toont zeer mooi jullie innige liefdesband.

Op 4 september 2006 verscheen jouw tweede album 'B'Day', met o.a. 'Irreplaceable', 'Get Me Bodied', 'Upgrade U', 'Ring the Alarm' en 'Green Light'. Op 18 november 2008 verscheen jouw derde album 'I Am... Sasha Fierce'. Sasha is een alter ego van jou. Met o.a. 'If I were a Boy', 'Halo', 'Broken-hearted Girl' en 'Single ladies (Put a ring on it)'. In 2010 bracht je jouw eigen parfummerk 'Heat' op de markt. Jouw vierde album was '4', met o.a. 'Best Thing I Never Had', 'Party', 'Love on top', 'Countdown' en 'Run the World (Girls)'. Op 13 december 2013 verscheen het album 'Beyoncé' en op 30 april 2016 het zesde album 'Lemonade', met o.a. 'Don't Hurt Yourself', 'Daddy Lessons', 'Freedom', 'All Night' en 'Sorry'.

Je bent lid van het methodisme, een stroming binnen het protestantisme. Je bent ook actief als actrice en in 'Dreamgirls' speelde je naast Eddie Murphy en in 'Cadillac Records' speelde je de blueszangeres Etta James, die op 20 januari 2012 is overleden. Ze heeft jou nog persoonlijk gecoacht.

Schrijver: Joanan Rutgers, 21 april 2017


Geplaatst in de categorie: idool

4.5 met 2 stemmen 49Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)