Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Miley Cyrus - Wrecking Ball

Je bent geboren als Destiny Hope Cyrus op 23 november 1992 in Nashville, Tennessee. Jouw vader is de countryzanger/acteur Billy Ray Cyrus en jouw moeder is Leticia Finley. Jouw jongere zus is Noah Cyrus, inmiddels ook een zangeres, en jouw jongere broer is Braison Chance. Jouw twee oudere halfbroers zijn Trace en Christopher Cody en jouw oudere halfzus is Brandi.

Je ging altijd mee naar de concerten van jouw vader. Als 2-jarige rende je het podium op om naar jouw vader te gaan. Jouw peettante is Dolly Parton. In 2003 begon je met acteren en kreeg je een gastrol in een aflevering van jouw vader's serie 'Doc'. Je speelde ook in de film 'Big Fish' van Tim Burton. Je speelde als Miley Stewart de hoofdrol in de komedieserie 'Hannah Montana'. Je speelde een tiener met de geijkte problemen op de middelbare school. Als jij niet naar school ging, dan zette jij een blonde pruik op en dan was je de tienerster Hannah Montana.

In 2008 zong je samen met John Travolta de titelsong voor de animatiefilm 'Bolt'. In 2009 verscheen jouw autobiografie 'Miles To Go'. In 2010 verscheen de film 'The Last Song', waarin jij de hoofdrol speelde. Het verhaal is door Nicholas Sparks geschreven. Door deze rol werd je de op vier na rijkste mens onder de 30 jaar. In 2012 had je de hoofdrol in de romantische komedie 'LOL', maar die film flopte. Daarna speelde je nog de hoofdrol in de komedie 'So Undercover', die ook niet echt aansloeg.

In 2006 had je succes met de Hannah Montana-soundtrack 'Best of Both Worlds', die vier keer platina werd. Op 26 juni 2007 verscheen de tweede Hannah Montana-soundtrack, een dubbelalbum, waarvan de tweede CD 'Meet Miley Cyrus' heet. Op 22 juli 2008 verscheen jouw tweede album als Miley Cyrus, getiteld 'Breakout', met acht songs van jezelf. Je coverde 'Girls Just Wanna Have Fun' van Cyndi Lauper en 'Four Walls' van Cheyenne Kimball. Met naast de titelsong o.a. '7 Things', 'The Driveway', 'Wake Up America', 'Goodbye' en 'See You Again'.

Op 22 juni 2010 verscheen jouw derde album 'Can't Be Tamed', met naast de titelsong o.a. 'Who Owns My Heart', 'Stay', 'Liberty Walk', 'Two More Lonely People', 'Forgiveness and Love', 'Scars', 'Take Me Along' en 'My Heart Beats for Love'. Op 4 oktober 2013 verscheen jouw vierde album 'Bangerz', met o.a. het doorslaande succes van 'Wrecking Ball', inclusief een fantastische videoclip, het zinderende 'Adore You', inclusief een intiem-zwoele videoclip, 'We Can't Stop', 'Drive', 'Do My Thang', 'Maybe You're Right' en 'Someone Else'. Je kreeg medewerking van Britney Spears, Nelly, Future, Big Sean en Ludacris. De medeproducers waren o.a. Pharrell Williams, bekend van zijn hit 'Happy', en Mike Will Made-It. 'Wrecking Ball' was jouw eerste nummer één hit.

In 2008 verdiende je 25 miljoen dollar en in 2009 hetzelfde. Tussen juni 2010 en 2011 verdiende je 54 miljoen dollar. In 2011 had je ruim 120 miljoen dollar verdiend. Je kwam in opspraak door jouw optreden tijdens de MTV Video Music Awards op 25 augustus 2013, waar je schaars gekleed en volgens de puriteinse critici provocerend optrad. Dat je graag het één en ander toont, is jouw goed recht en zeker als artistieke performer. Dat de preutse massa daar niet tegen kan, is hun probleem. In 2015 richtte je een stichting op om dakloze lgbt-jongeren te helpen.

Tijdens jouw concerten stonden de Jonas Brothers in het voorprogramma en je zond een Joan Jett Medley. Jouw Gypsy Heart Tour bracht ruim 48 miljoen dollar op. Van jouw Best of Both Worlds Tour werd een film gemaakt, die alleen al 65 miljoen dollar opleverde. En dan waren er nog de Wonder World Tour en de Bangerz Tour. Niet slecht voor een meisje uit Nashville. In 2009 begon je een relatie met de Australische acteur Liam Hemsworth, met wie je in 2012 verloofde. In 2013 werd de verloving verbroken en sinds 18 januari 2016 is de verloving hersteld. Je hebt zo'n 50 tatoeages, o.a. een marihuanablaadje, een verdrietig poesje aan de binnenkant van jouw lip, een tand en een avocado.

Schrijver: Joanan Rutgers, 23 april 2017


Geplaatst in de categorie: idool

3.7 met 3 stemmen 51Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)