Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Anneli Marian Drecker - Ocean's Organ

Je bent geboren op 12 februari 1969 in Tromso, Noorwegen. Jouw vader Peter Drecker is een Duitser uit Bielefeld, Ostwestfalen-Lippe, o.a. de thuishaven van het internationale bedrijf Dr. Oetker. De stad is in 1214 door graaf Hermann IV van Ravensberg opgericht. Kasteel Sparrenburg (anno 1245) heeft er een 37 meter hoge toren, die te bezichtigen is. De oudste stadskerk, hoewel herbouwd na de Tweede Wereldoorlog, is de Altstädter Nicolaikirche, die in 1236 door de bisschop van Paderborn is opgericht.

De psychiater Christian Friedrich Nasse is in 1778 in Bielefeld geboren, die geloofde in de somatische school van psychiatrie. Hij was bevriend met de dichter/romanschrijver Ludwig Achim von Arnim, die met de schrijfster Bettina Brentano getrouwd was, die ruzie kreeg met Christiane Vulpius, de vrouw van Johann Wolfgang Goethe, die op 51-jarige leeftijd overleed.

In 1960 emigreerde jouw vader naar Noorwegen. Je bent de zangeres van de band Bel Canto, samen met Nils Johansen. In 1987 verscheen jullie debuutalbum 'White-Out Conditions', met naast de titelsong o.a. 'Blank Sheets', 'Without You' en 'Upland'. In 1990 verscheen het tweede album 'Birds of Passage', met naast de titelsong o.a. 'The Glassmaker', 'Time Without End', 'Continuum' en 'Picnic on the Moon'. Daarna verschenen er nog vijf albums van Bel Canto. In het najaar van 2006 vierde Bel Canto het 20-jarig bestaan met vele concerten.

Op 27 maart 2000 verscheen jouw eerste solo-album 'Tundra', met naast de titelsong o.a. 'All I Know', 'Fire Alarm', 'It's All Here', 'Still Waters' en 'Rainstorm'. Op 4 april 2005 verscheen jouw tweede solo-album 'Frolic', met o.a. 'Safe Now', 'My Emily', 'Stop This', 'Strange Little Bird' en 'The Monkey Trap'. Je werkte samen met A-ha, Röyksopp, Motorpsycho, Jan Bang, Savoy, Jah Wobble, Ketil Bjornstad, Simon Raymonde, Per Martinsen en wijlen Hector Zazou, een productieve componist/albumproducer.

Je deed mee aan de tournee 'Minor Earth, Major Sky' van A-ha, ook al weet de zanger Morten Harket al jarenlang de hoge noten uit het verleden niet meer te halen, maar zijn legende blijkt dat blijkbaar te bedekken. Je bent getrouwd met Jon Marius Aareskjold en jullie kregen samen twee kinderen, Luna Aareskjold Drecker en Peter Aareskjold Drecker. Je kreeg daarna een liefdesrelatie met Per Martinsen en samen kregen jullie de dochter Iris Marie Persdotter Drecker.

Op 24 april 2015 verscheen jouw derde solo-album 'Rocks & Straws', met naast de titelsong o.a. 'Alone', 'Circulating Light', 'Fisherman's Blues', 'Ocean's Organ', 'Seagull's Melody' en 'Waiting For A Boat'. De teksten zijn door Roy-Frode Lovland geschreven en gebaseerd op de gedichten van Arvid Ole Jakob Hanssen. Arvid's roman 'Broers en zussen op Gods aarde' is in 1983 door Laila Mikkelsen verfilmd en jij speelde een hoofdrol als Margit. Op het Vossajazz festival 2015 zong je samen met jouw dochter Luna het lied 'Little Tree'. Op 31 maart 2017 verscheen jouw vierde solo-album 'Revelation For Personal Use'. Opnieuw zijn alle songteksten op het schrijfwerk van Arvid Hanssen gebaseerd. Met naast de titelsong o.a. 'Days', 'On A Road', 'Snow', 'Waiting Time' en 'Blue Evening'.

Schrijver: Joanan Rutgers, 26 mei 2017


Geplaatst in de categorie: idool

4.0 met 1 stemmen 51Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)