Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Snowy White - Midnight Blues

Je bent geboren als Terence Charles White op 3 maart 1948 in Barnstaple, North Devon. Je groeide op op het eiland Wight, het grootste eiland van Engeland, die drie 30 meter hoge krijttorens bevat en ooit door de Juten bezet was.
Op jouw tiende kreeg jij jouw eerste gitaar van jouw ouders. Je leerde jezelf gitaar spelen. Op jouw 17-de verhuisde je naar Stockholm, waar je ruim een jaar lid van de band The Train was.

Op jouw 20-ste kocht je een Gibson Les Paul Goldtop, jouw handelsmerk. In 1970 ging je naar Londen en werd je lid van Heavy Heart, terwijl jij ook een sessie-speler was. In die tijd ontmoette je de legendarische blues-rockgitarist Peter Allen Greenbaum, die jouw levenslange vriend werd. Peter was de oprichter van Fleetwood Mac, maar door zijn schizofrenie en drugsgebruik belandde hij in psychiatrische ziekenhuizen en onderging hij electrochock-therapie. Peter was getrouwd met Jane Samuels en samen kregen ze dochter Rosebud Samuels-Greenbaum. Peter leefde jarenlang als een onbenaderbare, alcoholistische kluizenaar. Jij speelde mee op zijn album 'In the Skies' uit 1979.

In 1977 werd jij door Kate Bush aanbevolen bij Pink Floyd, via haar ex-manager Hilary Walker. Je speelde voor het eerst op 'Pigs on the Wing' van Pink Floyd, een nummer op hun tiende album 'Animals'. Op het lied 'Sheep' speelde je basgitaar en op de liederen 'Have a Cigar' en 'Shine on You Grazy Diamond' speelde je solo. Je speelde mee op de albums 'Chinatown' en 'Renegade' van Thin Lizzy'.

In 1983 verscheen jouw eerste solo-album 'White Flames', met o.a. 'Bird of Paradise'.
In 1984 verscheen 'Snowy White', met o.a. 'Peace on Earth' en 'When I Arise'.
In 1987 verscheen 'That Certain Thing', met naast de titelsong o.a. 'Lonely Heart' en 'I'll Be Holding On'.
In 1988 verscheen 'Change My Life', met naast de titelsong o.a. de cover 'The Thrill is Gone' van Roy Hawkins.
In 1989 verscheen 'Open for Business'.
In 1990 speelde je mee tijdens het The Wall Concert in Berlijn, waarvoor Roger Waters jou had uitgenodigd. In 1991 was je paraat op het concert 'Guitar Legends' in Sevilla, ook op uitnodiging van Waters.

In 1994 verscheen 'Highway to the Sun', waarop David Gilmour, Gary Moore en Chris Rea meespeelden. Er speelden ook twee Nederlands-Indonesische musici op mee, de drummer Juan van Emmerloot en de bas- en ritmegitarist Walter Latupeirissa.
Met de bluesgitarist Mick Taylor maakte je in 1995 het album 'Arthur's Club-Geneve 1995', met zes klassieke bluessongs, zoals 'You Gotta Move' van Mississippi Fred McDowell.
In 1996 verscheen 'No Faith Required', samen met jouw band The White Flames, met o.a. het wonderschone 'Midnight Blues', 'A Miracle I Need' en 'Blues Like a Fever'. De band bestond uit de pianist Max Middleton, de basgitarist Walter Latupeirissa en de drummer Richard Bailey.

In 1998 verscheen 'Little Wing', in 1999 'Melting' en 'Keep Out: We Are Toxic', in 2002 'Restless' en in 2005 'The Way It Is'.
In 2009 en 2010 maakte je twee albums met het Snowy White Blues Project: 'In Our Time of Living' en een live-album daarvan.
In 2011 verscheen 'Realistic' en in 2012 'After Paradise', met opnieuw 'Midnight Blues' en 'Bird of Paradise'.
Oktober 2016 verscheen jouw album 'Released', met o.a. 'Out of Control', 'Blues on a Borrowed Guitar' en 'Life Full of Lonely'.

Oktober 2017 verschijnt jouw allernieuwste album 'Reunited'.

Schrijver: Joanan Rutgers, 2 juni 2017


Geplaatst in de categorie: idool

5.0 met 1 stemmen 1.290Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)