Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Mighty Sam McClain - When The Hurt Is Over

Je bent geboren op 15 april 1943 in Monroe, Louisiana. Op jouw vijfde begon je in de Gospel Kerk van jouw moeder te zingen. Op jouw dertiende verliet je jouw ouderlijke huis en volgde je de lokale R&B gitarist Little Melvin Underwood in het Chitlin 'Circuit, eerst als zijn assistent en op jouw vijftiende als een als een hoofdzanger.

Terwijl je in de 506 Club in Pensacola zong, kreeg je contact met de producer en DJ Papa Don Schroeder, die de eigenaar van een radio-station is. In 1966 maakte je een cover-single van 'Sweet Dreams' van Patsy Cline, die op haar dertigste door een vliegtuigcrash is overleden. Bij Muscle Shoals verschenen jouw singles 'Fannie-May' en 'In the Same Old Way'.

Je had 15 jaar diverse banen in Nashville en New Orleans. In 1986 verscheen jouw debuutalbum 'Your Perfect Companion' bij Orleans Records, met naast de titelsong o.a. 'Backstreets', 'Pray' en de cover 'A Change Is Gonna Come' van Sam Cooke. Je ging op tournee naar Japan en in 1989 verscheen 'Live in Japan', met medewerking van de bluesgitarist Wayne Bennett. Begin jaren negentig verhuisde je naar New England en was je lid van het project 'Hubert Sumlin Blues Party'.

Je kreeg contact met Joe Harley van het label Sledgehammer Blues, waar in 1992 jouw album 'Give It Up To Love' verscheen, met naast de titelsong o.a. 'I'm Tired of These Blues', 'Got to Have Your Love' en 'Don't Turn Back Now'.
In 1995 verscheen 'Keep on Movin'', met naast de titelsong o.a. 'Don't Worry About Me', 'A Soul That's Been Abused' en 'Lord Will Make a Way'. Je verhuisde naar New Hampshire en in 1996 verscheen 'Sledgehammer Soul & Down Home Blues', met naast de titelsong o.a. het indringende, diepgevoelige 'When The Hurt Is Over', 'Trying to Find Myself' en 'Don't Write Me Off'.

In 1998 verscheen 'Journey', met o.a. 'New Man in Town', 'Thank You' en 'Somebody Help Me'.
In 1998 verscheen eveneens 'Joy & Pain', met veelal oude bekenden, op 'Forgive and Forget' na.
In 1999 verscheen jouw laatste album bij Sledgehammer Blues, een verzameling van jouw beste songs.
In 2000 verscheen 'Blues For The Soul' bij Telarc Distribution, met o.a. 'Jesus Got the Blues'.
In 2001 volgde 'Sweet Dreams' en in 2003 'One More Bridge To Cross'.
In 2009 verscheen 'Betcha Didn't Know' met veel covers.

In 2010 verscheen 'Scent of Reunion: Love Duets Across Civilizations', een album dat je samen met de Iraanse zangeres Mahsa Vahdat maakte. Het album is gebaseerd op een poëtische dialoog over de liefde tussen de Iraanse dichter Mohammad Ebrahim Jafari en de Noorse dichter Erik Hillestad. De boodschap is dat liefde geen grenzen kent, ondanks verschillende culturen en absurde, ronduit liefdeloze religies, die het beste allemaal opgedoekt kunnen worden.

In 2011 verscheen een album met de Noorse bluesgitarist Knut Reiersrud en in 2012 opnieuw een album met Mahsa Vahdat en het album 'Too Much Jesus (Not Enough Whiskey)', met o.a. 'Missing You', 'Can You Feel It?' en 'I Wish You Well'.

In 2014 speelde je samen met de Egyptische musicus Ramy Essam het lied 'Bread/Freedom/If I Can Dream' op het album 'Songs from a Stolen Spring'.

Op 15 juni 2015 ben je in New Hampshire door een hartaanval overleden. Je werd 72 jaar.


Zie ook: https://www.youtube.com/watch?v=J4YPMiFaPWo

Schrijver: Joanan Rutgers, 4 juni 2017


Geplaatst in de categorie: idool

4.0 met 6 stemmen 408Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)