Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Rohingya-vluchtelingen ongewenst

In de Trouw (6 sept. '17) staat het artikel van Arjen van der Ziel 'Vrees voor zuivering in Burma'. De Rohingyo zijn een moslim-minderheid, die van Burma naar Bangladesh vlucht. Rancune drijft de militairen van Burma tot moordzuchtige razernij, want ze redeneren, dat de islamitische Rohingya in 1942 de kant van de terugtrekkende Engelsen kozen, terwijl de boeddhistische Burmezen de kant van de Japanners kozen. Toen kwamen er tienduizenden mensen door het geweld om het leven. De meeste Rohingya zijn straatarm en ze hebben nauwelijks toegang tot onderwijs en gezondheidszorg. Extreem islamitische rebellen (jihadisten met guerrilla-ervaring in Afghanistan, Saudi-Arabië en Pakistan) hebben de laatste tijd aanvallen op de grenspolitie en legerposten uitgevoerd, waarmee ze hun eigen bevolking flink duperen.

Sindsdien treedt het regeringsleger buitengewoon wreed op. Ze verjagen de Rohingya-mensen uit hun dorpen en ze vernietigen hun voedselvoorraden. Ze schieten weerloze mensen dood en ze snijden hen aan stukken. Huizen worden platgebrand en gevangenen worden op weerzinwekkende wijze gemarteld. Er zijn al honderden doden gevallen.

In de Trouw (7 sept. '17) verscheen het artikel 'Afkeuren geweld Burma blijft uit' van Sybilla Claus. De vrouwelijke premier van Burma is Aung San Suu Kyi, die in 1991 de Nobelprijs voor de Vrede kreeg en die jarenlang huisarrest had. Ik had altijd een groot respect voor haar, tot de laatste tijd, omdat ze weigert het regeringsleger te bekritiseren. Ze heult gewoon samen met de mannelijke machthebbers in de regering. Alle slechte daden van het leger worden verdonkeremaand, omdat die (mindere kaste) Rohingya als overbodig uitschot wordt beschouwd. Ze belde met Recep Erdogan om uit te leggen, dat de media een vals beeld geven, maar daar trapt hij niet in en ik ben het niet vaak met hem eens, maar nu wel, Burma is bezig met een genocide! (-)

De neo-nazistische, Boeddistische monnikenleider Wirathu gooit nog meer olie op het vuur met zijn racistische discriminatie en oproepen tot geweld en uitroeiing. Dit is echt geen fabeltje, want ik zag ooit een zeer realistische documentaire over deze kwaadaardige boeddhisten. Duizenden moslims demonstreerden terecht tegen deze Hitler-kloon Wirathu. Vele boeddjistische mensen kijken neer op de Rohingya-mensen, omdat ze hen als illegale immigranten uit Bangladesh beschouwen. Veel Rohingya zijn geen staatsburger. Daarin worden ze al vele generaties tegengewerkt. De nationalistische Wirathu leidt de extremistische MA Ba Tha (Bescherming van Ras en Religie). Hij en zijn aanhangers haten moslims. Bovendien is de Burmese overheid sterk met de boeddhisten verstrengeld.

Burma wordt in feite door het leger geregeerd, datzelfde leger, dat er voor zorgde dat Suu Kyi jarenlang huisarrest had. Suu Kyi sluit haar ogen voor nare wreedheden, die ze zelf ook heeft ondergaan, al lieten ze haar nog wel in leven. Mensen zijn roofdieren en prooidieren en in vele gevallen niet echt humaan bezig. Christus Jezus en Zijn volgelingen werden door de Romeinen en vele overgelopen Joden (NSB-ers) ook als ongewenste vreemdelingen/indringers beschouwd. De sterken/machthebbers/rijken trappen gek genoeg maar al te graag op de arme misdeelden, omdat dat wellicht hun gevoel van superioriteit en onbedreigde veiligheid vergroot. Ze beschouwen sommige medemensen niet anders dan dat ze ratten zouden zijn.

In het journaal zag ik de beelden van de door smerige bloedhonden opgejaagde Rohingya-mensen en ik zag het meteen, dit zijn pure, onschuldige, oerlieve mensen, waarbij het Liefdeslicht in hun ogen straalt. Christus wordt alsmaar weer opnieuw gekruisigd. De lijdende mens wordt bruutweg opgeofferd voor de dwaze schijnvertoningen van de zichzelf verrijkte machthebbers, die van God/Allah los zijn. Iedereen is een deel van het Godendom, God ben je zelf en dat is een ontdekkingsreis. Jezus is via geheime initiaties verlicht geraakt en Hij noemde zichzelf de Zoon van de Vader, maar in wezen bedoelde Hij de Zoon van de Moeder, die vele eeuwen voor het Vaderbeeld wereldwijd vereerd werd en waardoor er veel minder oorlogen waren. De geschiedvervalsers van de kerken hebben dat Moederbeeld verdoezeld en weggegumd. Puur uit egoïstische winstmotieven.

In Burma zijn de mannen aan de macht, ondanks de inbreng van Suu Kyi. De mannen heersen in de regering en ze zijn nauw verbonden met de rancuneuze, gewetenloze macho-mannen van het regeringsleger én de neo-nazistische, haatdragende, goddeloze, onverlichte, karmische prehistoriedieren van het Boze Oog Wirathu. Mensen zijn mensen en niet aanhangers van dit of dat, ook al denken ze dat vaak door innerlijke verblindingen. Als je het beter hebt dan andere mensen, dan help je die andere mensen om het ook beter te krijgen. Dat is een universele, humane plicht en ingeving. Dat maakt je tot een volwaardig, liefdevol mens met juist een groot respect voor de minderbedeelden. Echte boeddhisten begrijpen dat wel. Welk stupide mens krijgt het nou in zijn botte hersens om minderbedeelden nog eens extra te vernederen en zelfs te vermoorden? Ik verafschuw die wanstaltige onmensen!, maar ik geef ze nog wel een kans! (-)

Schrijver: Joanan Rutgers, 8 september 2017


Geplaatst in de categorie: misdaad

5.0 met 3 stemmen 112Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)