Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Flikken Rotterdam

De politieserie 'Flikken Rotterdam' is geïnspireerd door de politieseries 'Flikken Maastricht' en 'Flikken Gent'. In 'Flikken Maastricht' spelen Victor Reinier en Angela Schijf de hoofdrollen en dat doen zij op een zeer geloofwaardige wijze. Ik heb elke aflevering van 'Flikken Maastricht' met de juiste dosis spanning gevolgd. Ik ben/was de Facebookvriend van Victor, maar Facebook heeft mij per vergissing automatisch gedumpt, mijn account uitgezet/geblokkeerd. Ik heb Victor nog gevraagd om de groeten te doen aan de beeldschone, intrigerende actrice Angela Schijf, van wie ik nog heel oude filmbeelden heb.

'Flikken Gent' heb ik ook wel eens gezien, alleen herinner ik me daar bar weinig van, al was het geloof ik wel ongeveer net zo spannend als 'Flikken Maastricht'. Maar dan nu en geloof me, ik overdrijf echt niet, want er zijn vele mensen, die het met mij eens zijn, 'Flikken Rotterdam', wat overdreven veel wordt aangekondigd via trailers op de televisie. Geheel onterecht ook nog eens, want het is de meest slechte politieserie, die ik in mijn leven heb bekeken en dat zijn er behoorlijk veel. Rond mijn elfde keek ik al 's avonds laat 'Tatort' op een klein zwart-wit-tv-tje met zo'n stengel op mijn zolderkamer. Dat was in de pastorie te Coevorden. Later genoot ik net als velen van 'Derrick' en 'Der Alte'. Nog later spanden de Scandinavische politieseries de kroon, zowel qua inhoud als qua filmische uitvoering. De Engelse detective-series zijn ook boeiend, maar behouden zo'n zweem van braaf-burgerlijke deftigheid.

'Flikken Rotterdam' is een filmisch misbaksel, dat zonde van de energie en het geld is. De acteurs lijken pas afgestudeerde studenten van de Toneelacademie Maastricht of zelfs erger. De regie is in handen van jawel Victor Reinier, die blijkbaar geen energie meer over heeft om goed werk te leveren, Martin Schwab en Pieter Walther Boer. De hoofdrollen worden gespeeld door: Huub Stapel als de officier van justitie Hein Berg, die daarmee zijn carrière dreigt te grabbel te gooien, daar hij uiterst ongeloofwaardig overkomt en doet alsof hij voor een vereniging van plattelandsvrouwen speelt. Ik heb Huub nog nooit zo irritant gemaakt zien doen. Hij zit totaal niet in zijn rol en zijn teksten slaan nergens op. Cees Geel speelt brigadier Stan Vroon, Mark van Eeuwen speelt hoofdagent Dries van Weelden, Maartje van de Wetering speelt hoofdagente Esther Wegereef-Siebelink en Maryam Hassouni speelt Lieve Jansons. De vier laatstgenoemden spelen stuk voor stuk zo walgelijk slecht, dat het niet om aan te zien is. Tenzij je zoals ik gevoel voor humor hebt.

De serie verloopt vreselijk monotoon, met steeds even een schijnbaar piekje, maar het leidt nergens toe, zelfs niet als er met horrorelementen wordt gejojoot. Zelfs de muziekkeuze is oppervlakkig en nietszeggend. Het rammelt echt aan alle kanten, hoe serieus er ook geacteerd wordt. Hierbij onderstreep ik graag de nepkwaliteit van deze totaal mislukte politieserie. De teksten worden zo sloom en oppervlakkig gebracht, dat ik iedere keer weer in een deuk van het lachen lig. Serieus, ik lach bijna de hele tijd, alsof ik naar een komedie zit te kijken, 'Police Academy' of zoiets. Bovendien worden de actiescènes niet gefilmd, maar door de amateur-acteurs verteld. Misschien ligt dat aan het budget, maar het komt heel knullig en kolderiek over. Zelfs bij de meest spannende scenes lig ik krom van het lachen. Geen enkele acteur/actrice in die serie komt geloofwaardig over. Dat kan aan het script liggen, want de verhaallijn is werkelijk bar en boos, maar de brave uitvoering daarvan werkt juist averechts van wat er bedoeld wordt. Maar allez hé, wil je even lekker totaal ontspannen en van plezier uit je dak gaan, kijk dan naar 'Flikken Rotterdam'!...

Schrijver: Joanan Rutgers, 25 september 2017


Geplaatst in de categorie: film

4.0 met 2 stemmen 101Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)