Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Gevaarlijk speelgoed

Donald Trump en Kim Jong-un bedreigen momenteel de wereldvrede en misschien wel het voortbestaan van de aarde. Ze noemen elkander 'gestoorde gekken' en beiden hebben daar gelijk in. Een mens is er niet voor gemaakt om zoveel macht in handen te hebben. Vele mensen draaien dan door en gaan raar om zich heen slaan. Beide kemphanen zijn vreselijk verwende egotrippers, die blijkbaar nergens voor terugdeinzen. Beiden zijn ook extreem rijk. Beiden dreigen elkanders land totaal te vernietigen, wat hopelijk op grootspraak berust, want anders zullen er miljoenen onschuldige mensen vermoord worden, omdat twee stijfkoppige kleuters voor woede-uitbarstingen kiezen.

In dit bombastische machtsspel staan heel veel vredelievenden buiten spel, terwijl die net zoveel recht op inmenging hebben. De militairen van beide landen zijn grotendeels gesloten systemen, gebaseerd op vijandsbeeldgedachten. Dat is inherent aan militairen. Die hebben een vijand nodig om zichzelf te bewijzen. Hebben ze die niet, dan creëren ze die wel.

In het verre verleden hadden de legers grote katapulten, waarmee ze dikke kogels op de kasteelmuren van de vijanden afvuurden. De pijl en bogen kun je zien als de oerraketjes, waarmee je slachtoffers kon maken. Vooral als je gifpijlen gebruikte. Een speer was ook een soort raket, handmatig afgevuurd. We bedachten schilden om onszelf daartegen te verdedigen. Met de komst van het geweer werd de oorlogssfeer nog grimmiger en dodelijker. Alles ging sneller en effectiever, maar ook lafhartiger. Het echte krijgerschap verdween meer en meer van het strijdtoneel. Handgranaten waren handmatig geworpen raketten. Mitrailleurs werden gemaakt om zo snel en zo veel mogelijk vijanden uit te schakelen. De dodelijke machine deed het werk, de soldaat werd ondergeschikt. Die hoefde alleen nog maar aan een trekker te trekken. Er werd via een raket op de maan geland, maar de duistere krachten maakten van raketten dodelijke wapens, kille projectielen, waarmee je mensen op verre afstand kunt vermoorden.

Tegenwoordig zien we op de televisie vaak genoeg die enge massavernietigingswapens tijdens militaire parade's voorbij gereden worden. Dát is de waanzin ten top en wat kunnen we als vreedzame burgers in godsnaam tegen die zwaardestructieve opmars doen?

Het beeld van een roos in de loop van een geweer zal die duivelse killers niet vermurwen of ineens positief doen denken. Een militair is ten diepste niet uit het goede hout gesneden, want vrijwillig bereid om andere mensen te doden, wat een uiterst primitief overlevingssysteem is, dat uit het resterende reptielenbrein voortkomt. Militairisme heeft dan ook niets met humaniteit en de universele rechten van de mens. Het is niet voor niets dat militairen zich als robotten aanstellen en allemaal in dezelfde haatkleren lopen. Hun gezicht staat strak van de haat en verharding. Die rare raketten kosten miljarden en ze zijn door werkelijk enge en griezelige snuiters in elkaar gemaakt, met als enige doel: dood, verderf en chaos zaaien.

Er wordt vaak veel ophef over de IS-aanslagen gemaakt, maar wat te denken van de terroristen, die met kernbomraketten chargeren? Heel veel leiders zijn misleiders, die de beschikking hebben over extreem gewelddadig schiettuig. Al die nare militairen hebben de aarde tot een tijdbom gemaakt. Al die nare politici eveneens.

Laten we Donald en Kim op een onbewoond eiland droppen, net zoals we Napoleon naar Sint Helena hebben verbannen. Beiden verdienen zo'n maatregel volop. Hebben die Amerikanen dan niets van het Vietnam-fiasco geleerd? Hebben die Noord-Koreanen dan niets beters te doen dan onschuldige, vrije mensen uit te dagen? Kunnen ze hun wreedheid niet beter op zichzelf botvieren?

Inmiddels zijn er al Amerikaanse B-1B bommenwerpers en F-15C straaljagers boven de wateren ten oosten van Noord-Korea gaan vliegen om de ernst van de geëscaleerde situatie te onderstrepen. Domme Kim blijft domme Donald uitdagen en hij zal hoogstwaarschijnlijk binnenkort een waterstofbom boven de Stille Oceaan laten ontploffen. Een bom sterker dan die op Hiroshima en Nagasaki. Over provocatie gesproken. Wat te denken van de milieuvervuiling, die dit gewetenloze sujet hiermee gaat aanrichten.

Aan de andere kant heeft Amerika ook diverse kernbomproeven in de Stille Oceaan gedaan en kun je Amerika simpelgezegd ook niet vrijpleiten qua milieuschade. Rusland deed iets dergelijks. Iran begint daarbij ook nog op de gorillaborst te trommelen en herstart de maak van kernbommen, die via raketten kunnen worden afgevuurd. Ik zie het al voor me: een wereldwijde rakettenoorlog met enkel en alleen verliezers op alle continenten.

Ik denk aan het lied 'Dancing with tears in my eyes' van Ultravox. God belt naar een collega-God: 'Hé Kameraad, de missie op de planeet aarde is mislukt, ze hebben elkaar definitief om zeep geholpen!' 'Hoe is dat nu mogelijk?', vraagt de collega-God. 'Tja, té kinderachtige leiders met té veel militaire macht!', antwoordt God, 'terwijl Ik hun nog zo had gezegd, dat liefde de enige, verbindende factor is!'.
'Bah!, wat een ontzettende spelbrekers!', reageert de collega-God nog en daarna is het voor eeuwig piep-piep-piep...

Schrijver: Joanan Rutgers, 25 september 2017


Geplaatst in de categorie: psychologie

4.5 met 4 stemmen 77Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)