Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Bloedmooie nieuwslezeressen

Op Facebook deed ik een vriendschapsverzoek aan de nieuwslezeres Dionne Stax, althans dat dacht ik. Blijkbaar had ik de kleine lettertjes achter haar naam en foto niet gezien, want daar stond 'fanclub'. Ja ja, je leest het goed, ene meneer Degroot (zal ook wel een verzonnen achternaam zijn!) heeft serieus een fanclub voor Dionne opgericht. Ik heb de valsaard geschreven, dat ik niet aan zijn fanclub wilde meewerken, ook al lijkt het dat ik dat nu wel doe. Ik voelde me vooral voor de gek gehouden en bedonderd. En wat bleek, ik had me daar al eerder voor de gek laten houden, want ik zag een serieus chatbericht van mij aan Dionne Stax. Publieke bekende Nederlanders kunnen meestal niet zomaar via Facebook worden bereikt. Ik ben nog steeds kinderlijk naïef als het om idolen van mij gaat.

De Andrélon-blondine Dionne Stax is geboren op 22 april 1985 in Boxmeer. Ze ging naar de roomse, middelbare school het Elzendaalcollege. Daarna studeerde ze communicatiewetenschappen aan de Universiteit van Tilburg, waar ze haar bachelor behaalde. In 2009 behaalde ze haar master aan de Universiteit van Amsterdam. In 2007 begon ze als stagiaire bij NOS Headlines te werken. In 2012 werd ze presentatrice bij NOS op 3 en was ze buitenlandredactrice bij NOS Nieuws. In juni 2013 werd ze een vaste medewerkster van het NOS Journaal, in de ochtend- en overdaguitzendingen. In mei 2015 deed ze dat ook 's avonds. Op 5 december 2015 presenteerde ze haar eerste 8-uurjournaal. Voor de NTR maakte ze de diepgravende documentaire 'Lady Di & Dionne', een prachtige hommage voor de tragisch verongelukte prinses Diana.

Dionne is een typische beauty-queen, die tevens hoogstintelligent is. Evolutionair gezien de perfecte combinatie om te schitteren. Wanneer zij het wereldnieuws presenteert, dan ben ik meer geïnteresseerd in haar schone vormen en haar kledingkeuze, haar zwoele bewegingen en haar mimiek. Toch heeft ze ook iets totaal ongenaakbaars, wat de hoofse liefde in mij aanwakkert, de romantische liefde voor een onbereikbare vrouw, zoals de middeleeuwse literatuur mij dat heeft aangereikt. In wezen een soort masochistische zelfkwelling en een roomse zelfkastijding. Dionne is zo correct en naar duizendschoon geurend, dat je ieder schoonheidsideaal over de vrouw op haar kunt projecteren. Vele mannen vallen dan ook in die valkuil, incluis meneer Degrooot. Maar de uiterlijke schoonheid van Dionne gaat straks ook verwelken, liet ik hem weten.

Naast de lieftallige, werkelijk oerlieve Dionne (neem ik aan), is er ook de stevige, rotsvaste nieuwslezeres Annechien Steenhuizen, die is geboren op 12 mei 1977 in Amersfoort. Zij studeerde aan het Revius Lyceum in Doorn. Van 1995 tot 1999 studeerde ze aan de School voor Journalistiek in Utrecht. Ze begon bij RTL Nieuws te werken. In juni 2002 werkte ze bij Radio M Utrecht en bij Regio TV Utrecht. In maart 2009 begon ze bij het NOS Journaal op 3 te werken. Op 1 november 2011 werd ze een vaste presentatrice van het NOS Journaal en op 13 mei 2013 volgde ze Sacha de Boer op als 8-uurnieuwslezeres.

De bijzondere, donkere, prachtig articulerende stem van Annechien is op zich al uiterst aantrekkelijk om te horen, alsof je naar een muziekstuk van Mahler of Tjaikovski luistert. Haar stemklanken zijn poëziewerken op zich, even afgezien van eventuele sirene-effecten op hoogstsensitieve figuren zoals ik. Annechien neigt ernaar om androgyn te zijn en dát is immers de toekomst. Ze heeft vaak een kort geknipt kapsel, wat een beetje streng overkomt, maar het maakt haar ook wel extra pittig. Vaak fantaseer ik lange, zwarte haren op haar coole hoofd. Ze kan zo in een politieserie als 'Flikken Maastricht' gaan meespelen. Dat zeg ik met groot respect, want ik vind haar, net als Dionne, helemaal te gek. Neem alleen al die iele stilettohakken, waarop ze de laatste tijd vaak verschijnt.

Vrouwen en mooie kleren gaan vaak hand in hand en dat vind ik een mooi aspect. Annechien kiest vaak voor 'mannelijke' maatpakken, wat ik best stoer van haar vind, maar haar ronde vormen mogen er wezen en die komen dan ook beter in haar prachtige jurken tot hun recht. Dat geldt ook voor Dionne, al draagt die veel minder broeken. Als nieuwslezeressen halen ze dagelijks een miljoenenpubliek en zijn ze best maatgevend op modegebied te noemen. Stiekem zijn ze ook mannequins. Ik ben geen vrouwenmode-expert, maar ik vermoed wel dat beide weledele, geestelijk adellijke, koninklijke (vaak meer dan showqueen Maxima met haar malle hoedjes en peperdure jurken van topcouturiers!), best dure merkkledij dragen. Van mij mogen ze dan ook best door die presentatie extra beloond worden door de bedrijven en/of couturiers, die hun kledingkeuze gemaakt hebben.

Schrijver: Joanan Rutgers, 18 november 2017


Geplaatst in de categorie: idool

4.0 met 1 stemmen 164Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)