Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Wat zeggen de camerabewakingsbeelden?

De Nederlandse ondernemer Marcel van Hout is op woensdagavond 23 november 2017 door zijn ex-vrouw Dionne in de keuken van haar villa gevonden. Hij lag in een grote plas bloed en hij is op uiterst koelbloedige wijze vermoord. Er zijn schotwonden in het hoofd vastgesteld, maar volgens andere bronnen was er ook sprake van messteken. Het was duidelijk geen suïcide. Dionne was in grote verwarring naar de buurman gegaan, met wie ze daarna weer naar de keuken ging. Dit tragedie gebeurde in een witte villa aan de Tisselrietweg in Neerpelt, in de bekende villawijk Grote Heide, waar Nederlandse miljonairs de belasting ontduiken.

Marcel van Hout (geen familie van Cor van Hout) is 51 jaar geworden. Hij was een succesvol zakenman en de eigenaar van het vastgoedbedrijf Elzerijs. Daarnaast was hij eigenaar van Universal BV, wat hij van zijn vader had overgenomen en uitgebreid. Universal BV staat op het bedrijventerrein Ekkersrijt in Son en Breugel, het is een groot bedrijf in de verkoop en verhuur van bouwmachines en bouwmaterialen. Marcel is geboren in Eindhoven en hij heeft zijn rijkdom met hard en slim werken vergaard. Een vriend van hem zegt, dat hij absoluut geen crimineel was. De eigenaar van het benzinestation, waar hij vaak tankte, noemt Marcel 'een prima kerel'. Volgens de omwonenden was hij een aardige man, die altijd even zwaaide.

Hij past dan ook niet in het rijtje van zware criminelen, die daar in die chique villawijk ooit ook een riante villa hadden. Ik doel op de drugscriminelen Sam Klepper en John Mieremet, de drugshandelaar Marco Eijk en de crimineel Robert Sengers. Deze vier schurken zijn allemaal vermoord. Een gevolg van hun misdadige diefstallen. Marcel had wel contact met Sam en John en hij schijnt andere huizen voor hen geregeld te hebben. Wie met pek omgaat... Toch vermoed ik dat de link in verband met zijn moord daar niet te vinden is. Ook al leek (lijkt?) die Neerpeltse villawijk wel op een modern piratennest.

Na de moord op Sam Klepper is Marcel samen met zijn toenmalige vrouw Dionne in Sam's villa gaan wonen. Dionne woont nu in de witte villa, waar Marcel op brute wijze van zijn leven is beroofd. Dat is niet de ex-villa van Sam. Tijdens de bouw van die villa hadden ze last van rondtrekkende Roemenen, die vele inbraken in de villawijk pleegden. Er is zelfs een villa door enkele Polen gekraakt. Tja, rijkdom trekt nu eenmaal misdaad aan, omdat daar wat te halen valt. Armoedzaaiers beroven heeft geen zin. Als je dan toch op roverspad gaat, dan kun je het beter goed doen. Voor een rol pepermunt wil je de politie niet op je dak.

In 2010 werd de witte villa van Marcel en Dionne in brand gezet en ging er een deel verloren, maar dat is hersteld. Eind 2011 werd Dionne bij de witte villa door een gemaskerde man met een bromfiets en een vuurwapen overvallen en in haar huis met tape vastgebonden. Deze brutale vlegel vluchtte met een vermogen aan sieraden. Ondertussen bouwde Marcel schuin tegenover de witte villa een villa in kasteelformaat, zo'n vijf keer groter dan de witte villa. Na die traumatische overval zijn ze later in die kasteelvilla gaan wonen. Marcel genoot van zijn luxe en hij reed graag in zijn Rolls Royce en zijn Mayback.

Was het een roofmoord? Was het een afrekening? Staat er nog iets zinnigs op de bewakingsbeelden of wist de insluiper ongezien binnen te komen? Zullen er DNA-sporen gevonden worden of komen er oplossende tips uit onverwachtse hoeken? Had de moordenaar verwacht Dionne te treffen en was hij geschrokken door er een man aan te treffen? Heeft Marcel zich verweert en was de moord op hem een paniekreactie van de voortvluchtige dader? Hopelijk weet de Belgische politie deze moorddadige duisterling snel te pakken, want er kleeft welzeker onschuldig bloed aan zijn/haar vuile handen. Het moet wel een professionele dief zijn geweest, daar de witte villa uiterst bewaakt is, zeker na die roofoverval van die gemaskerde bromfietscrimineel. Het kan wel eens diezelfde bromfietscrimineel zijn geweest, want die kent inmiddels de weg. (-)

Schrijver: Joanan Rutgers, 26 november 2017


Geplaatst in de categorie: rampen

4.5 met 2 stemmen 1.306Er zijn 3 reacties op deze inzending:

Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
5 december 2017
Natuurlijk haal ik alles door elkaar. Dat heet de chaostheorie, die altijd op zijn pootjes terecht komt. Zo ook nu, mede dankzij jou, al ben ik er niet zo blij mee dat je werkeloze bouwvakkers uit Nederland van de inbraken beschuldigt, wat je nergens staaft. Waarschijnlijk ben je zelf een nog grotere fantast. Dus volgens jou was Dyonne (Dionne) de vrouw van de drugscrimineel Marco Eijk. Dan zitten al die journalisten van kranten er dus ook allemaal naast, volgens jou. Ik begin hierbij toch echt een beetje veel aan jouw waarheidskunde te twijfelen, Sherlock Holmes van lik mijn vestje. Marcel had volgens jou een Marokkaanse vrouw. Dat heb ik nergens terug gevonden. Dat hij haar de enorme villa heeft geschonken en hij zelf naar de veel kleinere villa is vertrokken, kan zijn, maar acht ik niet voor mogelijk. Of die Marokkaanse ex-lover had nog steeds een enorme macht over hem en ze deed aan zwarte magie. Tja, de boekhouder van de onderwereld, het kan maar zo, maar wie zal het zeggen? Jij dus en je denkt waarschijnlijk aan een afrekening. In het criminele circuit, vul ik je even aan. Zo onzinnig is mijn ingezoomde verslag niet, denk alleen al aan de zin 'Was het een afrekening?'. Oelálá, je hebt er toch niet zelf iets mee te maken hé!...
Naam:
Huis Neerpelt
Datum:
3 december 2017
Volkomen onzin verhaal. Jullie halen alles door elkaar. Er waren geen rondtrekkende Roemenen door de wijk. De inbraken werden destijds gedaan door werkeloze bouwvakkers uit Nederland die door de crisis veel tijd om handen hadden om zulke dingen te doen. Er waren nooit Roemenen op Grote Heide aan het inbreken, wellicht in andere delen van België maar niet op Grote Heide. Dionne is niet de vrouw van Marcel. Dyonne met Y is de ex-partner van Marco Eijk. Marcel van Hout had een Marokaanse vrouw. Hij is vermoord in de kleine villa op Tiesselrietweg 40. Deze villa is nu niet bewoond. Zijn ex woont in de grote villa iets verder op. Hij was al gescheiden van zijn vrouw en woonde blijkbaar zelf weer op nr 40. Van Hout "stond gekend" als zijnde de boekhouder van de onderwereld. De moord is zeer waarschijnlijk een afrekening.
Naam:
Ton Hettema
Datum:
29 november 2017
Op sommige plekken van de wereld komen krachtvelden of leylijnen samen die aantrekkelijke sluipwegen vormen voor kwade invloeden. Het is dan ook van groot belang om je op dat gebied te oriënteren voordat je besluit ergens te gaan wonen. Onnozele types op dit gebied worden verrast door 'onverwachte' excessen of uitbarstingen van geweld. Triest genoeg, wreed genoeg. Ignorance is niet altijd bliss. Maar zeker als je zo vaak te maken krijgt met kwade zaken als je hier beschrijft, getuigt het toch van grove hardnekkigheid en naïveteit als je niet je biezen pakt.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)