Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Samen met Green was je de pokon voor Fleetwood Mac

(voor Duster Bennett (1946 - 1976))

Je bent geboren als Anthony Bennett op 23 september 1946 in Welshpool, Powijs, Mid Wales. Je was een Engelse blueszanger en bluesmuzikant. In 1968 verscheen jouw debuutalbum 'Smiling Like I'm Happy' bij Blue Horizon Records, wat in 1965 door Mike Vernon en Neil Slaven is opgericht. Mike is inmiddels 73 jaar. Hij werkte samen met o.a. David Bowie, Eric Clapton, Fleetwood Mac, Peter Green en Christine McVie.

Je bespeelde een Les Paul Goldtop-gitaar uit 1942, die jou in 1968 door Peter Green werd geschonken. Jouw eerste album werd goed ontvangen door de leden van Fleetwood Mac en door jouw geliefde Stella Sutton. Je bent eind jaren zestig ontstaan uit de muziekscene van Kingston-upon-Thames en Guildford. Je was een eenmans bluesband in de stijl van een blueszanger als Joe Hill Louis. Daarbij was je virtuoos op de drums, gitaar en mondharmonica.

Jouw live-optredens combineerden jouw eigen composities met de bluesstijl van Jimmy Reed, die Elvis Presley, Eric Clapton, Stevie Ray Vaughhan en The Rolling Stones heeft beïnvloed. Jimmy Reed overleed in Oakland door ademhalingsproblemen. Hij werd 50 jaar. Verder werd je vaak door jouw vrienden Peter Green en Top Topham geholpen. Top speelde met Peter Green en Christine McVie. Top is nu 70 jaar. In de vroege jaren zestig was je een sessiemuzikant en speelde je mondharmonica.

Tussen 1968 en 1970 werden jouw songs in het radioprogramma 'Top Gear' van de veelzijdige, alle muziekstromingen omarmende discjockey/radiopresentator/platenproducent John Peel gedraaid/uitgezonden. John overleed op zijn 65-ste door een hartaanval in de Inca-stad Cusco in Peru. In 1970 was je een solistisch bandlid van de Engelse blues- en rockband John Mayall & the Bluesbreakers, geleid door de zanger/songwriter/Multi-instrumentalist John Mayall, die nu 84 jaar is. In zijn band zaten eveneens Peter Green, Eric Clapton, John McVie en Mick Fleetwood.

Jouw muziekstijl komt overeen met de country-blues, met soms wat gospelsounds. In 1969 verscheen jouw album 'Bright Lights', wat live is opgenomen in de Gin Mill Club in Godalming, Surrey. In 1969 verscheen eveneens het album 'Justa Duster'. In 1970 verscheen het album '12dbs' en in 1975 het album 'Fingertips'.

Op 26 maart 1976 had je met de bluespianist en blueszanger Memphis Slim opgetreden, waarna je in een Ford Transit-busje in Warwickshire naar huis reed. Blijkbaar viel je achter het stuur in slaap en botste je tegen een vrachtwagen. Je overleed direct en je werd 29 jaar.

Schrijver: Joanan Rutgers, 9 december 2017


Geplaatst in de categorie: idool

4.0 met 2 stemmen 36Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)