Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Joost Karhof; Zet mij er neer...

....en ik presenteer het!

Kom je thuis van een Kerstviering op Tweede Kerstdag, de tweede dag 2017 waarop de geboorte van Jezus wordt gevierd, word je geconfronteerd met de dood van radio- en televisiepresentator Joost Karhof, die als 20-jarige in 1989 zijn carrière startte als sportjournalist bij de Voorburgse Courant en vervolgens bij dagblad Het Binnenhof als journalist werkte. Deze journalistieke werkzaamheden verrichtte hij, terwijl hij rechten in Leiden studeerde. Via omroep RTV West kwam Joost Karhof bij NOS NOVA/Den Haag Vandaag terecht, waar hij in afwisseling met Clairy Polak en Twan Huys deze journalistiek-politieke programma's presenteerde. Ook heeft hij in 2008 op maandagen bij toerbeurt samen met Menno Bentveld De Wereld Draait Door gepresenteerd.

Het politiek-satirische programma Triana van de NPS op Nederland 3 presenteerde Joost Karhof in 2009, werd in de Amsterdamse Westergasfabriek opgenomen en tijdens de DWDD-winterstop én in de vooravond én 's-avonds laat uitgezonden. Zes jaar lang, van 2008 t/m 2014, was hij de vaste presentator van Kunststof TV. Joost Karhof, 'ZET MIJ ER NEER EN IK PRESENTEER HET', presenteerde eveneens 5 jaar de Grote Geschiedenis Quiz, in het kader van de Boekenweek op 7 maart 2015 de NTR Boekenquiz en voornamelijk in het weekend regelmatig Nieuwsuur, het actualiteitenprogramma van de NOS/NTR. Op Radio 1, bij afwezigheid van Lara Rense, nam Joost Karhof bij Nieuws en Co haar plaats in.

Dat Joost Karhof hechtte aan geschiedenis(presentatie) blijkt uit het feit dat hij naast de hiervoor door mij genoemde Grote Geschiedenis Quiz, vanaf 22 februari 2016 drie weken lang de geschiedenisquiz Van Alle Tijden heeft gepresenteerd. Deze werd dagelijks door de NTR op NPO2 uitgezonden.

Helaas bereikte ons als medelanders op 26 december 2017 het droevig nieuws dat Joost Karhof, nadat hij even daarvoor onwel was geworden, op 48-jarige leeftijd, het tijdige hier voor het eeuwige daar heeft verwisseld...


Joost Karhof; 1969 - 2017

Schrijver: Annejan Kuperus, 27 december 2017


Geplaatst in de categorie: overlijden

4.5 met 2 stemmen 1.169Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)