Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Incurabel

Sinds enige tijd liggen Amerika en Noord-Korea in de clinch met elkaar. Wereldleider in dispuut, een twist, want meer dan een ruzie is het naar mijn mening niet, met de leider van een land, waarvan de bevolking niet wijzer wordt gemaakt dan het is. Donald ziet vanuit Washington (de) Kim en de horizon is zijn ultieme doel als deze alleen maar denkt aan 'to push the button...' Kim intimideert en dreigt, dreigt intimiderend, terwijl hij echt wel weet, hetgeen wij allemaal weten. 't Is uiteindelijk te gek voor woorden, aangezien wij als wereld te maken hebben met een soortement van Peppi & Kokki, die ten allen tijde te onpas op elkaars stupiditeiten reageren...! Dit gedrag, van zowel Donald als Kim, getuigt van een niveau dat ik persoonlijk, eerlijk gezegd niet aankan. De wereld, ofwel de globe waarop wij leven, wonen en werken, is naar mijn mening te krachtig om ten onder te gaan, maar professioneel leiderschap is zonder enige twijfel prioriteit nummer één. Het gedrag van én Noord-Korea én de Verenigde Staten van Amerika wekt slechts woede bij alle mensen die onze wereld koesteren, ondanks tegenslagen die onvermijdelijk zijn...

Inmiddels 17 jaar geleden, in 2001, schreef één van 's werelds topauteurs in de persoon van Salman Rushdie de roman WOEDE, een uitgave van de stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek ter gelegenheid van de Boekenweek.

Citaten:

- WOEDE is een roman over een oude, diepe liefde die misgelopen is, over een tweede, verknipte hartstocht die gebaseerd is op een misvatting, en over een derde, hartstochtelijke liefde die wel eens heel goed zou kunnen uitpakken.
- WOEDE is een roman over wat woede kan doen met een
mensenleven: de persoonlijke woede die menselijke relaties vergiftigt, de psychotische woede die moordenaars voedt, de sociale woede die geboren wordt uit gefrustreerde verwachtingen, de creatieve woede die onze grootste talenten ontketent, en de politieke woede die revoluties veroorzaakt en hele steden in de as legt
- WOEDE schetst een actueel portret van een leven aan het begin van het derde millennium, van een wereldstad in een tijd van schijnbaar eindeloze welvaart die paradoxaal genoeg in het dagelijks bestaan van veel mensen ook een tijd is van dorheid.

DIE ONWIJS GAVE SCIENCE-FICTIONFIGUREN DIE JE HEBT BEDACHT: DE KRANKZINNIGE CYBERNETICUS, HET IDEE VAN DE VERDRINKENDE PLANEET, DE CYBORGS VERSUS DE LOTUSETERS VAN DE ANDERE KANT VAN DE WERELD EN DE DOODSSTRIJD TUSSEN NAMAAK EN ECHT.

Eén van de zinnen uit WOEDE, die de lading volledig dekt, behalve als mondiaal alle neuzen in dezelfde richting wijzen...! Hiervan zal geen sprake zijn zolang Trump en Kim de posities bekleden die zij op het moment van schrijven van deze beschouwing nog immer innemen. Erop vertrouwend dat Trump het NON-PROLIFERATIEVERDRAG, het pact, de conventie dat/die op drie pijlers is gebaseerd, respecteert, heb ik bij de Noord-Koreaanse Horizon mijn bedenkingen/twijfels. De drie pijlers, non-proliferatie, ontwapening en het recht op vreedzame toepassing van kernenergie zijn van toepassing op iedereen, maar alleen al bij het woord 'vreedzaam' glimlacht Kim waarschijnlijk zijn atoomkernen bloot...!

Schrijver: Annejan Kuperus, 5 februari 2018


Geplaatst in de categorie: wereld

4.0 met 1 stemmen 56Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)