Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Vaginakunst

Drieluik; De Gleuf (slot)


11 en respectievelijk 9 jaar verder schrijf ik hieronder het vervolg en tevens slot van mijn nu inmiddels drieluik met de misschien enigszins beschamende titel De Gleuf. Zowel als postbode, heteroman en dus liefhebber en minnaar van het vrouwelijk geslacht als van kunst, misschien wel in het bijzonder die vorm van kunst, waarbij de vulva subliem wordt weergegeven. Het mooiste voorbeeld van vaginakunst, die echter niet altijd door iedereen goed wordt ontvangen, is misschien wel de kano van de Japanse kunstenares MEGUMI IGARASHI.

Op basis van digitale scans van haar eigen vagina maakte de kunstenares vervolgens een kano. Vier jaar geleden, in 2014 stelde zij deze in een seksshop tentoon en prompt werd deze artistieke Japanse gearresteerd; schuldig bevonden aan obsceniteit betreffende VAGINA KAYAK artwork. Ook op basis van door haar gecreëerde beeldjes, gemodelleerd naar haar vagina.

MEGUMI IGARASHI, naast kunstenares ook manga-artiest en feministe die vooral bekendheid geniet door haar kunst die zij creëert over vagina's. Zij, MEGUMI is van 1972 en in 2016 met Mike Scott gehuwd. Deze Mike Scott is de zanger van The Waterboys, een Brits/Ierse folkrockband die in 1983 te Edinburgh het licht zag. The Waterboys is ook door deze Schotse muzikant opgericht.

De ene is de Japanse zelfbenoemde 'vagina-artiest' die een obsceniteitsklacht aan haar broek kreeg wegens het scheppen van een op haar geslachtsdelen geïnspireerde kajak en de andere is een cowboyhoed dragende Schotse muzikant die naam en faam met een reeks folkrock-hits verwierf. MEGUMI, die het pseudoniem ROKUDENASHI gebruikt, dat verworpene, bastaard betekent, plus verkleinwoord vrouwelijk achtervoegsel -'ko', meestal als 'meisje' of 'klein' vertaald, is dus een Japanse beeldhouwer en manga-artiest.

'Sex sells', aangezien zij gigantische aandacht genereerde door haar werk met vrouwelijke genitaliën. Haar missie bestaat uit het demystificeren van het vrouwelijk geslachtsdeel in Japan, alwaar deze volgens MEGUMI overdreven verborgen is in vergelijking met fallische beelden. Door middel van diorama's, afbeeldingen op doorschijnende ondergrond, waarin het een en ander te kijk wordt gezet. Denk aan kijkkasten, schilderijen en schilderingen op doorzichtig materiaal.

MEGUMI, een interessante kunstenares die misschien wel zinnen prikkelt...!

Schrijver: Annejan Kuperus, 11 maart 2018


Geplaatst in de categorie: kunst

5.0 met 1 stemmen 276Er zijn 3 reacties op deze inzending:

Naam:
Ton Hettema
Datum:
17 maart 2018
Ik doel ironisch op het preutse, puriteinse, tegenstrijdige, idee, dat post heeft gevat in de warhoofden van religieuze en culturele stromingen, die aan de ene kant zeggen God te eren en aanbidden als de Schepper van de Mens, en aan de andere kant spastisch omgaan met de anatomie en fysiologie van Zijn Schepselen..
Naam:
Annejan Kuperus
Datum:
11 maart 2018
Beste Ton,

In principe zou ik het met jou eens kunnen zijn, maar helemaal zeker hiervan ben ik niet. Doel jij bijvoorbeeld op zowel mannen- als vrouwenlichamen in het algemeen of misschien wel specifieke mannen- zowel als vrouwenlichamen. Wat zijn wat jou betreft aanstootgevende vormen en waaruit bestaat volgens jou dan die perversiteit...? Bedankt voor jouw reactie.
Naam:
Ton Hettema
Datum:
11 maart 2018
Ik vind dat de openbare aanklager God ter verantwoording moet roepen vanwege de obscene en aanstootgevende vormen die hij in zowel mannen- als vrouwenlichamen heeft geboetseerd. Ronduit pervers...

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)