Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

De vredesboodschap van jouw ziel is onsterfelijk

(voor John Lennon (1940 - 1980))

Je bent geboren als John Winston Lennon op 9 oktober 1940 in een kraaminrichting aan Oxford Street in Liverpool. Jouw Ierse opa Jack Lennon verhuisde in 1858 naar Liverpool. Jouw familienaam komt van Ó Leannáin of Ó Lionnáin, veelvoorkomende achternamen in de Ierse graafschappen Fermanagh en Galway. Je was het enige kind van de steward Alfred Lennon en Julia Stanley. Jouw vader was vaak maanden op zee en na 1942 verdween hij uit jouw leven. Jouw vier tantes hielpen jouw moeder met de verzorging van jou.

Enkele jaren later, na de verdwijning van jouw vader, kreeg jouw moeder een relatie met een andere man. Jij ging bij jouw kinderloze tante Mimi en oom George Smith wonen in hun boerderij in het plattelandsdorpje Woolton, nu een buitenwijk van Liverpool en ooit het bezitsgebied van de Maltezer Orde-ridders. Op 6 juli 1957 hebben Paul McCartney en jij elkaar in Woolton voor het eerst ontmoet, op een feest bij de St. Peterschurch. Vanaf jouw 4-de zat je op de Dovedale Primary School, nabij Penny Lane, waar je een passie voor sport, lezen, schrijven en tekenen ontwikkelde. Op jouw 7-de schreef je boeken met tekeningen en spotprenten.

Vanaf jouw 12-de ging je naar de Quarry Bank Grammar School. In die schooltijd overleed jouw oom George door een inwendige bloeding. Op 15 juli 1958 werd jouw moeder door een dronken politieman doodgereden. Op 23 augustus 1962 ben je met Cynthia Powell getrouwd, die net als jij aan het Liverpool College of Art studeerde. Dot Rhône, de vriendin van Paul, woonde samen met Cynthia. Op 8 april 1963 werd de zoon van Cynthia en jou, John Charles Julian, geboren. Jouw manager Brian Epstein verzweeg jouw huwelijk en vaderschap, omdat je als zogenaamde vrijgezel aantrekkelijker was voor de fans. Die leugen was van korte duur, want de pers ontdekte de waarheid.

Jij en de drie andere leden van The Beatles raakten verslaafd aan marihuana en LSD. Cynthia kreeg slechte ervaringen met haar LSD-gebruik en ze vertikte het om nog langer die harddrug te gebruiken, wat meteen een breuk tussen haar en jou en The Beatles tot stand bracht. Die verwijdering werd alsmaar groter, doordat jij met de Japanse avant-gardekunstenares Yoko Ono (Tokio, 18 februari 1933) in zee ging. Je werd verliefd op Yoko en zij mocht in jouw huis in Kenwood wonen. Op 22 mei 1968 kwam Cynthia eerder thuis en vond ze Yoko en jou in haar bed. Dat was het begin van een pijnlijke echtscheiding, die op 8 november 1968 werd uitgesproken. Je hebt haar financieel uitgekleed en tekort gedaan. Na jou trouwde ze nog vier keer en ze is op 1 april 2015 op Mallorca overleden. Ze werd 75 jaar.

In 1968 verscheen het Beatles-album 'White Album' en had Paul problemen met jouw nogal rauwe, extreme teksten. In maart 1969 ben je met Yoko Ono getrouwd en door haar werd je radicaler. Het nummer 'Hey Jude' heette oorspronkelijk 'Hey Jules' en was voor jouw 5-jarige zoon geschreven. Ondertussen mediteerde je met de andere Beatles bij Maharishi Makesh Yogi in India, de grondlegger van Transcendente Meditatie. In maart 1969 lag je samen met Yoko een week lang in een bed in kamer 902 van het Amsterdamse Hilton-hotel. Jullie wilden hiermee wereldvrede promoten en tegen de Vietnam-oorlog protesteren.

In 1970 gingen The Beatles uit elkaar. In 1971 verscheen jouw bekendste vredeslied 'Imagine', dat je in jouw slaapkamer in jouw landhuis 'Tittenhurst Park' in Ascot, Berkshire, hebt geschreven. Het ultieme residu van jouw verlichte ziel en nog steeds ontzettend van kracht. Qua tekst en melodie heel eenvoudig, maar daarom juist zo uiterst geniaal en hartverwarmend de diepgekwetste kern rakend. En bovendien geïnspireerd door de poëzie van Yoko.

Op 9 oktober 1975 is de zoon van Yoko en jou, Sean Taro Ono Lennon geboren. Op 8 december 1980 ben je door de zware psychopaat Mark David Chapman voor het Dakota gebouw in New York, waar je woonde, door vier kogels doodgeschoten. Omdat hij jou na jarenlange adoratie ineens als een fake-figuur beschouwde. Paul schreef het gedicht 'Jerk of all Jerks' over Chapman.

Je werd 40 jaar en jouw as is door Yoko in Central Park uitgestrooid.

Schrijver: Joanan Rutgers, 3 april 2018


Geplaatst in de categorie: idool

4.3 met 3 stemmen 510Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Dirk Vleugels
Datum:
7 april 2018
Onvolledige informatie. Lennon was een beroemde hoerenloper.

Lennon in zijn laatste jaren was neurotisch, paranoïde, geïsoleerd, zwakzinnig, suïcidaal, drugsverslaafd, seksueel onvolwassen, bijgelovig, tiranniek en verward - maar vooral: verveeld en diep ongelukkig.

Het Messiaanse liefdes- en vredesbeeld dat fans van de voormalige Beatle hebben is een leugen die door Yoko Ono wordt bestendigd.

Lennon was geobsedeerd door Yoko's jongere zus, Setsuko en Paul McCartney's zuster Ruth, en ook persoonlijkheden die hij alleen op televisie zag.

Na een ruzie met Yoko ging hij naar het huis van Paul waar hij Linda alleen vond. Ze had ook ruzie met Paul gehad en hij was eruit gerend.

Na een fles wijn en wat marihuana belandden John en Linda in bed voor een korte seksuele verhouding.

Lennon ging in Bangkok naar bed met vier hoertjes.

In de USA zorgde Yoko Ono voor de hoeren, want dat was de enige manier om Lennon aan haar te binden.

Lennon was blij dat Yoko Ono zo goed voor hem zorgde door steeds maar jongere hoertjes aan John aan te bieden.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)