start toeval vragen forum links zoek contact gastenboek inhoud

Categorieën:

actualiteit (107)
adel (1)
afscheid (4)
algemeen (19)
bedankt (3)
dieren (8)
discriminatie (9)
drank (6)
economie (11)
eenzaamheid (13)
emoties (18)
erotiek (2)
ex-liefde (2)
familie (8)
feest (6)
film (21)
filosofie (115)
fotografie (6)
geld (6)
geschiedenis (13)
geweld (4)
haiku (1)
heelal (22)
hobby (3)
humor (23)
huwelijk (1)
idool (1151)
individu (6)
internet (5)
jaargetijden (7)
kerstmis (8)
kinderen (20)
koningshuis (8)
kunst (40)
landschap (3)
lichaam (3)
liefde (35)
literatuur (499)
maatschappij (73)
mannen (2)
milieu (7)
misdaad (22)
moraal (19)
muziek (413)
natuur (20)
oorlog (17)
ouders (1)
overig (11)
overlijden (21)
partner (2)
pesten (5)
politiek (48)
psychologie (58)
rampen (8)
reizen (16)
religie (121)
schilderkunst (80)
school (5)
sinterklaas (4)
sms (1)
snelsonnet (1)
spijt (2)
sport (17)
taal (22)
tijd (26)
toneel (3)
vakantie (5)
verdriet (6)
verhuizen (1)
verkeer (6)
voedsel (3)
vrijheid (20)
vrouwen (11)
welzijn (14)
wereld (24)
werk (13)
wetenschap (25)
woede (4)
woonoord (5)
ziekte (32)

tabblad: beschouwingen

< vorige | alles | volgende >

beschouwing (nr. 3387):

Het medium Elisa Namaste

Ik ben al enkele maanden flink in de ban van de begaafde genezeres Elisa Namaste, die in 1990 als Elisa Anni Lisette Nielsen in Holstebro in Denemarken geboren is.
Ik kwam haar tegen op Facebook en nadat ze mijn FB-vriendin was geworden, ben ik mijzelf meer en meer in haar gaan verdiepen. Zij leidt de School of Universal Consiousness en ze geeft individuele sessies, een half uur kost 60 euro en 50 minuten kosten 70 euro. Dan ga je natuurlijk voor de 50 minuten. Elisa woont in Boedapest, maar ze komt geregeld naar Denemarken en Nederland. Zij leest geen boeken en kranten en zij kijkt geen televisie of internet. Blijkbaar is haar site door de aanhangers rondom haar opgebouwd.
Overigens staan haar lezingen online en is ze vaak met een film en inhoudelijk gesprek op Facebook te volgen. Volgens mij wordt ze door haar broers en vrienden geholpen om dat te kunnen doen. Aanvankelijk wilde ik haar zoveel mogelijk kritisch benaderen om haar uit te testen, wat redelijk gelukt is, volgens mij.

Elisa is een geboren medium, helderziende, helderhorende, heldervoelende, genezeres en intuïtief spreekster. En nog veel meer dan dat. Ze is nu 28 jaar en ze oogt als een wijze, grijze sjamaan met een zeer, bovenaards lieve uitstraling. Ik vind haar innerlijk en uiterlijk wonderschoon en bijzonder betoverend. Ze verveelt namelijk nooit. Ze kan wel flink kakelen, maar dat zal haar ADHD-kant zijn.
Eerst dacht ik weer met een zwevende goeroe te maken te hebben, maar dat is niet juist. Dat ze heel verleidelijk kan zijn, zie ik ook wel, maar de openhartigheid van haar compenseert dat. Ze is in ieder geval geen sirene, integendeel. Ze is zeer meeslepend in haar spirituele lezingen en de persoonlijke dingen, die zij in zichzelf en om haar heen ervaart. Ze is verbonden met de diepere energielagen van Moeder Aarde. Op één foto draagt ze een lichtblauw gewaad, wat natuurlijk meteen aan Jomanda doet denken, ook een spiritueel energiewerkster. Omdat ik zelf ook het nodige van spirituele zaken af weet, probeer ik een leerlingspositie te vermijden, al ben ik toch geraakt door haar opmerkelijke visies. Ik noem haar in mijn reacties op FB dan ook geregeld 'My dear Sister', omdat ze een ware zielsverwante van mij is.

Dat Elisa een vrouw van vlees en bloed is, mag duidelijk zijn. Op haar linkerbovenarm heeft zij een prachtige tatoeage van Christus Jezus en op haar rechterbovenarm heeft zij een eveneens schitterende tatoeage van Maria Magdalena. Op haar borst pronkt een magisch teken met een driehoek, die naar beneden is gericht, wat de Goddelijke Energie van Boven naar de aardlingen symboliseert. Het gaat erom om die Lichtenergie van de Godin terug te weerkaatsen, zoals de Joodse Davidsster dat zo mooi weergeeft. De zespuntige ster. Elisa heeft ook kraaienpoten onder haar ogen en vierregelige fronsen op haar voorhoofd. Ze heeft echt grappige Pippi Langkous vlechtjes en haar garderobe is inderdaad niet overdreven groot, wat haar Franciscaans maakt. Ze is wel erg onrustig, want ze reist wat af, vooral naar krachtplekken in de natuur, zoals de piramides.

In haar films begroet ze de kijkers steevast met 'Hi guys!' en vaak lacht ze met 'Hi hi!', op een zeer meisjesachtige en sympathieke manier. Maar omdat zij spiritueel zo hoog begaafd is, kan het leven soms ook heel eenzaam voor haar zijn, omdat ze geen of weinig geestverwanten ontmoet.

Ooit ambieerde Elisa een bokscarrière, maar daar heeft ze mee gekapt. In het tijdschrift 'Vruchtbare Aarde' van kerst 2017 publiceerde Liesbeth Ellinger een artikel over haar, getiteld 'Van bokser tot engel'.
Ooit heeft zij tijdens het hardlopen een vriend van haar een gebroken neus geslagen, omdat hij niet hard genoeg liep.
Ooit is zij in een psychiatrische kliniek opgenomen, waar ze zo'n zeven diagnoses kreeg voorgeschoteld; o.a. ADHD, Asperger, zwaar getraumatiseerd, eetstoornis, wellicht borderline. Er werden haar medicijnen aangeraden, maar die weigerde ze en ze vertrok. Over een sterk karakter gesproken.

Volgens mij eet en drinkt zij voornamelijk biologisch. 'Bietensap is goed om te aarden!', zegt ze, wat waar is, want rode bieten komen uit de donkere kleigrond. Onlangs vertelde ze in een film, terwijl ze door de drukke straten van Boedapest liep, dat het de laatste tijd slecht met haar gaat, dat ze pijnlijke voeten, benen en heupen heeft. Ze denkt dat oud zeer opnieuw opspeelt. Eens kon ze acht maanden niet lopen en was ze totaal lamgeslagen.

Voor iemand die zo intens en vitalistisch leeft, ligt een burnout altijd op de loer, schreef ik haar, je kunt jezelf niet alleen maar altijd weggeven, je moet ook kunnen ontvangen om zelf op te laden.

Vanuit mijn intuïtieve, spirituele kennis probeer ik haar zoveel als ik kan van op afstand te voeden. Puur uit liefde voor haar aandoenlijke en verheven verschijning. Omdat ik dé Godin in haar herken! De Ware Christusgeest en het Ware Christusbewustzijn! Al ben ik ook Freudiaans genoeg om te stellen, dat haar pijnlijke heupen wellicht het verlangen naar een man kunnen zijn, wat ik haar geschreven heb. Toch is er natuurlijk de wetenschap van de psycho-somatische wisselwerking. Het lichaam liegt nooit en onderdrukte trauma's doemen vaak op als fysieke klachten. Dan geeft het lichaam aan dat het genoeg is geweest en dat het de harde klappen van het geestelijk geleden leed niet langer kan opvangen. Dan zullen de traumatische ervaringen opnieuw recht in de ogen moeten worden gekeken, zonder vluchtmethoden en onderdrukkende verslavingen. Waarbij je spiritueel bezig zijn soms ook een verslaving kunt noemen, ook al gebeurt het nog zo integer en weldoorleefd.

Veel hoogbegaafde mensen kunnen daarnaast ook aan een ernstige, psychiatrische ziekte lijden, bijvoorbeeld autisme en borderline. Ik heb Elisa geschreven, dat ik sterk vermoed, dat zij inderdaad net als ik aan een zware vorm van een borderline persoonlijkheidsstoornis lijdt, omdat borderline grenst aan alle mogelijke psychiatrische stoornissen, wat de behandeling dan ook ernstig bemoeilijkt. Haar angststoornissen duiden ook sterk in die richting. Verder is haar extreme vluchtgedrag een teken aan de wand. Als cum laude afgestudeerd op borderline vind ik het wel billijk om haar dat te vertellen. Dat neemt overigens niets weg van haar spirituele gaven, die zij wel degelijk heeft, misschien wel juist vanwege die borderline-problematiek, wat echt geen kattenpis is. Alsof de Godenwereld haar daarmee in balans wil brengen.

Met haar vrijwillige aderlatingen schenkt zij talloze hulpbehoevenden vele stappen in de Goede Richting. Omdat ik ook helderhorend ben, hoor ik in haar guitige en levenslustige stem talloze topsymphonieën en superhelende klanken als zingende Tibetaanse klankschalen en Afrikaanse drumgeluiden.

Eens gaan we elkaar flink en langdurig huggen, heb ik haar geschreven, is het niet hier op aarde, dan zeker in het Hiernamaals. Ik heb haar angst voor de dood ook van haar geprobeerd af te nemen. Hopelijk is dat gelukt. Ik noemde het feit, dat ik als 17-jarige eens 1 à 2 seconden een verschijning van Christus Jezus heb gezien en de Belofte van Enorm Onvoorstelbaar Veel Liefde heb ervaren. Ik ben dus een wetende. Ik zou ook wel graag een nacht met haar willen slapen en verder niets natuurlijk. Tenzij zij er op staat. Dan weiger ik absoluut niet.

Ik ben wel eens eerder op zo'n verlichte vrouw verliefd geweest, dat was K. H. (schuilnaam), die spiritueel en fysiek leidster op het Body & Soul centrum Veenwoude was. Door haar kreeg ik een spontane kundalini-ervaring en dan wil je wel. Ik raak helemaal hoteldebotel en getriggerd van dat soort vrouwen.

Ik heb Elisa zelfs geschreven, dat ze beter kan stoppen met dat spirituele, uitputtende gedoe en in een huisje op de Drentse hei moet gaan wonen. Lekker tot rust komen en gezellig moeder worden. En dan kom ik natuurlijk geregeld langs om tijdens enkele flessen witte wijn en malse biefstuk te bomen over onze spirituele ideeën en levensvisies. Waarna ik na een gedegen opleiding tot schaapherder dicht bij haar mijn schaapskooi ga houden.

Schrijver: Joanan Rutgers, 17-07-2018Geplaatst in de categorie: idool

Deze inzending is 115 keer bekeken

3/5 sterren met 1 stemmen.Er zijn 6 reacties op deze inzending:

Naam:Joanan Rutgers
Datum:05-08-2018
Bericht:Bedankt voor de waarschuwing, Franciscus, inmiddels heb ik uit eigen ervaring de sessie afgezegd en ben ik door Elisa en haar omringende circusartiesten op haar FB geblokt en heeft ze mij als vriend gewist. Vandaar geen sessie meer. Ik heb haar schijnvertoningen doorgeprikt.

Naam:Franciscus Borst
Datum:31-07-2018
Bericht:Alleen die naam al. Elisa Namaste. Sorry uw geloof te bekritiseren. Dat iemand van uw inzicht valt voor een kalletje met een lekker onschuldig smoeltje maar commercieel wel zo slim is haar naam te veranderen om mensen zoals u die bv Jezus gezien hebben voor haar heilig kruisje te spannen. Dat verdient u niet en ik zie het dan ook als mijn plicht u te adviseren iets waakzamer en behoedzamer hierin mee te gaan.
Heel simpel maar geldt nog steeds. Verliefdheid maakt stekeblind. Heel misschien is dat uw probleem. Kijkt u aub uit? Gevaarlijk vaarwater waar u inzit.

Naam:Joanan Rutgers
Datum:19-07-2018
Bericht:Heb inmiddels inderdaad geboekt voor een sessie van 50 minuten met Elisa samen. Ik zal er uiteraard tzt verslag van doen. Één van de spannendste dingen in mijn leven, die ik uit ga voeren! Al heb ik nog geen bevestiging en tijd binnen. Ik ben er dit keer wel lekker snel bij! Ik ben van plan om mijzelf geheel aan haar bovennatuurlijke krachten over te geven om daarna het residu-effect haarfijn uit de doeken te doen! Maar begrijp me goed, ik sta echt aan haar kant en ik heb een enorme waardering voor haar spirituele gaven en inzichten! Die 50 minuten ga ik als uiterst heilig ervaren! Het is voor mij echt een directe ontmoeting met de Godin! En wieweet waar dat toe leidt!...

Naam:Joanan Rutgers
Datum:19-07-2018
Bericht:Tja, en dan te bedenken dat ik serieus op het punt sta om een sessie van 50 minuten persoonlijke aandacht van haar te boeken. Eind september.

Naam:Fred
Datum:18-07-2018
Bericht:Hahaha, geweldig, maar wel genderneutraal toch.

Naam:Ralameimaar
Datum:17-07-2018
Bericht:Mooi artikel en laat maar weten wanneer je schaapshoeder bent. Zal wel iets voor je zijn....


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)