Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Het helderziende medium in iedereen

(voor Jane Roberts (1929 - 1984))

Je bent geboren als Dorothy Jane Roberts op 8 mei 1929 in Albany, New York. Jouw ouders waren Marie Burdo en Delmer Hubbell Roberts. Je bent in Saratoga Springs opgegroeid. Je was twee jaar, toen jouw ouders zijn gescheiden. Marie en jij gingen bij de ouders van Marie wonen. Marie kreeg reumatoïde artritis en in 1936 overleed jouw oma door een auto-ongeluk. In 1937 ging jouw opa Joseph het huis uit en was Marie gedeeltelijk arbeidsongeschikt en bedlegerig. Jij moest voor haar zorgen en ze probeerde vijf keer zichzelf te doden. Ze wilde zelfs jou meenemen in de dood. Je vond haar terecht een echte bitch.

Deze voortdurende, psychologische misbruik en mishandeling bezorgde jou een diepe angst voor verlating. Jouw moeder heeft jou duidelijk narcistisch-bezet, waardoor jouw eigenheid zwaar beschadigd en geëlimineerd is. Je kreeg colitis en in jouw tienerjaren had je een overactieve schildklier. Je had zeer dikke brilleglazen nodig, maar je droeg ze zelden. In 1940 en tot half 1941 zat je in een katholiek weeshuis in Troy. Marie en jij kregen hulp van enkele priesters. Onverlichte en egoïstische mensen hebben de perceptie van jouw eigen realiteit vertroebeld.

Op jouw zestiende ging je in een winkel werken en van 1947 tot 1950 studeerde je poëzie aan het Skidmore College. Op jouw 19-de overleed opa Joseph, met wie jij diep mystiek verbonden was. Begin 1951 trouwde je met Walt Zeh, een oude vriend. In februari 1954 ontmoette je de kunstenaar Robert Fabian Butts (1919 - 2008) op een feestje. Je ging scheiden en op 27 december 1954 trouwde je in Sayre met Robert. Je schreef poëzie, korte verhalen, kinderliteratuur, non-fictie, science fiction, fantasy en romans.

In 1960 verhuisden jullie naar Elmira. Op een avond in september 1963 veranderde jouw wereldbeeld radicaal. Er ontstond een explosie van nieuwe ideeën in jouw hoofd en twee voorspellende dromen kwamen uit. Je begon een boek over paranormale verschijnselen te schrijven en eind 1963 ging je samen met Robert met het Quija-bord werken. Op 2 december 1963 kreeg je contact met de entiteit en persoonlijkheid Seth. Op 2 januari 1964 begon je in trance de berichten van Seth te dicteren, terwijl Robert ze opnam en opschreef. Seth sprak via jou. Je schreef hier diverse boeken over. Om te beginnen 'De Komst van Seth' uit 1966. Een kwestie van ESP, oftewel buitenzintuiglijke waarneming of paragnosie, zoals helderziendheid, helderhorendheid, telepathie en proscopie.

Je hield ruim 1500 trance-sessies, waarbij je sprak namens Seth. Er waren honderden mensen getuige van. Bij een sessie waren dan 5 tot 40 personen aanwezig. Er verschenen tien boeken van Seth, waarbij Robert voetnoten, bijlagen en opmerkingen plaatste. Seth's stem klonk mannelijker dan die van jou en met een onbekend accent. De zinsbouw was modern en duidelijk. Seth sprak over de massa(zelf)moord in Jonestown, onder leiding van dominee Jim Jones, die met Marceline Baldwin getrouwd was, maar vele minnaressen en minnaars had. Seth sprak ook over het nucleaire Three Mile Island ongeval en de Oerknal-theorie.

In november 1971 overleed jouw vader en in mei 1972 jouw moeder. Jij overleed op 5 september 1984 in een ziekenhuis in Elmira, New York, waar je 504 dagen was opgenomen. Je werd 55 jaar en je bent gecremeerd. Je had een diepgaand effect op de New Age denkers, zoals Marianne Williamson, Shakti Gawain, Louise Hay, Richard Bach en Deepak Chopra. Professor Robert C. Fuller schreef dat Seth de gids voor de onkerkelijke spiritualiteit is en verbonden is met begrippen als reïncarnatie, karma, vrije wil, oude metafysische wijsheid en het Christusbewustzijn. Verder komt Seth overeen met het boeddhisme, Hindoeïsme, Zen, Taoïsme, sjamanisme, voodoo, Obeah en kwantumfysica.

Jij hebt het mediumschap een nieuw leven ingeblazen. Iedereen maakt een eigen werkelijkheid via de gedachten, overtuigingen en verwachtingen. Je bent waar je jezelf op concentreert. Het is een kwestie van bewustzijnsontwikkeling en bewustzijn. Je kunt in het nu jezelf totaal veranderen. Wat me doet denken aan het laatste album van Barry Gibb, met de titelsong 'In the Now'. Op dit album getuigt hij van een spirituele diepgang, die raakvlakken met jouw paranormale visie vertoont. Na het overlijden van zijn broers Andy, Maurice en Robin kwam hij tot dit mystiek diepgaande en persoonlijk diepontroerende album.

Schrijver: Joanan Rutgers, 21 december 2018


Geplaatst in de categorie: idool

Er is nog niet op deze inzending gestemd. 61Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)