Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

..., want zij zullen God zien!

(voor Sint Maria Faustina Kowalska (1905 - 1938))

Je bent geboren als Helena Kowalska op 25 augustus 1905 in Dobieszköw, een dorp midden in Polen. Jouw vader Stanislaw Kowalska was een boer en een timmerman. Jouw moeder was Marianna. Je was de derde van tien kinderen. Op jouw zevende kreeg je tijdens het tonen van het Heilig Sacrament voor het eerst een roeping tot het religieuze leven en wilde je een non worden. Jouw ouders wilden dat jij eerst jouw schooltijd ging voltooien.

Op jouw zestiende werd jij huishoudster in Aleksandrów Lódzki, waar je het vormsel ontving. Daarna werkte je in Lódz, voor jouw ouders en jezelf. Op jouw negentiende ging je met jouw zus Natalia naar een dansfeest in het bos van Hacke in Lódz. Terwijl je daar danste, kreeg je een visioen van de lijdende Christus. Je ging naar de kathedraal, waar Christus Jezus jou zei om direct naar een klooster in Warschau te gaan. Je nam meteen de trein, zonder toestemming van jouw ouders en zonder bezittingen. Daar ging je naar een kerkdienst in de Saint James Church. Priester Dabrowski verwees jou naar mevrouw Lipszycowa voor tijdelijk onderdak.

Je werd door diverse kloosters afgewezen. De moeder-overste van de Congregatie van de Zusters van Onze Lieve Vrouw van Barmhartigheid wilde jou wel aannemen, maar dan moest je eerst met geld over de brug komen. Dus werkte je als een dienstbode om zeg maar de entree te kunnen betalen.

Op jouw twintigste, op 30 april 1926, werd jij een non en heette je voortaan Zuster Maria Faustina van het Heilig Sacrament. In april 1928 nam je jouw eerste, religieuze geloften aan. Van februari tot april 1929 zat je in het klooster in Wilno, wat nu Vilnius is. Je was er kokkin. In mei 1930 ging je naar het klooster in Plock, waar je bijna twee jaar bleef. In 1930 kreeg je de eerste tekenen van tuberculose. Je ging naar een nabijgelegen boerderij van jouw orde om enkele maanden uit te rusten. In februari 1931 was je terug in het klooster.

In de nacht van zondag 22 februari 1931 had je een verschijning van Christus Jezus gezien. Hij droeg een wit gewaad en uit Zijn Hart kwamen rode en witte stralen. Je werd zieldiep overspoeld door pure, Hemelse Liefde. Je kreeg de opdracht om dit beeld na te tekenen en het samen met de tekst 'Jezus, ik heb vertrouwen in U!' wereldwijd te laten aanbidden. Christus Jezus belooft dat de ziel, die dit beeld vereert, niet verloren zal gaan.

Op 1 mei 1933 legde jij de eeuwige geloften af, in het bijzijn van jouw ouders. Sinds mei 1933 ging je naar het klooster in Vilnius, waar je tuinier werd en groenten kweekte. Je bleef er tot maart 1936. Er waren achttien zusters. Je vertelde jouw biechtvader Michael Sopócko over jouw gesprekken met Jezus. Hij liet jou onderzoeken door de psychiater Helena Maciejewska, die jou volkomen gezond verklaarde. Michael adviseerde jou om een dagboek bij te houden en de gesprekken met Jezus op te schrijven. In januari 1934 bracht hij jou contact met de kunstschilder Eugeniusz Kazimirowski, die de eerste afbeelding van de Goddelijke Barmhartigheid maakte, onder jouw leiding.

Op 28 april 1935 werd de afbeelding voor het eerst getoond tijdens de mis. In maart 1936 werd je overgeplaatst naar een klooster in Walendów. Daarna ging je vanwege jouw ziekte naar het sanatorium in Pradnik, Krakau. Eind 1937 ging jouw gezondheid in het klooster hard achteruit. Je beschreef jouw aanstormende visioenen en je verlangde naar jouw bevrijdende levenseinde. In april 1938 ging je weer naar het sanatorium om uit te rusten. Vader Michael bezocht jou en je was weer ziek. Tijdens het bidden was je in extase. Op 26 september 1938 bezocht Michael jou in het klooster in Krakau voor het laatst. Op 5 oktober 1938 ben je overleden. Je werd 33 jaar en je bent in de basiliek van de Goddelijke Barmhartigheid in Krakau begraven.
Paus Johannes Paulus II heeft jou op 30 april 2000 heilig verklaard.

Schrijver: Joanan Rutgers, 27 december 2018


Geplaatst in de categorie: idool

Er is nog niet op deze inzending gestemd. 41Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)