Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

De enige ontsnappingsmanier

(voor Geli Raubal (1908 - 1931))

Je bent geboren als Angela Maria Raubal op 4 juni 1908 in Linz, Oostenrijk, gelegen aan de Donau-rivier. De componist Josef Anton Bruckner werkte er. Hij was de leraar van Gustav Mahler. Mahler noemde Bruckner 'Half idioot, half genie'. Je was een dochter van Angela Raubal (1883 - 1949), de oudere halfzus van Adolf Hitler, die op 28 juli 1883 in Braunau am Inn is geboren. Ze stierf op 30 oktober 1949 in Hannover. Jouw vader was Leo Raubal senior en jouw oudere broer was Leo Rudolf Raubal junior (1906 - 1977). Jouw zus was Elfriede.

Toen jouw moeder één jaar was, overleed haar moeder Franziska Matzelsberger op 10 augustus 1884. Zij was de tweede vrouw van Alois Hitler senior, de vader van Adolf Hitler, geboren als Alois Schickgruber. Hij was de onwettige zoon Maria Anna Schicklgruber. Zijn derde vrouw was zijn achternicht Klara Hitler-Pölzl (1860 - 1907), die de moeder van Adolf Hitler was. Adolf koesterde haar foto voorgoed. Klara was de dochter van Johann Pölzl en Johanna Hiedler en ze was een actieve rooms-katholiek. De Oostenrijkse Alois Hitler senior kreeg samen met Klara zes kinderen, waaronder Adolf Hitler. Adolf's jongere zus was Paula Hitler, die op 21 januari 1896 in Hafeld is geboren.

Vanaf de vroege jaren dertig tot april 1945 werd Paula door Adolf financieel ondersteund. Paula kon niet geloven, dat haar broer voor de Holocaust verantwoordelijk was. Haar loyaliteit voor hem was mateloos. Ze werkte in Wenen in een kunst- en nijverheidswinkel en in 1952 ging ze in Berchtesgaden wonen, waar ze zichzelf afzonderde in een tweekamerappartement. Ze overleed op 1 juni 1960 en ze werd 64 jaar. Ze is in de Bergfriedhof in Berchtesgaden begraven. Ze deelde de nationalistische ideeën van haar zwaargestoorde broer en ze was verloofd met de beruchte, Weense arts Erwin Jekelius, die verantwoordelijk was voor de moord op ruim 4000 geestelijk en lichamelijk gehandicapten.

In 1929 ging Adolf in een appartement in München wonen en werd zijn halfzuster Angela zijn huishoudster. Jij woonde bij hen. Je ging veel met Adolf om en er waren geloofwaardige geruchten over een incestueuze verhouding tussen Adolf en jou. Adolf was 19 jaar ouder dan jou en jij was zijn half-nicht. Op een foto ligt Adolf op een strandstoel met gesloten ogen gelukzalig te soezen, terwijl jij wulps naast hem ligt en hem verliefd bewondert. Adolf was in ieder geval zeker emotioneel afhankelijk van jou. Volgens de historicus Sir Ian Kershaw was Adolf seksueel sterk afhankelijk van jou. Jij verscheen veel met 'Onkel Alf' in het openbaar. Veel hooggeplaatste nazi's vonden het maar niks, dat jij een relatie met Adolf had, want dit zou de reputatie van de hele partij kunnen schaden.

In december 1927 ontdekte Adolf dat jij een relatie met zijn eerste privé-chauffeur, de SS-Führer Emil Maurice (1897 - 1972) had en Adolf maakte een einde aan die relatie. In 1928 heeft Adolf Emil als zijn privé-chauffeur ontslagen. Adolf was zeer dominant en bezitterig. Hij begeleidde jou of hij liet jou door een vertrouwenspersoon begeleiden, wanneer jij ging winkelen of naar de film en de opera ging. Hij controleerde al jouw bewegingen. Je was zijn gevangene en je had het plan om naar Wenen te vluchten om daar jouw zanglessen voort te zetten, want je wilde graag opera-zangeres worden. Je hoopte ook met een man uit Linz te kunnen trouwen, maar ook die relatie had de jaloerse Adolf verboden.

Op 18 september 1931 heb jij jezelf met het pistool van Adolf, een Carl Walther, door de borst geschoten, waarbij de kogel door een long ging. Dat gebeurde om 23.50 uur in het appartement van Adolf in München. Je werd 23 jaar. Je bent op 24 september 1931 in het Zentralfriedhof in Wenen. Adolf was niet bij de begrafenis aanwezig. Hij was kapot en hij kreeg een zware depressie met suïcidale neigingen. Hij werd een vegetariër, omdat vlees hem aan jouw bloedige overlijden herinnerde, en hij overwoog om uit de politiek te stappen. Op 26 september 1931 bezocht hij jouw graf en daarna herstelde hij van zijn depressie, maar jouw overlijden bleef een diep en pijnlijk trauma voor hem. Dit onbehandelde trauma was de bron van zijn latere, wraakzuchtige en inhumane wreedheden.

Adolf zei, dat jij de enige vrouw was, die hij ooit heeft liefgehad. Jouw kamer in de Berghof bleef intact en op jouw geboorte- en sterfdatum vulde hij deze kamer met bloemen. Hij had portretten van jou in zijn eigen kamer en in de Kanselarij in Berlijn. Volgens de politie heb jij zelfdoding gepleegd, maar sommigen dachten dat jij vermoord was. De Münchner Post berichtte, dat jij een gebroken neus had. Op die bewuste avond had je met Adolf ruzie gemaakt, want hij wilde niet dat je naar Wenen ging. Hij was boos weggereden. Heeft de nazi Martin Bormann jou vermoord? Wist de nazi-politicus Gregor Strasser meer over jouw overlijden? Heeft Adolf zelf jou in een vlaag van woede doodgeschoten? Gregor Strasser werd in 1934 door de SS-ers vermoord. Hij werd 42 jaar. Je bent in ieder geval indirect door Adolf vermoord.

Schrijver: Joanan Rutgers, 20 januari 2019


Geplaatst in de categorie: psychologie

4.0 met 1 stemmen 140Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)