Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Laura Pausini - Strani Amori

Je bent geboren op 16 mei 1974 in Faenza, Emilia-Romagna, Italië. Je groeide op in Solarolo. Jouw ouders hebben jou zangles gegeven. Jouw vader Fabrizio Pausini was een barpianist en een zanger. Hij liet jou naar Tina Turner, Barbra Streisand en Ella Fitzgerald luisteren. Jouw zus heet Silvia. Jouw moeder was Gianna Ballardini. Jouw vader was een sessiemuzikant voor Anni-Frid Lyngstad, een zangeres van ABBA. Jij zong in een kerkkoor.

Op jouw achtste zong jij op een verjaardagsfeest en wist je dat je zangeres wilde worden. Je ging naar de kunstacademie Liceo Artistico di Faenza en in 1987 verscheen jouw debuutalbum 'I Sogni di Laura' in eigen beheer. Hierdoor werd je door de producer Angelo Valsiglio ontdekt.

Op jouw achttiende won je met 'La Solitudine' het jaarlijkse San Remo Festival en brak je internationaal door. In 1993 verscheen jouw album 'Laura Pausini' bij Warner Music. In 1994 verscheen 'jouw album 'Laura', met o.a. 'Strani Amore' en 'Gente'. Het was een succes in bijna veertig landen. Jouw begeleider Marco Marrati stal veel van jouw verdiende geld. Je maakte een Italiaanse en een Spaanse versie van 'Laura'. In diverse landen stonden die op nummer één van de hitlijsten. In 1995 verhuisde je met jouw partner, de producer Alfredo Cerruti, naar Milaan. De Laura Pausini World Tour 96/97 was een groot succes en je gaf in het Vaticaan een bijzonder privé-optreden voor paus Johannes Paulus II. Pausini bij de paus. De oude snoeperd!

In 1998 verscheen het Italiaanse album 'La Mia Risposta' en de Spaanse variant 'Mi Rispuesta'. Je had de persoonlijke teksten in New York City en Los Angeles geschreven. In 1999 ging je weer op wereldtournee en zong je de soundtrack van de film 'Message In A Bottle', met Kevin Costner en Paul Newman. In september 2000 verscheen het Italiaanse album 'Tra Te E Il Mare' en de Spaanse variant 'Entre Tu y Mil Mares'. Opnieuw dikke bestsellers. In oktober 2001 verscheen het verzamelalbum 'E Ritorno Da Te - The best of'. Eind 2001 volgde een nieuwe wereldtournee, die tot medio 2002 duurde. Daarna maakte je in Amerika jouw eerste, Engelstalige album 'From The Inside', met o.a. 'Surrender', 'It's Not Goodbye' en 'Without You'. Voor dit album kreeg je op 8 maart 2003 een diamanten plaat.

Van 2002 tot 2005 had je een liefdesrelatie met jouw nieuwe manager Gabriele Parisi. Daarna werd je verliefd op de componist/ex-zanger/muziekproducent Paolo Carta. Men hoorde jou veel liever in het Italiaans en Spaans zingen. In oktober 2004 verscheen 'Resta In Ascolto' en de Spaanse variant 'Escucha', gemaakt na jouw scheiding van Alfredo Cerruti. In 2006 verscheen jouw coveralbum 'Io Canto I Yo Canto' en in 2008 verscheen 'Primavera in Anticipo'. In 2011 verscheen jouw album 'Inedito', met de Spaanse uitvoering 'Inédito'. Op 8 februari 2013 kregen Paolo en jij in Bologna jullie dochter Paola. Jij bent rooms-katholiek, maar tegen de meningen van deze kerk over contraceptie, abortus, seks en homo-rechten.

Eind 2015 verscheen jouw album 'Simili' en begin 2018 verscheen jouw album 'Fatti Sentire'. Je bent dik bevriend met de actrices Alessia Marcuzzi en Vittoria Belvedere. Tijdens een concert in Lima (Peru) toonde jij per ongeluk jouw netjes geschoren vagina, toen jouw badjas plotseling open viel. Je zei: 'Zij die het gezien hebben, hebben het gezien. Ik heb er één, zoals alle vrouwen! Ja, jullie hebben het gezien. Ik heb wat ieder andere vrouw ook heeft!'.

Schrijver: Joanan Snowowl Namaste, 9 februari 2019


Geplaatst in de categorie: idool

Er is nog niet op deze inzending gestemd. 69Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)