Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Aryana Sayeed - Qahramaan (Kampioen)

(voor Aryana Sayeed)

Je bent geboren op 14 juli 1985 in Kabul, Afghanistan. Jouw vader spreekt Pashto, een Oost-Iraanse taal. Jouw moeder spreekt Dari Perzisch/Farsi. Op jouw achtste ging jij met jouw ouders in Pakistan wonen en daarna in Zwitserland. Je woonde ook samen met jouw moeder, broers en zussen in Londen. Tegenwoordig woon je met jouw man Hasib Sayed afwisselend in Londen en Kabul.

Op jouw twaalfde ging je naar een muziekschool en zat je in een zangkoor, waarmee je op diverse plaatsen optrad. Na de verschijning van jouw lied 'Afghan Pesarak' brak je door en werd je in heel Afghanistan beroemd. Je deed optredens in de hele wereld en ook concerten in Afghanistan. Je kreeg succes met jouw versie van een oud, klassiek, Afghaans lied 'Gule Seb'. Je maakte een videoclip bij jouw lied 'Dilam Tang Ast'. Dit lied kreeg een Award voor beste lied gefilmd in Afghanistan bij de Aryana Television Awards. Hierdoor werd je ook een televisiegastvrouw bij één van de bekende entertainmentkanalen van Afghanistan.

Jouw volgende lied was 'Hairanam' en daarna verscheen het grote succesnummer 'Jelwa', wat je samen met de beroemde, Afghaanse zanger Jawid Sharif maakte. Jullie eerste samenwerking was met het lied 'Biya Biya'. Daarna volgde het lied 'Afghanistan Afghanistan', wat je met diverse zangers maakte en waarmee je de sportkunst in Afghanistan stimuleerde. In jouw lied 'Banoo e Aatash Nesheen' zing je over de pijn van de Afghaanse vrouwen, die door jarenlange oorlog en (seksueel) misbruik zwaar geleden hebben. Dit lied kreeg lovende kritieken. De opnames waren in Afghanistan en met een groot orkest. Op de BBC vertelde je in een interview over de reden en de betekenis van het lied.

Met het lied 'Anaram Anaram' stond je opnieuw bovenaan in de Afghaanse hitlijsten. In 2008 had je veel succes met jouw hit 'Mashallah'. In 2013 was je jurylid van 'The Voice of Afghanistan'. In 2017 won je de Afghan Icon Award en was je de beste vrouwelijke artiest van Afghanistan in 2017. Je kreeg ook de titel 'Voice of Afghanistan' van het Nationale Televisie- en Radionetwerk van Afghanistan. Op het Afghaanse tv-kanaal 1TV van Fahim Hashimy had je jouw eigen show 'Music Night', waarin je andere artiesten interviewde en liet optreden.

Jouw nicht Nadia Nadim is de voetbalspits van Paris Saint-Germain. Ze begon haar voetbalcarrière in het nationaal elftal van Denemarken. Haar vader was een Afghaanse generaal, die in 2000 door de Taliban is geëxecuteerd. Nadia heeft voor chirurg gestudeerd en ze spreekt negen talen.

Jij ontving veel doodsbedreigingen van strikt conservatieve islamieten. Jij leeft in de voortdurende angst om door de religieuze extremisten te worden ontvoerd. Bij Tolo TV, waarvoor jij werkt, zijn er bewakers met machinegeweren aanwezig. Je komt op voor de totale bevrijding van de vrouwen, die door de benepen, schijnheilige, agressieve, moordlustige, seksistische en hoogstgestoorde moslimmannen worden onderdrukt, misbruikt en sadistisch wreed de goddelijke levensadem ontnomen. Hun sociale controle is moorddadig verstikkend. Jij bent hartstikke fel tegen die religieuze, machtswellustige dictators, die alle vrouwen tot slavernij willen dwingen.

De Taliban-psychopaten met hun bekrompen seksisme en seksuele onderdrukkingen vinden die bloedmooie, Bollywood-actrices 'vulgair en godslasterlijk' en ze zien hen als minderwaardige hoeren. De leiders van die compleet verknipte satanisten roepen op tot moord en sommige, lafhartige, volkomen achterlijke, onmenselijke volgelingen voegen de daad bij het vervloekte woord. De Taliban-mislukkelingen vinden de Bollywoodfilms, waarin de schaars geklede, vaak onweerstaanbaar rondborstige jongedames dansen en zingen, verwerpelijk. Zij haten namelijk alles wat naar gezonde levenslust riekt, want dan raken ze in de knoop met zichzelf en hun uiterst perverse, agressieve, masculiene, met haat doordrenkte, sadomasochistische, afgestompte, geesteszieke killersmentaliteiten. En al hun innerlijke rotzooi projecteren ze liever gemakzuchtig op wel door Allah beminde onschuldigen.

Inmiddels zijn er al diverse, Afghaanse actrices en zangeressen door de Taliban-mannen vermoord. Omdat die vrouwen van hen niet die beroepen mogen uitvoeren. Omdat die vrouwen volgens hen niet vrij over hun eigen leven mogen beslissen. Omdat die vrouwen volgens hen hun bezit zijn. Omdat zij volgens hun compleet gestoorde beeld van Allah ook nog eens denken dat zij voor een levennemende Allah mogen spelen, maar zo'n Allah is natuurlijk een totaal krankzinnige Allah van projecterende, helaas loslopende, ongeneeslijke krankzinnigen. Als ze tot bewustzijn en inkeer zouden komen, dan zouden ze absoluut zichzelf vermoorden. In 2018 overleed de 54-jarige topactrice Sridevi Kapoor. Zij overleed in het bad van haar hotelkamer in Dubai. Ze had sterke drank gedronken, hoewel zij nooit alcohol gebruikte. Zij kreeg een hartaanval en zij is verdronken. Mogelijk is ook zij door de Taliban-ratten vermoord.

Jij krijgt online vele doodsbedreigingen van deze geestelijk zwaargestoorde, seksueel gefrustreerde, haatdragende, Allahloze godsdienstwaanzinnigen met een primitief en volgens dode Koran-letters en hoogmoedige, mesjokke, zelfingenomen imams geïndoctrineerde vrouwenhaat. Als overgekookte heksenbrouwsels spuwen ze hun giftige, zwartmagische inborsten op belangrijke, in het oog springende vrouwenbevrijders zoals jij. Deze zogenaamd brave, vrome, godvruchtige en deugdzame farizeeërs en schriftgeleerden dreigen er zelfs mee om zuur in jouw beeldschone door Allah gegeven gezicht te smijten en ze eisen dat jij met jouw hemelse door Allah gegeven zangkunst moet stoppen. Het is allemaal de kift van die akelige, fantasieloze niemendalletjes en impotente gnoompjes. Het is niets anders dan pure jaloezie, omdat ze zelf onvrij zijn.

Op 30 maart 2019 was je op de Nederlandse televisie en zei je: 'Ik ga liever dood, dan dat ik in hun handen val!'. Je wordt zwaar bewaakt, omdat je veel bedreigd bent. Velen zien jou als een ware en moedige heldin, die strijdt voor de gelijke rechten voor vrouwen. In Kabul woon je op het terrein van Tolo TV, wat goed bewaakt wordt. Je hebt bodyguards en je rijdt in een gepantserde wagen. Er is een kleine binnenplaats, waar jij even kunt luchten, net als in een gevangenis, omringd door de gebouwen van Tolo TV. Een 'hoge geestelijke' heeft een fatwa over jou uitgesproken. Hij zei: 'Wie haar hoofd afhakt, gaat naar de hemel!'. Ik zeg: 'Wie zoiets gelooft, gaat rechtstreeks naar de hel en zit al in de hel!'. Je kunt je zeker afvragen hoe die hemel van die koppensnellers er dan wel uit zal zien!... Het is van een arrogante goddeloosheid, dat zo'n misbaksel überhaupt het woord 'hemel' durft uit te spreken!

Dat je liever sterft, dan dat je door die Talibanschurken ontvoerd wordt, is kiezen tussen twee kwaden. In de Golan Hoogvlakte zag ik de rotsen, waar achtervolgde Joden zich vanaf hebben gestort om maar niet door hun vijanden te worden gedood. Je kunt het als een manier van zelfrespect opvatten. Maar dat is de vijand, die je wil gaan doden, in de ogen kijken ook. Je kunt beter tot de laatste seconde volhouden, dat je van jouw eigen (vrije manier van) leven houdt. Bovendien toon je ons in de tv-uitzending dat jouw man een dik pistool bij zich draagt om jou in geval van een ontvoering dood te schieten, iets wat je jouw man niet kunt vragen, vind ik. Iets wat jouw man nooit zou moeten doen, vind ik, want dat zou hem dan tot een moordenaar maken, hoe je het ook wendt of keert.

Je zegt: 'We hebben afgesproken, dat hij mij mag doodschieten, wanneer ik ontvoerd word!'. Daarmee zou je op de valreep toch capituleren en niet meer tegen de moordlustige wil van de knettergekke Taliban-bandieten ingaan. De vrouwenrechten worden nog steeds de kop ingedrukt door traditionele, bekrompen, geestelijk vuil projecterende kwezels, die tot jouw laatste snik om bestrijding vragen. Tot jouw laatste ademhaling. Geef ze nooit jouw overlijden op een presenteerblaadje. Het is trouwens ook de vraag waarom jij nog steeds in Kabul wilt zijn, terwijl je weet dat je daar het meeste gevaar loopt. Op een dode martelares zit niemand te wachten. Blijf toch lekker in Londen en doe je ding als zangeres en echtgenote. In het hol van de leeuw kan de leeuw je op den duur te grazen nemen, maar op verre afstand kun jij die domme leeuw blijven bevechten.

Schrijver: Joanan Goddess Namaste, 31 maart 2019


Geplaatst in de categorie: idool

5.0 met 1 stemmen 77Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)