Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

In de ban van een mysterieuze schat

(voor Henry Lincoln)

Je bent geboren op 12 februari 1930 in Londen. Je studeerde acteren aan de Royal Academy of Dramatic Art. Je werkte als scenarist en ondersteunende acteur. In 1964 schreef je een aflevering van 'The Barnstormers' en speelde je in twee afleveringen van deze serie. Je speelde ook in 'The Avengers', met Daniel Macnee en Diana Rigga, in 'The Saint', met Roger Moore, in 'Man in a Suitcase', met Richard Bradford, en in 'The Champions', met Stuart Damon en Alexandra Bastedo. In 1968 speelde je in de komedie 'Don't Raise the Bridge, Lower the River' van Walter Shenson, met Jerry Lewis in de hoofdrol. Samen met Mervyn Herman schreef je drie Doctor Who-verhalen. Je presenteerde documentaires over o.a. Nostradamus, de vloek van de farao's en de Katharen.

In 1969 was je op vakantie in de Cévennes en las je 'De vervloekte schat van Rennes-le-Château' uit 1967 van Gérard de Sède. In een afbeelding van een Latijnse tekst ontdekte jij via een geheime code de Franse tekst 'à dagobert II roi et à Sion est ce tresor et il est la mort' (deze schat behoort tot koning Dagobert II en tot Sion en hij is daar dood). In februari 1972 maakte je voor de BBC-serie 'Chronicle' de aflevering 'The Lost Treasure of Jerusalem?', over het verhaal van de priester Bérenger Saunière in Rennes-le-Château. In oktober 1974 verscheen de aflevering 'The Priest, the Painter and the Devil' en in november 1979 'The Shadow of the Templars'.

De tempeliers hebben de schat van koning Salomo uit de tempel van Jeruzalem meegenomen naar Zuid-Frankrijk. Koning Dagobert II en zijn zoon Sigebert IV zijn voor het altaar in de La Madeleine kerk in Rennes-le-Château (destijds Aereda) begraven. Samen met een groot deel van Salomo's schat. En dat zou priester Saunière mogelijk hebben gevonden. Het boek van Gérard de Sède was op verzoek van de tekenaar Pierre Plantard de Saint-Clair geschreven, die daarmee het voortbestaan van de lijn van de Merovingische, vermoorde koning Dagobert II wilde bekrachtigen. Pierre, die door velen als een bedrieger wordt beschouwd, werkte nauw samen met de schrijver Philippe de Chérisey (1923 - 1985), met wie hij de legende van de Priorij van Sion (Jeruzalem) verzon en wieweet paranormaal opdiepte.

Pierre maakte een lijst van grootmeesters van de Priorij van Sion, die hij ook in de Bibliothèque Nationale verstopte. In 1951 trouwde hij met Anne-Léa Hisler, met wie hij in Annemasse woonde. In 1956 zijn ze gescheiden. In 1962 schreef hij samen met De Sède 'De Tempeliers zijn onder ons, of, het Raadsel van Gisors', waarin de naam 'Priorij van Sion' genoemd werd. In 1962 verscheen ook 'Wereldschatten' van Robert Charroux, over de ex-restaurateur van Rennes-le-Château Noël Corbu (1912 - 1968), die zei dat Bérenger Saunière de schat van koningin Blanche van Castilië (1188 - 1252) had gevonden. In 1972 hertrouwde hij met Anne-Marie Cavaille uit Montauban. Hij werkte als helderziende.

In 1978 beweerde Pierre Plantard, dat zijn opa Saunière had ontmoet en dat de echte bron van Saunière's rijkdom Jean-Jacques-Henri Boudet (1837 - 1915) was, de parochiepriester van Rennes-Les-Baines, wat drie kilometer vanaf Rennes-le-Château ligt. Boudet is de auteur van 'La Vraie langue Celtique et le cromleck de Rennes-Les-Bains'. Er lopen vele verhaallijnen door elkaar heen en het draait om een spirituele en een materiële schat. In 1982 verscheen 'The Holy Blood and the Holy Grail' bij Jonathan Cape, wat jij samen met de schrijver Michael Baigent (1943 - 2007) en de schrijver Richard Leigh (1948 - 2013) hebt geschreven. Richard was getrouwd met Jane en zij kregen twee dochters; Isabelle en Tansy.

De Heilige Graal is de baarmoeder van Maria Magdalena en de Heilige Koninklijke Bloedlijn. De kerkmensen proberen alle overblijfselen van deze Bloedlijn te doden, zoals met name de Katharen, de Tempeliers en hun opvolgers. Uit angst voor het feit, dat de erfgenamen van Maria Magdalena en Jezus de pauselijke troon in het Vaticaan gaan overnemen. In wezen is die troon altijd al van de nazaten van Maria Magdalena en Jezus geweest en zal die altijd van hen zijn. In februari 1982 noemde Plantard 'The Holy Blood and the Holy Grail' en de Priorij van Sion 'vals en irrelevant'. Later herzag hij zijn ontkenning en zei hij, dat de Priorij van Sion op 17 januari 1681 in Rennes-le-Château is opgericht en dat Saunière de bewijsdocumenten vond. Plantard zegt, dat hij qua opvolgingsstatus ver onder de aartshertog/koning Otto von Habsburg staat, want die is een directe nakomeling van Dagobert II.

De zoektocht naar de Heilige Graal was/is het zoeken naar de geheime afstammelingen van Jezus en Maria Magdalena. In 1986 volgde het boek 'De Messiaanse Erfenis'. In 1993 verscheen jouw tv-serie 'The Secret'. Je zag een gelijkenis in de plaatsing van middeleeuwse kerken rond Rennes-le-Château en op het Deense eiland Bornholm. De schrijfster Sharan Newman ontkrachtte dit. Volgens haar zijn er in Denemarken nooit Tempeliers geweest. In 2003 ontving je het ere-ridderschap in de militi Templi Scotia orde, voor jouw werk over de heilige geometrie en de Tempeliers geschiedenis. Jouw zoon Hugo Soskin schreef 'The Cook, the Rat & the Heretic: Living in the Shadow of Rennes-le-Château'. Hij overleed in 2012. Jij woont nog steeds nabij Rennes-le-Château en je leidt nog vaak bezoekers rond. Je bent inmiddels een deel van het mysterie van Rennes-le-Château, die magnetische goudmijn.

Schrijver: Joanan Goddess Namaste, 7 april 2019


Geplaatst in de categorie: idool

Er is nog niet op deze inzending gestemd. 47Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)