Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Melanie Chisholm - Never Be The Same Again

(voor Melanie Jayne Chisholm)

Je bent geboren op 12 januari 1974 in Whiston, Engeland. Jouw vader Alan Chisholm was een fitter en jouw moeder Joan O'Neill was een secretaresse/zangeres. Je was hun enige kind. Als meisje had je een grote interesse voor dans en toneel. In 1978 zijn jouw ouders gescheiden. Na de Brookvale Junior School ging je naar de Fairfield High School in Widnes. Je woonde inmiddels in Widnes, waar zo'n schattig, klein treinstation is. Op school speelde je mee in enkele toneelstukken. Ondertussen ontwikkelde je een krachtdadige zangstem. Jouw moeder Joan zong in clubs en dat heeft jou beïnvloed om een popzangeres te willen worden.

Op jouw vijftiende had je een eerste, serieuze liefdesrelatie met Ryan Wilson, wat twee jaar stand hield. De hoofdreden van de breuk was het feit, dat jij verhuisde en naar de Doreen Bird Dance School in Zuid-Londen ging. Je slaagde voor het examen en je deed enkele audities voor musicals, maar je werd afgewezen. Van lieverlede verdween jouw ambitie om ooit nog een hoofdrol op West End te krijgen. Je besloot om het over die andere boeg te gooien en een album te maken. Je deed auditie voor een popgroep, die tenslotte de Spice Girls werd, opgericht in 1993. Jullie heetten eerst Touch. De groep bestond uit vijf jongedames; Geri Halliwell, Victoria Adams, Melanie Brown, Michelle Stephenson en jij. Michelle werd al snel door Emma Bunton vervangen.

In 1996 werden jullie de Spice Girls. Jouw bijnaam was 'Sporty'. Jullie bedachten de term 'Girl Power', een combinatie van erotische uitstraling en post-feministisch zelfvertrouwen. Op 8 juli 1996 verscheen de debuutsingle 'Wannabe', wat direct in veel landen een nummer 1-hit was, ook in Nederland. Op 16 november 1996 verscheen het debuutalbum 'Spice'. In 1997 verscheen het tweede album 'Spice World'. In 1997 had je ook een korte affaire met Robin Williams, die op alcohol en cocaïne floreerde. In 1998 had je een relatie met de aan harddrugs verslaafde Anthony Kiedes, de zanger van de Red Hot Chili Peppers. In 1998 begon je ook met een solo-carrière.

Victoria Adams trouwde op 4 juli 1999 met de voetbalster David Robert Joseph Beckham. Dat was in Luttrellstown Castle nabij Dublin. Zij kregen samen drie zonen en één dochter. In 2004 beweerden diverse vrouwen een seksuele relatie met David te hebben, o.a. het Nederlandse, biseksuele model Rebecca Loos, die David's persoonlijke assistente was. Nu woont Rebecca met een Noorse arts en hun twee kinderen in een skidorp. Victoria zei in 2003 dat ze nooit meer professioneel wil zingen. Officieel is ze nog lid van de Spice Girls. Ze maakte drie solo-albums.

Op 6 november 1999 verscheen jouw eerste solo-album 'Northern Star', met naast de titelsong (die mogelijk naar het wietmerk Northern Light verwijst) de nummer 1-hit 'Never Be The Same Again', wat je samen met Lisa Nicole Lopes (1971 - 2002) maakte. Lisa doet een rap in dat nummer. Lisa overleed op 25 april 2002 door een auto-ongeluk in La Ceiba, Honduras. Ze verloor de macht over het stuur en ze werd 30 jaar. Ze is in Hillandale Memorial Gardens begraven. De tekst van haar laatste rap is op haar grafsteen geplaatst.

Een andere nummer 1-hit was 'I Turn To You'. Jij leed aan anorexia nervosa en een chronische depressie. Door de antidepressiva kwam je veel aan. Door de sporten kwam je op een gezond gewicht van 62 kilo. Van april tot juni 2000 had je een extra zware depressie, waarvan jouw alcoholverslaving de hoofdoorzaak was. Je gebruikte tevens kalmeringsmiddelen. In 2oo2 kreeg je een relatie met de vastgoedmakelaar Thomas Starr. In 2003 verscheen jouw tweede solo-album 'Reason'. In 2005 verscheen jouw derde solo-album 'Beautiful Intentions' in eigen beheer, bij Red Girl Records. In 2007 verscheen jouw vierde solo-album 'This Time' bij Red Girl Records. In 2011 verscheen het album 'The Sea' en in 2012 'Stages'. Op 21 oktober 2016 verscheen jouw zevende album 'Version of Me'.

Op 22 februari 2009 werd jullie dochter Scarlet Chisholm Starr geboren. In 2012 zijn Thomas en jij gescheiden. In 2014 kreeg je een nieuwe relatie met Joe Marshall, die jouw manager is geworden. Je kocht een groot, luxe landhuis in Catbrook, Monmouthshire. Op jouw linkerbovenarm staat een tatoeage van een groot, dik, Keltisch kruis. En op jouw onderbuik staat 'Angel'. Op jouw rechterbovenarm staat een Keltische armband met een veer. Daarboven staan Chinese tekens.

Schrijver: Joanan Rutgers, 21 mei 2019


Geplaatst in de categorie: idool

Er is nog niet op deze inzending gestemd. 37Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)