Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Kari Brooke Jobe - Forever

Je bent geboren op 6 april 1981 in Waco, Texas. Jouw ouders zijn Mark Jobe en Caroline Bragg. Je bent opgegroeid in Watauga, een voorstad van Fort Worth, en Hurst. Jouw zus heet Kristen en jouw broer heet Caleb. Je begon op jouw derde te zingen en op jouw vijfde werd je een christin. Je studeerde aan de Oral Roberts University in Tulsa, opgericht in 1963 door de evangelist Granville Oral Roberts (1918 - 2009), die samen met zijn vrouw Evelyn vier kinderen kreeg; Rebecca, Ronald, Roberta en Richard. Rebecca overleed door een vliegtuigongeluk en Ronald schoot zichzelf in een auto door zijn hart, nadat hij een half jaar eerder als homoseksueel tevoorschijn was gekomen. Hij werd 37 jaar.

Na de Oral Roberts University ging je naar het Christ for the Nations Institute in Dallas, opgericht in juli 1970 door de evangelist Gordon Lindsay (1906 - 1973) en zijn vrouw Freda Schimpf, die in 2010 overleed. Vervolgens ging je naar de Dallas Baptist University, opgericht in 1898, waar je in pastorale studies en psychologie afstudeerde. In 2004 brak je door met de song 'Revelation Song', geschreven door Jennie Lee Riddle. Je zat nog op de universiteit, toen je hiermee de christelijke muziekwereld veroverde.

Na jouw afstuderen werd je een worship pastor bij de Gateway Church in Southlake, opgericht op 23 april 2000 door pastor Robert Morris. Je bleef daar zes jaar aan verbonden. Samen met jouw vader werkte je in deze kerk en je deed internationaal aan het leiden van worship diensten. Je was lid van de worshipband Gateway Worship. In 2003 verscheen hun debuutalbum 'Unsearchable'. In 2006 verscheen hun eerste live-album 'Living for You' bij Integrity Music.

In 2007 verscheen jouw solo-debuutalbum 'Bethlehem'. In 2008 verscheen het tweede album van Gateway Worship 'Wake Up the World'. Daarna verschenen er nog zes albums van Gateway Worship, met op 25 mei 2018 als laatste 'Greater Than'.

Op 10 februari 2009 verscheen jouw solo-album 'Kari Jobe', met o.a. 'I'm Singing', 'Healer' en 'Revelation Song'. Je maakte ook een Spaanstalige versie van dit album, wat in 2010 een Dove Award won. Voor Special Event Album of the Year won je ook een Dove Award. In 2012 verscheen 'Where I Find You', met o.a. 'One Desire', 'Savior's Here', 'What Love Is This', 'Love Came Down' en 'Here'. In 2014 verscheen 'Majestic', een live-album, wat in The Majestic Theatre in Dallas is opgenomen. Met o.a. 'Hands to the Heavens', 'Only Your Love', 'Always Enough', 'I Am Not Alone', 'Holy Spirit', met Cody Carnes, 'Let the Heavens Open' en het onvolprezen 'Forever', wat je op de DVD samen met Isaac Wimberley uitvoerde. Je schreef 'Forever' samen met Brian Johnson. Jeremy Edwardson was de producer van 'Majestic'.

Op 21 november 2014 ben je met Cody Carnes getrouwd. Cody is geboren op 25 maart 1989 in Atlanta, Georgia. Zijn ouders zijn Calvin en Lisa Carnes. Hij is de aanbiddingsleider van Gateway Worship en hij is geen familie van Kim Carnes. Jullie kregen samen twee kinderen, waarvan het eerste kind zoon Canyon is. In december 2015 kreeg jouw zus Kristen een doodgeboren kind, die jij een 'slapende engel' noemde. Je hebt dit teleurstellende trauma op jouw album 'The Garden' verwerkt. Op 3 februari 2017 verscheen 'The Garden', met naast de titelsong o.a. 'Lover of My Soul', 'Speak to Me', 'Miracles', 'Closer to Your Heart', met Cody Carnes, en 'The Cause of Christ'. Voor 'Majestic' en 'The Garden' ontving je ook een Dove Award. In september 2017 verscheen Cody's solo-debuutalbum 'The Darker the Night/ The Brighter the Morning'.

Op 27 mei 2019 is er om acht uur 's avonds een Worship Night met jou en Cody in de Basiliek in Veenendaal. Cody staat in het voorprogramma. De tickets zijn alléén voor EO-leden, maar je komt ook naar binnen, wanneer de hoofdticketskoper EO-lid is of wanneer je als geen lid een ticket betaald, waarbij je dan direct EO-lid wordt.

Schrijver: Joanan Rutgers, 24 mei 2019


Geplaatst in de categorie: idool

Er is nog niet op deze inzending gestemd. 42Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)