Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Zeker ná 9/11

Onze globe, onze wereld die wij met z'n allen langzaam maar zeker naar de Filistijnen helpen door verkeerd en overvloedig gebruik van veel met daarnaast groeperingen die elkaar het licht in de ogen niet gunnen en om die reden putten, putten en uitputten met als gevolg (gevoerde) oorlogen die sowieso kaalslag veroorzaken en dus desastreus zijn voor de mensheid in het algemeen en onze planeet in het bijzonder. Als westerse, doorgaans christelijke wereld hebben wij in de vorige eeuw en misschien/waarschijnlijk ook daarvoor ons best gedaan de mensheid elders te overtuigen van ons, naar ons, lees: christelijk-religieuze overtuiging, christelijk geloof. Hoe bizar. Respecteer een ieder in zijn geloof(s)overtuiging. Helaas denken de extremistisch-radicale moslimfanatiekelingen nu net als wij, wij christenen in de vorige eeuw. Het is uiteindelijk een wonder dat het nog niet (opnieuw) tot een clash is gekomen, zeker na 9/11...


Gelukkig zijn de (Wereld)wonderen de wereld nog niet uit. In mijn 5 decennia op deze wereld tot nu toe heb ik inmiddels vele Wereldwonderen mogen aanschouwen en beleven; van Antieke- tot Middeleeuwse- en van Moderne- tot Natuur- en Onderwaterwereldwonderen. Waarschijnlijk een kwestie van belangstelling, interesse en geluk.

De PIRAMIDE VAN CHEOPS, bent u weleens in een piramide op de Vlakte van Gizeh geweest?, is zeer bijzonder, zowel voor wat betreft constructie als bouw, maar wárm dat het in die piramide was, ook in oktober...
Op weg naar Cyprus werd gevlogen over de AGIA SOFIA te Istanbul, ook een plaatje vanuit de lucht.
Het andere Middeleeuwse Wereldwonder is de GROTE- of CHINESE MUUR die iedereen in elk geval van naam kent en door Neil Armstrong als enige bouwwerk op onze globe vanaf de maan werd gesignaleerd.
Van de Moderne Wereldwonderen is er één in nationaal bezit en dit zijn de DELTAWERKEN in onze prachtprovincie Zeeland. Bezoek en aanschouw een waar Wereldwonder in ons eigen prachtig Nederland.
Het EMPIRE STATE BUILDING is een 'skyscraper' met een uitzicht om U tegen te zeggen, terwijl de GOLDEN GATE BRIDGE in menig geheugen staat gegrift als de 'Verbinding der Verbindingen'. Wat een Perfect Plaatje.
Het POOLLICHT, waar wij summier in Nederland weleens een glimp van meekrijgen, is een Wereldwonder der Natuur; werkelijk adembenemend en tegelijkertijd ongelooflijk, net als de wateren van zowel het BAIKALMEER als de Egyptische RODE ZEE.

Laten wij koesteren hetgeen koestering waard is en inzien dat niets, maar dan ook werkelijk niets voor eeuwig is, maar wel te allen tijde meer dan de moeite waard...!

Schrijver: Annejan Kuperus, 16 juli 2019


Geplaatst in de categorie: wereld

4.5 met 2 stemmen 243Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)