Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Paula Abdul - Rush Rush

Je bent geboren als Paula Julie Abdul op 19 juni 1962 in San Fernando, Californië. Je hebt Joodse ouders. Jouw vader Harry Abdul is in Aleppo geboren en in Brazilië opgegroeid. Jouw uit Canada afkomstige moeder Lorraine M. Rykiss is een concertpianiste. Jouw zus heet Wendy. Als jong meisje deed je aan ballet, jazz en tapdans. Je zat op de Van Nuys High School in Los Angeles, waar je ook een cheerleader was. In 1980 studeerde je af en ging je naar de California State University in Northridge, waar je broadcasting studeerde. Je werd een cheerleader en hoofd choreografie bij de Lake Girls.

Je werd ontdekt door The Jacksons, voor wie je de choreografie bij hun song 'Torture' regelde. Je was ook de choreografe van 'Nasty' en 'Control' van Janet Jackson. En van George Michael, ZZ Top en Duran Duran. In 1987 tekende je bij Virgin Records en trainde je jouw mezzosopraanstem. Op 21 juni 1988 verscheen jouw debuutalbum 'Forever Your Girl', met naast de titelsong o.a. 'Straight Up', 'Cold Hearted', 'Opposites Attract', 'The Way That You Love Me', 'I Need You' en 'Next to You'.

Op 14 mei 1991 verscheen jouw tweede album 'Spellbound', met naast de titelsong o.a. 'Rush Rush', 'The Promise of a New Day', 'Vibeology', 'Blowing Kisses in the Wind', 'My Foolish Heart' en 'Will You Marry Me?'. Van 29 april 1992 tot mei 1994 was je met de acteur/schrijver/regisseur Emilio Estevez getrouwd. Hij wilde na zijn twee kinderen met het model Carey Salley geen kinderen meer met jou, waardoor jij gescheiden bent. In 1994 kreeg jij behandelingen voor jouw boulimia nervosa.

Op 13 juni 1995 verscheen jouw derde en tevens laatste album 'Head over Heels', met o.a. 'Crazy Cool', 'My Love is for Real', samen met de legendarische topzangeres Ofra Haza, 'Ain't Never Gonna Give You Up', 'Love Don't Come Easy', 'Sexy Thoughts', 'The Choise is Yours', 'Under the Influence', 'I Never Knew It' en 'Cry for Me'.

In 1996 trouwde jij in het New England Carousel Museum in Bristol (Connecticut) met de kledingontwerper Brad Beckerman. In 1998 zijn Brad en jij gescheiden. Er waren onoverbrugbare verschillen. Je had ook nog een relatie met Jeff Bratton. Je beleeft jouw Joodse geloof serieus en je had jouw Bar Mitzvah in Safed, Israël, in een Kabbalah Center. In 2003 deed je aan Transcendente Meditatie, een mantra meditatie, die is ontwikkeld door Maharishi Mahesh Yogi, die op 5 februari 2008 in Vlodrop overleed en 90 jaar werd. Hij was o.a. de 'giggling guru' van The Beatles en The Beach Boys.

The Beatles hebben hun affaire met Maharishi Mahesh Yogi later een 'publieke vergissing' genoemd. Dat was nadat deze goeroe de actrice Mia Farrow seksueel had ingepalmd. Nog later werd het weer bijgelegd, maar John Lennon had wel de protestsong 'Sexy Sadie' geschreven, tegen het seksuele misbruik van deze goeroe, met de zin 'Maharishi, you little twat, who the fuck do you think you are? Oh, you cunt'.

Op 11 november 2008 pleegde de actrice/zangeres Sandra May McIntyre zelfdoding in haar auto, die bij jouw huis in de buurt Sherman Oaks in Los Angeles stond. Zij had last van zware depressies, anorexia nervosa en Asperger. Sandra May is geboren op 4 juli 1978 in Waterville, Maine. Als kind maakte zij mooie tekeningen van jou. Zij was een door jou geobsedeerde fan, die jou bloemen en ruim 9000 brieven stuurde. Zij veranderde haar voornaam in Paula en haar achternaam in Goodspeed. Ze had gesigneerde foto's van jou. Na haar zelfdoding heeft de pers haar als een stalker beschuldigd en afgedaan, maar haar familie en vrienden weten wel beter.

In 2006 had Sandra May meegedaan met het vijfde seizoen van American Idol, waarbij ze auditie deed bij drie juryleden, waarvan jij er één was. Ze zong 'Proud Mary' en niet bijster goed, maar de andere twee juryleden hebben haar de grond in geboord. Zelfs haar beugel werd veroordeeld en belachelijk gemaakt. Dit moet extra vernederend voor haar geweest zijn, omdat ze pal voor haar geliefde idool stond. Jij wees haar ook af, maar niet zo onbeschoft als die twee brute kerels. Ze heeft in de buurt van jou een overdosis drugs en/of medicijnen genomen, waardoor ze 30 jaar werd. Het ging niet echt om jou, want ze was psychotisch en suïcidaal depressief. Dat is iets waar jij als een over het paard getilde multimiljonaire geen weet van hebt. Je kunt nog steeds proberen om een gedenkwaardig lied voor haar te maken.

Schrijver: Joanan Rutgers, 6 augustus 2019


Geplaatst in de categorie: idool

Er is nog niet op deze inzending gestemd. 28Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)