Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Die So Fluid - Not Everybody Gets A Happy Ending

De gothic rockband Die So Fluid bestaat momenteel uit de zangeres Georgina Prebble, beter bekend als Grog, en de gitarist Drew Richards. Deze alternatieve band is opgericht in 2001. Voorheen was er nog een derde lid, namelijk de drummer Al Fletcher, die ook de achtergrondzang deed. Al was geboren als Alastair Fletcher op 14 oktober 1970. Hij speelde ook bij de ska-groep The Selecter, met de zangeres/schrijfster/actrice Pauline Black. Al overleed op 25 juli 2016 door een dubbele longontsteking en sepsis. Hij werd 45 jaar.

Georgina Prebble is geboren op 14 oktober 1970. Zij startte in 1993 met haar band Flinch, waarin ze zong en basgitaar speelde. Haar bijnaam is Grog. Ze noemden haar als kind al Grog. Zij zingt en speelt sinds haar kindertijd. Haar moeder is een pianolerares. Haar oudere broers hadden een rockband en zij ging naar een kunstacademie. In 1994 won Flinch de New Acts Contest bij In The City. In 1995 stopte Flinch.

In 1995 richtte Georgina in Camden, Londen, de New Goth rockband Feline op. Zij deed de zang, basgitaar, piano en Roland Juno synthesizer. Drew Richards deed de gitaar synth en de achtergrondzang. Eduardo L. Garcia deed de gitaar. Steve Drew deed de drums en de achtergrondzang. Het logo van de band was een zwarte kat. Georgina heeft een tatoeage ervan op haar rechter bovenarm, met twee ankers eronder.

Op 1 september 1997 verscheen het debuutalbum van Feline 'Save Your Face' bij Chrysalis Records, wat in 1968 is opgericht door Chris Wright en Terry Ellis. Het grootste deel van het album is in de Olympic Studios op Church Road 117 in Barnes, Londen, opgenomen. De producer was David M. Allen. Het album was in drie weken gepiept. Met o.a. 'Just As You Are', 'In My Eyes', 'Shocks and Surprises', 'Play With Fire', 'Can't Help Myself', 'Release' en 'Mother', met de zin 'I'm my own mother, safe your face, talk to me'.

Op 16 december 2013 verscheen het tweede album van Feline 'Ultraviolet', met oud materiaal, want Feline stopte in 1999. De nummers in new wave stijl zijn o.a.: 'Advice', 'Unknown', 'Cold Inside', 'I Hope', 'Driven', 'Memoirs of a Psychopath' en 'Truth Will Out'. De producer was Drew Richards. Bij het nummer 'Just As You Are' van Feline is een te gekke videoclip gemaakt, die heel wat centjes heeft gekost.

In 2001 begon Georgina samen met Drew Richards en Al Fletcher de alternatieve punk- en rockband Die So Fluid. In 2001 verschenen de EP's 'Operation Hypocrite' en 'Suck Me Dry'. In 2002 verscheen de EP 'Disconnected'. In 2004 verscheen het debuutalbum 'Spawn of Dysfunction'. In 2006 verscheen het digitale album 'The Mindscape of Alan Moore'. In 2008 verscheen 'Not Everybody Gets A Happy Ending', met o.a. 'Gang of One', waarin Georgina haar traumatische ervaringen met haar alcoholvergiftigingen verwerkte. In 2010 verscheen 'The World Is Too Big for One Lifetime'. In 2013 verscheen het digitale album 'Black Blizzard', met bij het titelnummer een waanzinnig mooie videoclip, wat overigens ook geldt voor de videoclip bij het nummer 'Landslides'.

In 2014 verscheen het album 'The Opposites of Light' en in 2018 'One Bullet From Paradise'. In 2018 verscheen ook het digitale album 'Tomorrow Doesn't Always Come'. Het digitale nummer 'Dead Twin Sister' verscheen apart en is gratis te downloaden. Georgina zweert bij haar G&L Tribute L2000 Electric Bass Guitar. Georgina heeft een goudeerlijke, onvervalste, rauwe, compromisloze, non-conformistische, ongelikte, ontwapenende en intens navrante stem. Ze zingt van heel gevoelig tot uiterst agressief, in de zin van getergd door het menselijk lijden.

Schrijver: Joanan Rutgers, 1 september 2019


Geplaatst in de categorie: idool

Er is nog niet op deze inzending gestemd. 28Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)