Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Het grote geld blijft lonken

Zo nu en dan wordt er iemand van de grootgeldverdieners aan de schandpaal genageld om de misdaden van de rest van de georganiseerde maffia te verdoezelen. Deze keer was het de charmante, maar o zo gehaaide topvrouw Dominique Leroy, die niet zonder kleerscheuren de bazin van het telecombedrijf KPN kan worden. Misschien blijft het niet eens bij wat kleerscheuren en gaat ze voor vier jaar de bak in, iets wat ik nog niet zo gauw zie gebeuren, maar dat het er hard aan toe gaat in de arena van de miljoenenbedrijven mag duidelijk zijn. Het meest schokkende nieuws is er nu weer even af en je zult zien, met behulp van haar strak en keurig geklede gangsterclan belandt ze straks gewoon op haar fel begeerde post bij KPN.

Dominique Leroy is geboren op 8 november 1964 in Elsene, Brussel. Haar vader was een ingenieur, afkomstig uit het Belgische Bergen, Dominique's moeder komt uit Zemst. Thuis werd voornamelijk Frans gesproken. Ze was het enige kind van haar vader en van moederskant heeft ze een acht jaar oudere broer.
In 1982 ging ze naar de Solvay Brussels School of Economics and Management van de Université libre de Bruxelles (ULB), gesticht op 20 november 1834. Het was destijds een reactie op de Katholieke Universiteit van Mechelen, die op 8 november 1834 door de Belgische bisschoppen was opgericht. De ULB is door de leden van de Brusselse vrijmetselaarsloges opgericht, die voor de vrijheid van meningsuitingen waren.

Dominique deed haar studies in het Frans en ze slaagde in 1987 voor de graad van handelsingenieur. Ze begon haar loopbaan bij Unilever en de dochterbedrijven Hartog en Union. Van september 2007 tot oktober 2011 was ze bestuursvoorzitter van Unilever Belgium. Vanaf november 2011 was ze werkzaam bij het telecombedrijf Belgacom, dat nu Proximus heet. In 2012 werd ze daar de directrice private markt. Ze zorgde voor een frisse wind. Ze is doelbewust en ze weet wat ze wil. Ze heeft veel positieve energie en ze is zeer bedreven en optimistisch.

Op 9 januari 2014 volgde ze Didier Bellens op en werd ze afgevaardigd bestuurder. Didier was op 15 november 2013 ontslagen door belangenconflicten en hij werd ook genoemd in de Panama Papers (belastingontduikingen). Hij overleed op 28 februari 2016 60 jaar oud.

In 2015 werd Dominique Manager de l'Année.

Op 5 september 2019 kondigde Dominique aan dat ze naar de telecomprovider KPN gaat overstappen. Daar gaat ze dan op 1 december 2019 als bestuursvoorzitter aan de slag. De vakbonden eisten een direct ontslag, omdat zij vertrouwelijke en strategische informatie zal gaan doorsluizen. Er werd gestaakt en daardoor ging zij al op 20 september 2019 weg. Men ontdekte dat zij op 25 juli 2019 een aandelentransactie met voorkennis deed. Zij verkocht 10840 Proximusaandelen voor 285.342,40 euro. Zij ontkende haar voorkennis, want deze transactie gebeurde voor haar besluit om over te stappen, zegt zij, maar in juni 2019 werd zij al gecontacteerd voor de topfunctie bij KPN. Ze aarzelde nog, maar toch. Eind juli 2019 sprak ze met de KPN en solliciteerde ze naar de baan.
De Vereniging van Effectenbezitters houdt inmiddels een slag om de arm en wacht op de uitslag van het onderzoek naar een eventueel strafbaar feit. Zij hebben uitstel van de benoeming aangevraagd. Haar huis en kantoor zijn grondig onderzocht.

'Ik hecht eerder belang aan waarde dan aan geld', zegt Dominique. Bij KPN verdient ze straks een basisjaarsalaris van 935.000 euro. Ze is daar de opvolger van Maximo Ibarra, indien ze deze kink in de kabel weet te doorstaan. Bij Proximus zou ze een hogere bonus krijgen, maar ze was de trage besluitname daarover zat. De hele ophef gaat in feite om een kleine 300.000 euro, waar je tegenwoordig nauwelijks nog een fatsoenlijk huis voor kunt kopen en wat zeker niet opweegt tegen al die miljoenen, die de hoge, veelal mannelijke bazen gewiekst onzichtbaar weten weg te sluizen.

Als ik Dominique was geweest, dan had ik exact hetzelfde gedaan en ik weet velen met mij. De haaien waarmee Dominique in zee is gegaan, dulden haar vertrek niet en dreigen haar daarom te verslinden. Onder hun gedeelde geldwolfinborst heerst een bloeddorstige concurrentiestrijd en een terechte angst voor het verraad van hun malafide, misdadige geldpraktijken. Zij bijten liever iemand van hun eigen beroepscriminaliteit kapot, dan dat hun grove diefstallen aan het licht komen. En dan het liefste natuurlijk iemand, die naïef en nalatig zichzelf kwetsbaar bloot geeft.

De ongekroonde martelares Dominique moet schaamteloos boeten voor de natuurlijke vrijheid, die zij neemt, om hogerop te klimmen. Het is niet zij, die verraad pleegt, maar in wezen al die zogenaamde collega's van haar, die de ware verraders zijn. En daarbij zijn de meest gefrustreerden, die stampvoetende kuddedieren van de vakbonden, het meest gruwelijk jaloers en kwaadaardig, omdat zij nooit bij de top zullen behoren en dat maakt uitgehongerde hyena's van hen, omgekeerde hielenlikkers. Afgezien van het kolderieke feit, dat zij iets heeft gedaan, wat wij allemaal zouden doen, vooral die akelige vakbondsluizen, is haar zogenaamde misstap werkelijk een gigantisch opgeblazen futiliteit.
Denk aan de zondeboktheorie en vraag jezelf ook maar eens af waarom er bij die sneue rijkaards zo weinig plaats voor onderlinge vergeving is. Geldzucht is een ernstige verslaving en maakt koelbloedige robotten van sujetten, die voorheen mensen waren, neem ik aan.

Eva Jinek heeft een 4-jarig contract bij RTL getekend en zij begint daar in januari 2020 te werken. Matthijs van Nieuwkerk volgt haar waarschijnlijk en geeft ruiterlijk toe, dat hij geld een goede reden vindt. En Dominique Leroy gaat bij KPN werken. Iemand nog bezwaar?

Schrijver: Joanan Rutgers, 24 september 2019


Geplaatst in de categorie: maatschappij

Er is nog niet op deze inzending gestemd. 169Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Ton Hettema
Datum:
25 september 2019
dat hele geldwereldje maakt me fysiek kotsberoerd; ik zou niet hetzelfde doen, maar fluitend het bos inlopen..

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)