Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Vrede op aarde, vre-e-de op aarde...

Dan doel ik zonder enige twijfel, dus vanzelfsprekend op oom Donald. Als president van het land dat de wereld denkt te kunnen leiden, faalt deze president hopeloos. Allesbehalve vrede op aarde dus. De brandhaarden zijn legio terwijl afstanden krimpen, dus voor wij het weten, gaat de ene brandhaard over in de andere en wordt blussen van moeilijk, moeilijker naar laten uitbranden, met als gevolg een krimpende wereld die zichzelf op den duur niet meer zal herkennen. Zo zullen zowel Syrië als Irak door I.S. tot kwade bronnen van een in principe mooie godsdienst zijn geworden. Afghanistan zal door een disfunctionerende regering geen stappen voorwaarts kunnen zetten, terwijl Myanmar haar islamitische Rohingya-minderheid blijft discrimineren dat zonder enige twijfel eveneens kwaad bloed blijft zetten. In de Sahel beheersen lokale conflicten zowel Mali, Niger als Nigeria, waarbij Nigeria een doorvoerland voor Afrikaanse vluchtelingen is geworden. Er moet, en dit is vanzelfsprekend makkelijker gezegd dan gedaan, een Marshallplan voor Afrika worden opgesteld, waarbij de economische redenen om te vluchten, moeten worden geëlimineerd.

Ook Afrikaans zijn Zuid-Soedan en Congo, volgens expert-specialisten, dus deskundigen respectievelijk een hopeloze 'failed state van het ergste soort' en 'uitzichtlozer dan ooit' door immer politieke onrust van inmiddels meer dan 20 jaar oud. Van het oudste conflict in het Midden-Oosten durf ik inmiddels te zeggen dat een oplossing nooit voorhanden zal zijn; Israël en Palestina, ofwel zowel joden als moslims, zullen als vuur en water, ongeacht wie wat is, zich te allen tijde zich in dat deel van de wereld laten gelden als religieslachtoffers. (Mooi Scrabblewoord dat ik op moment van schrijven heb bedacht, maar dit terzijde). Is overigens zonder enige twijfel reeds Van Dale-erkend.

Ook Turkije strijdt tegen I.S., terwijl zij de Koerden geen land gunnen. Een onafhankelijk Koerdistan zou diverse problemen, zoals bijvoorbeeld de strijd tegen I.S. enorm bagatelliseren, want voor wat, hoort wat, waar of niet...? De strijd in Oekraïne woekert voort, aangezien Rusland, en hiervan is Oekraïne niet gediend, grenscontrole wil blijven houden, terwijl de Baltische Staten Estland, Letland en Litouwen niet zijn gediend van het zijn van een zogenaamde semionafhankelijke randzone van Rusland. Oplopende spanningen tussen de V.S. en respectievelijk Rusland en China dankzij het beleid van de huidige Amerikaanse president zorgen allen te samen voor brandhaarden die eerder zullen oplaaien dan dat zij zullen doven...!


Vrede op aarde; geloof jij erin...?

Schrijver: Annejan Kuperus, 24 december 2019


Geplaatst in de categorie: kerstmis

4.5 met 4 stemmen 815Er zijn 3 reacties op deze inzending:

Naam:
Ton Hettema
Datum:
1 januari 2020
Ook de door jou gelezen 'betrouwbare gecerticeerde' 'nieuwsbronnen' zijn niets anders dan propagandamedia voor de toevallig door jou geloofde en vertrouwde gelovigen in de smaak van de religie of zo je wilt ideologie die jij in je zenuwstelsel hebt geassimileerd als de voor jou acceptabele en met je emoties resonerende 'waarheid'. Mijn bronnen zijn n stuk of veertig a vijftig onderzoekskanalen die ik geen van alle geloof, maar verifoeer met bestaande archieven. Kijk om te beginnen ns naar 'George Webb and Mc Duff, Years End Update' op Youtube als kennismaking..
(https: youtu.be aBP M0lnahA)
Naam:
Annejan Kuperus
Datum:
26 december 2019
Beste Ton,

Mijn bronnen zijn zowel nationaal als internationaal erkend en (zeer) betrouwbaar, daarom lees ik graag van jou op wie jij doelt, wie 'hun goed gesubsidieerde, door wie?, taak van massapropaganda uitstekend vervult', maar bovenal ben ik gezond-nieuwsgierig naar jóuw bronnen die blijkbaar anders berichten dan de bronnen die ik o.a. gebruik; wij zijn met z'n allen als nieuwsvolgers heel ver van huis als wij feiten gaan bagatelliseren of zelfs ontkennen. Wat jij massapropaganda noemt, zijn bijvoorbeeld zowel Dagblad Trouw als de Groene Amsterdammer; op gedegen journalistiek onderzoek gebouwde feiten: Afrikanen van allerlei pluimage blijven in niet altijd, maar vaak wel gammele bootjes de oversteek wagen, waarbij zij in geval van nood de hulp van God en/of Allah vragen. Wat betreft mijn zinsnede aangaande religieslachtoffers ben ik wel nieuwsgierig aan welke kant jij staat, maar bovenal waarom een onafhankelijk Koerdistan níet zou bijdragen. Zelf ben ik wereldburger en in deze kwestie geen partij, maar als bezitter van zowel de Nederlandse- als de Friese nationaliteit zou ik als Koerd ook geen marionet, dus lendenpop of slappeling willen zijn...! Die mening lijkt mij ook jou toegedaan, waar of niet? Waarom de Baltische Staten zich niet serieus genomen voelen, spreekt uit de door mij genoemde feiten. Het beleid van Trump staat onder invloed van en wordt deels beheerst door die ijzersterke wapenlobby aan de overkant van de Plas. Naar deze laat hij zijn oren hangen. Hierop is het gevaarlijk beleid van Trump gestoeld. Risicovol voor die door mij genoemde landen in het bijzonder en voor de globe in het algemeen, dus in zijn geheel...!
Naam:
Ton Hettema
Datum:
25 december 2019
ik had van jou toch wat meer inzicht en kritisch nadenken verwacht, maar ook hier blijken de selectieve berichtgeving van en het naïeve vertrouwen in de Nederlandse en Internationale 'nieuwsmedia' hun goed gesubsidieerde taak van massapropaganda uitstekend te vervullen. Ik raad je aan je bronnen naar elders te verleggen, want je lijkt me er niet de persoon naar om zó kritiekloos door het leven te willen gaan..

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)