Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

De seancekamer als bordeel ontheiligd

(voor Marthe Béraud (1886 - 1943))

Je bent geboren in 1886 in Frankrijk. Jouw vader was een Franse, hoge officier. Je bent in Algiers opgegroeid. Jouw verloofde was de soldaat Maurice Noël, die in 1904 in Congo door een tropische ziekte overleed, zodat jullie geplande huwelijk niet door kon gaan. Je woonde samen met generaal Elie Noël en zijn vrouw in Villa Carmen in Algiers. Zij waren de ouders van Maurice. Na het overlijden van Maurice heb je jouw psychische vermogens ontwikkeld. Generaal Elie ontdekte jouw paranormale gaven, maar het is de vraag wat hij werkelijk ontdekte, want je bent het ultieme voorbeeld van een zogenaamd paranormaal begaafd medium, die het lef had om vele, vooraanstaande, psychologische onderzoekers voor de gek te houden. Dat op zich verdient wel alle respect en als verkapte comédienne ben je cum laude geslaagd.

In 1905 deed jij een aantal seances in Villa Carmen, waarbij je oppassers uitnodigde. Tijdens deze seances materialiseerde jij de geest van Bien Boa, een 300-jarige Hindoe-Brahmaan. Foto's van deze Bien Boa deden vermoeden dat hij van een groot, kartonnen knipsel was. Maar de fysioloog/professor Charles Robert Richet zei, dat Bien Boa ademde en dat hij door de kamer bewoog en hem had aangeraakt. Richet won in 1913 de Nobelprijs voor fysiologie/geneeskunde en hij bedacht de spiritualistische term 'ectoplasma'. Ectoplasma is een stof of spirituele energie, wat door een medium in een staat van trance buiten zichzelf wordt gevormd. Ectoplasma is door veel mediums frauduleus gemaakt via kaasdoek, papier, aardappelzetmeel, eiwit en botermousseline. Bien Boa bleek een hoax te zijn, wat jij hebt toegegeven. De Arabische koetsier Areski was ingehuurd om Bien Boa te spelen en hij verscheen via een valluik. Hij had een baard, een mantel en een helm.

In 1909 veranderde jij jouw naam in Eva Carrière om jouw frauduleuze verleden te verbergen. Voortaan was je een helderziende. Je had een seksuele relatie met een 25 jaar oudere vrouw, genaamd Juliette Bisson, die samen met jou de seances deed. Juliette Alexander Bisson (1861 - 1956) was een aantrekkelijke kunstenares en een ervaren beeldhouwster. Zij bestudeerde jou vanaf 1909 in haar eigen huis. In 1921 publiceerde zij 'Les Phénomèmes dits de matérialisation' bij Libraire Félix Alcan op 108, Boulevard Saint-Germain. In 1922 hield jij in de Sorbonne Universiteit 15 seances voor een groep onwetende hoogleraren. In 1923 verscheen Juliette's boek 'Le médiumnisme et la Sorbonne'.

De schrijver Arthur Conan Doyle geloofde, dat jouw prestaties echt waren, maar Harry Houdini vond dat jij de boel belazerde via goocheltrucs. De arts/onderzoeker Gustav Geley had van jouw haar naar het onechte ectoplasma draden ontdekt, waardoor het 'ectoplasma' werd ondersteund. De psychiater/onderzoeker Albert von Schrenk-Notzing geloofde dat het 'ectoplasma' wel echt was, al ontkende hij dat het met geesten te maken had. Hij noemde het 'ideoplastie', het medium vormt beelden op ectoplasma vanuit de geest. De psychiater Mathilde Ludendorff vond dat Albert onwetenschappelijk had gehandeld en dat hij door jouw trucs was misleid. De psychische onderzoeker Harry Price ontdekte dat jouw 'ectoplasma' van karton en krantenportretten was gemaakt, van gekauwd papier. Je gebruikte ook meegesmokkelde spelden, een kam, gaas en een zakdoek. Je knipte gezichten uit het tijdschrift 'Le Miroir', die je onherkenbaar probeerde te vervormen en vouwen, zoals een foto van Monna Delza.

De actrice/gravin Monna Delza is geboren als Marguerite Delesalle op 26 september 1882. In 1914 trouwde zij met graaf Christian Patrimonio, die in 1918 werd vermoord. Marguerite overleed op 5 mei 1921 in haar Parijse herenhuis door een besmettelijke griep. Zij werd 38 jaar en zij is in de Cimetière du Montparnasse begraven.

Rond de seancekamer liep jij als een hogepriesteres in de hekserij naakt rond en had jij seksuele handelingen met het publiek, waarschijnlijk om hen in te palmen en om hun observatievermogen te betoveren, te vertroebelen. Juliette stak tijdens de seances, waarbij Albert von Schrenck-Notzing aanwezig was, haar vinger diep in jouw vagina om aan te tonen, dat er geen 'ectoplasma' in verborgen zat. Na een seance deed jij aan naakt strippen en eiste jij van iemand in het publiek om bij jou een totaal gynaecologisch onderzoek te doen. Het was allemaal vooral een pornografische vertoning, waarbij het 'ectoplasma' met touwtjes aan jouw borsten hing, soms in de vorm van een slappe penis. Bij gebrek aan echte verschijningen van geesten veranderde jij jouw seancekamer in een bordeel. Door de uitvoering van jouw perverse, seksuele driften kwamen jouw bedrieglijke, spirituele krachten al snel aan het licht. Alleen seksueel geïntimideerden, zoals Albert, bleven jouw leugens verdedigen.

Je overleed in 1943 en je werd 56 of 57 jaar.

Schrijver: Joanan Rutgers, 29 februari 2020


Geplaatst in de categorie: idool

Er is nog niet op deze inzending gestemd. 32Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)