Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

De nicht van Donald Trump opent de beerput

Mary Lea Trump geeft een vlijmscherpe analyse van haar op macht beluste oom Donald Trump, die als zittende president van Amerika er werkelijk alles aan zal doen om te kunnen blijven zitten. Haar boek 'Too Much and Never Enough: How My Family Created the World's Most Dangerous Man' verscheen op 14 juli 2020. Hierin ontmaskert zij haar leugenachtige oom als een zeer gevaarlijke psychopaat, die over lijken gaat en tot het uiterste gaat als het om winnen gaat. Volgens Mary is de hele ellende met haar opa Frederich (Fred) Christ Trump begonnen. Deze Fred was een keiharde, meedogenloze vastgoedontwikkelaar in New York City, die volop fraudeerde. Zijn zoon Fred Trump junior (1938 - 1981) zou in eerste instantie zijn vaders bedrijf overnemen, maar Fred vond Fred junior te min, omdat hij vriendelijk en gevoelig was en bereid was om zijn fouten toe te geven. Dat haatte Fred Trump. Ik hoef maar een foto van die Fred Trump te zien en ik ga acuut over mijn nek. Die man symboliseert alles wat ik in een mens veracht. Maar zijn zoon Donald Trump keek tegen hem op alsof hij een held en superman was. Donald verafgoodde hem.

Terwijl Donald Trump toch een zeer slechte kindertijd heeft gehad. Hij is als kind vreselijk in de steek gelaten en hij heeft weinig tot geen liefde ervaren. Hij was doodsbang, waardoor hij stevige afweermechanismen ontwikkelde. Donald had een competitiestrijd met zijn oudere broer Fred junior als het om de aandacht en de goedkeuring van hun vader ging. Donald heeft als kind enorm geleden en hij doet dat nu andere mensen aan, vooral mensen, die hij als minderwaardig beschouwt, zoals de Mexicaanse immigranten. Zo wil Donald hele, scherpe, ijzeren stekels op zijn racistische muur, omdat er in hem een diepgewortelde wreedheid zit. Zijn broer Fred junior leed aan alcoholisme en hij overleed op 26 september 1981 door een hartaanval. Hij was in zijn jeugd emotioneel gebroken. Hij werd 42 jaar. Fred junior was de vader van Mary Lea. Zeg maar de Trump-tak met wel een geweten.

Mary Lea is geboren op 3 mei 1965 en zij is een klinisch psychologe. Zij studeerde Engelse literatuur aan de Tufts University en zij behaalde een master aan de Columbia University. Aan de Adelphi University behaalde zij een doctoraat klinische psychologie. Zij werkte een jaar in het Manhattan Psychiatric Center en zij gaf cursussen over ontwikkelingspsychologie, trauma en psychopathologie. In 2002 was zij mede-auteur van 'Diagnosis: Schizophrenia'. Dat ging niet over Donald Trump, want voor schizofrenie is hij te goed bij de pinken. Vermoed ik. Mary's moeder is de stewardess Linda Lee Clapp. Mary's oma Mary noemde Elton John ooit 'een flikker!' en sindsdien heeft Mary haar lesbisch-zijn maar voor zichzelf gehouden. Mary heeft veel bronmateriaal verzameld uit de mond van Donalds zus Maryanne. Deze tante van haar heeft blijkbaar ook de onstuitbare behoefte om schoon schip te maken. Mary en velen met haar zien Donald Trump als 'de gevaarlijkste man ter wereld'. Daarbij moet ik nog even denken aan die grote opblaaspop boven Londen, die Donald als baby voorstelde. Als je niet beter weet, dan kun je inderdaad herhaaldelijk in een deuk liggen over die simplistische cliché-opmerkingen van die B-acteur, die Ronald Reagan lookalike. Maar Mary zegt:

Dat Donald Trump geen principes heeft en niet te vertrouwen is.
Dat hij lijdt aan narcisme en antisociale, afhankelijke persoonlijkheidsstoornissen.
Dat hij een notoire leugenaar is.
Dat hij geen empathie of echte, diepe genegenheid voor wie dan ook heeft.
Dat hij ernstige, psychiatrische ziekten heeft, die lange tijd onbehandeld zijn.
En dat hij niet meer beter kan worden en het alleen maar erger wordt.

Kortom, Mary liegt er niet om en ze trekt flink van leer om de opwaartse carrière van haar oom te saboteren. Ze wil dat zijn criminele imperium gestopt wordt. Het mag ons dus duidelijk zijn, dat de huidige president van Amerika een ernstige, psychiatrische patiënt is, die zichzelf met bluf, imponeergedrag, frauduleuze handelingen en manipulatietrucs omhoog heeft gewerkt. Omdat hij met illusies tovert, stinken er zoveel mensen in zijn gemakzuchtige oneliners zonder enige diepgang. Mensen, die overigens in niets voor hem onderdoen qua diagnose en uitwerking. Donald Trump en de Trump-aanhangers projecteren elkaar naar de verdoemenis. Hun holle kapitalisme brokkelt net zo snel en groot af als de ijsschotsen op de Noordpool. Donald is King Kong, die zich wanhopig aan zijn Trump-Tower vastklampt. Zijn bedreigingen heeft hij zelf geschapen. Die komen uit de krochten van zijn verdrongen, zwaar traumatische kindertijd. Hij klimt net zo hoog, totdat hij allesverwoestend neerstort, omdat zijn intenties al vanaf het begin niet rechtschapen en liefdevol zijn. Hij wordt door haat en verbittering voortgedreven. Ten diepste haat hij zijn vader, maar die woede richt zich nog steeds op anonieme 'vijanden'. De loyaliteit aan zijn mesjokke vader doet hem de das om. Het verstikken van zijn boosheid en verdriet, wat hij als kind heeft aangeleerd, nekt hem. Het zichzelf niet bewust maken van zijn verdrongen emoties, die hij als kind heeft ingeslikt, moest inslikken, vormt de deksel van zijn verborgen gekte. Die deksel is inmiddels een onwrikbaar pantser geworden.

Donald Trump gaat over lijken, vooral als hij in het nauw komt, dat wil zeggen, wanneer zijn imperium dreigt te verminderen en hij aan de verliezende hand is. Zijn vader leerde hem dat pesten en regels overtreden helemaal niet erg is. Het doel heiligt de middelen. Vooruitgang kan alleen met sluwe zigzagwegen en een gewetenloos doorzettingsvermogen. De bijkomende schade voor anderen? Jammer dan voor hen, maar dat zijn toch nietswaardige losers! Zo vernederde en misbruikte zijn vader Fred zelfs zijn eigen zoon Fred junior, die psychisch/emotioneel onderdrukt en uitgeschakeld werd. De winnaarsmentaliteit zit bij veel Amerikanen ingebakken, want bijna iedereen wil de beste en de winnaar zijn. Dat is op zich al een nare volksziekte, die nog steeds niet genezen is. Dat zal wel een overcompensatie van een onderliggend minderwaardigheidscomplex zijn. In de grond wonen ze allemaal op gestolen land en hebben hun voorouders heel wat onschuldig bloed op hun geweten. Ook tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog en dat kan zomaar weer gebeuren met een ophitsende, zwart-wit denkende, dualistische gek aan het roer. De gemoederen zijn absurd verhit en iedereen weet dat er overal cowboys met automatische wapens op de loer liggen. Wat dat betreft is het Wilde Westen grotesk uit zijn voegen gegroeid.

Overigens was de overgrootvader van Mary Lea de protestantse zakenman Friedrich Trump (1869 - 1918) uit Kallstadt, die in Canada een restaurant en een bordeel exploiteerde voor de goudzoekers. Hij kocht ook onroerend goed in Queens. Hij overleed op zijn 49-ste door emfyseem. Zijn vrouw was Elizabeth Christ (1880 - 1966), een zakenvrouw, die in 1923 samen met haar zoon Frederich het vastgoedontwikkelingsbedrijf E. Trump & Son oprichtte. Die Elizabeth heeft misschien nog wel meer invloed op de zakelijke vooruitgang van de Trump-familie gehamerd, dan Frederich, die een gewiekste, volkomen materialistische marionet is geweest. Misschien als een vorm van rouw over het overlijden van haar man. Onderschat de enorme invloed en stuwkracht van haar vrouwelijke venijn niet. Voeg daar een dosis godsdienstwaanzin bij en je krijgt een vreselijke Harpij. Ik zie nog voor me hoe Donald Trump de bijbel omhoog hield. Als een leeg voorwerp hanteerde hij dit boek. Puur om zijn wandaden te maskeren en te vergoelijken. Hij misbruikte de bijbel als een amulet en verdedigingsmiddel. Inhoudelijk is hij inderdaad in het Oude Testament blijven steken. Dat staat vol met onwaarheden, oorlogsgeweld en een wraakzuchtige God. Van het Nieuwe Testament heeft hij niets opgestoken, want alles wat hij doet, druist in tegen de IEDEREEN (want iedereen is God) liefhebbende Liefde van Christus Jezus.

Schrijver: Joanan Rutgers
6 september 2020


Geplaatst in de categorie: actualiteit

4.7 met 3 stemmen 169Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)