Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Woonwerkkilometers

Samenleven is het respecteren van elkaars normen en waarden, gebruiken en rituelen, godsdienst, dus religie, maar zeker ook elkaars bezit in welke vorm dan ook. Als een door omstandigheden en besef gevoerde strijd leidt tot misverstanden en vervolgens leugens zijn of heb je doorgaans de poppen aan het dansen, waarbij helaas marionetten de boventoon voeren. Zij hebben het hoogste woord zonder te beseffen, vaak althans, waar het nu uiteindelijk omgaat. In mijn situatie van destijds hadden zij geen idee waar Abraham de mosterd haalt; bij het tegendeel ben je goed op de hoogte en weet je hoe iets in elkaar steekt. Zij daarentegen bleven met een lach op hun gezicht trappen.

Door de huidige coronacrisis gaan/kunnen mensen niet op reis. Niet op vakantie; logischerwijs heeft dit zowel

milieuvoordelen

als

economische nadelen


Citaat van volkskrant.nl, DE WEEK IN BOEKEN:

'Er is een hele Twittergeneratie van mensen die rondhangen in afwachting van een reden om beledigd te zijn. Zij zouden de oorlog niet hebben gewonnen, denk je wel'?


Zowel de milieuvoordelen als de economische nadelen spreken voor zich:

hoewel er aan 'groen vliegen' wordt gewerkt, zie mijn beschouwing met de

titel: Hoop aan de luchtvaarthorizon

van : 10 juni 2020


is deze veel groenere wijze van reizen nog geenszins feit. Vast staat dat deze manier van reizen in de (nabije) toekomst wel zal moeten worden gerealiseerd. Hoewel onze wereld, zeg maar per decennium 'kleiner' wordt en zeker ís geworden, zal de afstand tussen de continenten en de daarop gesitueerde landen noch aan kilometers, noch aan (lucht)mijlen inboeten, dus reizen per bus en/of trein, laat staan fiets of benenwagen is vooralsnog geenszins optioneel alternatief. Zal dit bovendien ook nooit worden en daarom moet en zal 'groen reizen' op welke wijze dan ook doorontwikkeld moeten worden. Zodat wij ons groen, groener, groenst kunnen blijven verplaatsen in en op onze inmiddels nog enigszins acceptabel-volle wereld, hoewel niet iedere wereldburger deze mening met schrijver dezes zal delen. Dit begrijp ik ook alleszins, daar ik 'all around the world' steden heb bezocht die 'kunnen benauwen' door het aantal mensen dat zich in die 'capitals' verplaatst van huis- naar werkadres, veelal tegelijkertijd en nimmer zonder uitstoot, waardoor in veel steden op bepaalde tijdstippen de lucht bijna letterlijk met mes en vork te snijden is...!

De milieuvoordelen bestaan uit (veel) minder woon-werk-kilometers en dus belasting van ons milieu. De economische nadelen zijn in eerste instantie misschien niet in Euro's uit te drukken, maar enige tijd later des te meer...!

Schrijver: Annejan Kuperus
21 september 2020


Geplaatst in de categorie: milieu

4.0 met 3 stemmen 141Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)