Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Wat smog is

Harim; de Gleuf (III, tevens slot)

De gleuven worden ook na het schrijven van dit deel III geenszins gesloten; post zal blijvend worden bezorgd en copulatie zal aan de orde van de dag blijven, want zonder seksualiteit, lees: intimiteit, geen kinderen en zonder nageslacht zou de wereld sowieso ten dode opgeschreven zijn...! Hoewel dit geenszins noodzakelijk is, daar de natuur alleszins bij machte is zichzelf te laten voortbestaan. Hoewel dit weer geheel terzijde, want een zowel woeste als ledige aarde zit de gemiddelde wereldburger, afkomstig van welk continent dan ook, beslist niet op te wachten.

Beschaafdheid, cultuur, gezondheid en weelde zijn elementen waarin de gemiddelde aardbewoner zich graag onderdompelt en waarvan hij of zij graag genie((t)en). Daarentegen:

- Overbevolking is noch goed voor de mensheid noch goed voor onze globe; niet goed voor het mensdom of mensengeslacht
door uiteindelijk ruimte- en/of voedselgebrek en evenmin goed voor onze wereld als zodanig in verband met enorme druk
op zowel natuur als voedselbronnen. Woningen zullen zich steeds meer aandienen als gestapelde wooneenheden, noodzake-
lijk in verband met een gebrek aan bouwgrond of prijzen van deze zelfde bouwgrond die per vierkante meter geenszins
te betalen zijn.

Doordat wij als mensheid met zoveel zijn, oefenen wij een te grote druk uit op Moeder Aarde; zeker als wij allemaal ten opzichte van onze medemens voor elkaar niet willen onderdoen. Doordat wij voor een belangrijk deel 'fossiel rijden', komt er veel koolstofdioxide, ook wel kooldioxide of koolzuurgas vrij. Dit is een anorganische verbinding van koolstof en zuurstof met als bruto-formule CO2. De bruto-formule is een notatie- of genoteerde vorm van een chemische verbinding, waarbij alleen de elementen met de aantallen atomen worden weergegeven, niet de wijze waarop de atomen met elkaar verbonden zijn.

>>>

Grote afhankelijkheid van de wereldeconomie van fossiele brandstoffen

met het gegeven dat er slechts een beperkt aantal locaties is met commercieel winbare fossiele brandstofreserves, weliswaar beperkt, maar bij uitstek onderwerp van internationale machtspolitiek

<<<

Absorptie van zonlicht, door het vrijkomen van roet, draagt bij aan het opwarmen van de aarde. Bij die opwarming komt zwart roet vrij, waarbij de omgeving van de verbrandings-locatie donkerder wordt en daardoor meer zonlicht absorbeert. Grootschalige verbranding, al ten tijde van de Industriële Revolutie, beïnvloedt het milieu sterk. Een goed voorbeeld is de Grote Smog van 1952 die destijds de Britse hoofdstad Londen teisterde.

Zelf heb ik in 2001 als gevolg van grootschalige industrie en een enorm autoverkeersaanbod in de Chinese hoofdstad Beijing ervaren wat smog is en hoe die door iemand (met gezonde longen) wordt ervaren; de gleuven, dus groeves/grafkuilen, maar vooral de wanden met urnen, potten waarin de overblijvende as van een crematie wordt bewaard, spreken natuurlijk boekdelen. Een urn kan thuis worden bewaard, maar daarnaast ook worden bijgezet in een urnentuin, -graf of -muur. Doorgaans te vinden op begraafplaatsen. Met een mooi woord, een verzamelnaam, wordt dit wel een

COLUMBARIUM

genoemd. Zoals ik eerder in deze beschouwing schreef, zijn beschaafdheid, cultuur, gezondheid en weelde elementen waarin de gemiddelde aardbewoner zich graag onderdompelt en waarvan hij of zij graag genie((t)en). Daarom pleit ik voor een Nationale Excuus-Aanbied-dag, waarbij een ieder die een ander middels leugen(s) heeft misleid de door hem, haar of hen benadeelde oprechte excuses aanbiedt en (opnieuw) compenseert; GERECHTIGHEID moet en zal altijd zegevieren.

- Waar gewerkt wordt, worden fouten gemaakt, maar daarentegen 'Beter één vogel in de hand dan tien in de lucht', ofwel men heeft
meer aan iets kleins waarvan men zeker is dan aan iets groters waar men niet vast op kan rekenen...

Was ik te gulzig of zij...

Schrijver: Annejan Kuperus
11 mei 2021


Geplaatst in de categorie: werk

Er is nog niet op deze inzending gestemd. 207Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)