Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Dertien (13), elf (11), 13, 11, 13, 11, 13...!

'...moeten wij onze dromen dromen en ze ook beleven'?

- Elizabeth Bishop; 'Questions of travel'.


Persoonlijk zou ik zeggen: 'Ja, dat moeten wij zeker, aangezien het voorbij kan zijn voor je het weet'.

Tegenwoordig speelt het milieu natuurlijk en zeker een hele belangrijke rol, maar naast elektrische voertuigen op de (snel)weg(en) zijn elektrische vliegtuigen volop in ontwikkeling, als zij al niet vliegen; hoe minder milieubelastend, hoe beter. Er is flagrant één planeet aarde en deze moeten wij als wereldburgers sowieso leefbaar houden of wij nou binnenkort maanbewoners (kunnen) zijn of niet. Volgens diverse mensen van verschillende media ligt onze aarde erbij als een donkere gebroken schaduw, omdat wij geen synapsen maken naar elkaar. Geen of onvoldoende verbinding met elkaar betekent afstand van mensen onderling hetgeen inhoudt dat aanwezige misverstanden worden uitvergroot en niet begrepen met als gevolg veel dat fatsoenlijke mensen, die daarnaast ook nog verstandig zijn, niet kunnen velen. Ook het verschil in inzicht speelt vanzelfsprekend een rol(letje). Wat de één als positief interpreteert, kan door de ander als negatief worden ervaren.

Peruvianen proberen vleermuizen in het wild in brand te steken, want de associatie vleermuis-corona is voor deze inwoners van Peru zo klaar als een klontje. Alsof wij standaard 't verband auto's-doden zouden moeten leggen. Gelukkig ben ik, net als velen, inmiddels dubbel gevaccineerd en dus een stuk veiliger... . Hoewel, met de derde variant onderweg...! Bovendien zal volgens deskundigen COVID-19, ofwel CORONA, altijd onder ons blijven... Natuurlijk allesbehalve leuk, maar ook griep wordt door het gros overleefd.

13, 11, 13, 11, 13, 11, 13, als die vleermuis etende Chinees dit had geweten, zou hij dan deze Chinese hap aan zich voorbij hebben laten gaan...? Zonder enige twijfel lijkt mij.

Corona betekent kroon, dus misschien is het ook wel de kroon op zijn werk...! Wie zal het zeggen? In het laatste geval is hij dan zeer succesvol (geweest). Laat de vrede terugkeren door het voor 100% elimineren van dit verderfelijk virus...!

Schrijver: Annejan Kuperus
27 september 2021


Geplaatst in de categorie: ziekte

4.8 met 5 stemmen 153Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)