Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

De mysterieuze hogepriesteres van Boedapest

(voor Melinda Egedi-Kovács)

Jij bent geboren op 15 oktober 1973 in Boedapest. Jouw ouders zijn hooggeletterde en kunstminnende economen. In 1998 studeerde jij af aan de Hongaarse Universiteit voor Toegepaste Kunsten. Jij studeerde grafisch ontwerp en drie jaar godsdienstgeschiedenis en oosterse filosofie. Voorts studeerde jij schilderkunst aan de School voor Schone Kunsten in Athene. In 1998 had jij een buitenlichaamservaring. Jij trad uit jouw lichaam. Daarna kreeg jij maandenlang visioenen en verschijningen. Jij besloot om jouw leven aan een dieper begrip van metafysica te wijden. In 1999 vroeg jij een Indiase meester, die in Italië verbleef, om een initiatie. Jij ging naar een nonnengemeenschap met een Hindu yoga school.

Op jouw 24-ste deed jij een hindoeïstische missie in West-Bengalen en deed jij een Mahotrata-gelofte. Jij reisde herhaaldelijk naar India om daar de spiritualiteit te bestuderen en te beoefenen. In Hongarije ging jij samen met enkele vrienden naar een centrum voor Oriëntaalse transcendentie. In die tijd begin je met zingen, wat in de yoga-traditie een deel van de meditatie is. In 2002 werd jij in Bráhmanání tot hindoepriesteres gewijd en kreeg jij de naam Madhava Dayita, wat Sanskriet is voor 'lieveling, liefde van God'. Jouw goeroe Scrila Govida-Dév-Gosvámíra van Calcutta heeft jou in de mantra yoga en bhakti yoga ingewijd. In die missie leefde en werkte jij 10 jaar als priesteres. Tot 2012. Tien jaar lang bestudeerde jij de bronwerken van yoga, bhakti, tantra, Sledgeham filosofie, Advaita-Veda filosofie en Sanskriet. Jij deed mee aan de oprichting en het onderwijs van de kleine kerk van de missie en thuis in Hongarije.

Jij beheerste ook tempelrituelen en jij maakte visionaire schilderijen, die samen met jouw gedichten in 'De Mandalic van de Ziel' uit 2004 verschenen. Je schilderde o.a. de portretten van de hemelse meesters, die in jouw visioenen aan jou verschenen. In 2004 verscheen ook jouw dichtbundel 'The Song of Átman'. Jij beschrijft jouw visioenen in poëzie. In 2005 maakte TV2 de portretfilm 'Melinda the Priestess'. Deze film is in het Hongaars, dus raden maar wat er gezegd wordt, maar wel met mooie beelden van jou en jouw spirituele schilderijen. In 2006 verdiepte jij jezelf in het westerse occultisme en maakte jij kennis met de Europese magische en alchemistische scholen en beoefende jij de methoden van de Indiase en sjamanistische traditie. Jij gaf geregeld lezingen over spirituele onderwerpen en jij verscheen in televisieshows en op festivals. Jij voerde ook Indiase bhajans en mantra's uit. Vanaf 2008 ben jij redactrice van 'Elixer Magazine', waarin jij ook publiceert. Jouw man Norbert Nagy is hoofdredacteur van dit tijdschrift. Norbert en jij kregen samen een tweeling, Artemis en Tristan. Er verscheen ook een interview met jou in 'Exotéria', een vrouwenmagazine. In 2009 verscheen jouw CD 'Inner Fulfilment', met naast de titelsong 'Guru Yoga', 'Soul Mandala', 'Ecstasy sutra', 'Gita Góvinda', 'Reverence', 'Offertory', 'Govinda Jaya', 'Mellifluous...', 'Cosmic body', 'Celestial Flower Song' en 'Mage'. Jij hebt één van de mooiste vrouwenstemmen die ik ken. In 2011 kregen de Veda's een nieuwe dimensie voor jou. Jij combineerde de verborgen schatten van de Veda's met de praktijk van het westerse occultisme, bekend als Vedische Alchemie.

In 2011 richtte jij samen met jouw man Norbert de Vedische Alchemie trend op en jouw eerste school, Life Sutra, waarin jij les geeft en lezingen. In 2016 verscheen jouw boek 'Introduction to Vedic Alchemy', over de principes van de Vedische Alchemie als een nieuwe, spirituele zelfverbeteringstrend. Jij was ook aangesloten bij Mind Control, de Vereniging van Spirituele Duikers, Lichttransmitter, Energie, Spiritistische Cirkel en Spirit Medicine. Jouw geloof is niet religieus. Je behoort niet tot een religieuze organisatie. Alle religies delen hetzelfde, maar met verschillende benaderingen: om terug te keren naar eenheid, naar God. Je gelooft in de Voorzienigheid, in haar kracht. Je zegt: 'Wanneer we sterven door aardse concepten, trekken we onze ruwe, materiële lichamen uit als versleten kleren. Na een lange of korte tijd zullen we terug op aarde geboren worden en onze reis door vele, vele millennia en vele lichamen voortzetten. Ons ware wezen is eeuwig en onsterfelijk. Ik geloof dat voordat we als geesten naar de aarde kwamen, we weten waar we geboren zijn, we kiezen onze familieleden, onze metgezellen. Laten we het 'kruis' dragen dat we hebben meegenomen. Ik geloof dat we nooit een groter 'kruis' zullen ontvangen dan we aankunnen.'.

Jij bent een medium en een spiritueel genezeres. Door die uittreding in 1998 kreeg jij informatie en kennis, die nieuw voor jou was. Jij kreeg kennis over vorige levens en de details van de heilige teksten en filosofische systemen van de oosterse en westerse, sacrale tradities kwamen voor jou beschikbaar. De Akasha-deuren zijn voor jou wijdopen gezet. In jouw visioenen had jij contact met spirituele leraren. Jij kon/kan de gedachten, emotionele- en gezondheidstoestand van anderen waarnemen. De Vedische Alchemie trend wordt ook de Újalkímia zelfverbeteringsmethode genoemd. De School of New Alchemy is een moderne versie van duizenden jaren spirituele alchemie, die de geheime kennis van de alchemisten onthult en de inhoud van de traditie bewaard in symbolen en cryptische beschrijvingen begrijpelijk maakt voor de moderne mens.

Jij werd net als het medium en de spirituele genezeres Elisa Anni Lisette Nielsen door Jakab István bij VNTV geïnterviewd. Die VN staat voor Viva Natura. Jakab promoot natuurlijke weerstandsmiddelen van Viva Natura. Jij bent minstens vier keer door Jakab geïnterviewd. Die gesprekken en jouw lezingen zijn allemaal in het Hongaars en niet in het Engels ondertiteld, terwijl iemand die Sanskriet beheerst natuurlijk ook Engels kan spreken. VNTV richt zich tot de ontwakende metgezellen, die het pad van bewustzijn zoeken, die verantwoordelijkheid nemen voor hun daden, hun gedachten, de toekomst van onze kinderen, onze Aarde. Norbert en jij leiden een reeks workshops, seminars, individuele- en groepstrainingen. Jullie trainen nieuwe trainers en jullie bouwen een gemeenschap op. Jullie geven o.a. les in mystieke oefeningen en vaardigheden, karmaverwerking, het opheffen van karmische blokkades, bevrijding van de overweldigende gevoelens van het verleden en de innnerlijke kracht doen ontwaken.

Schrijver: Sir Joanan Rutgers
19 november 2021


Geplaatst in de categorie: idool

Er is nog niet op deze inzending gestemd. 50Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)