Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Virusvakman* Fauci

Subtitel: Immunoloog


Te New York, binnen 3 weken hoopt hij 81 jaar te worden, kwam deze man ter wereld; Anthony S. Fauci, van 24 december 1940, niet de eerste de beste immunoloog, want binnen 4 decennia is deze van Italiaanse komaf Amerikaan 13 maal onderscheiden. In 2008 mocht Fauci de Presidential Medal of Freedom ontvangen. Deze kreeg Fauci door toenmalig President Barack Obama opgespeld.

Na zijn studie was Fauci als assistent-arts in het New York Hospital - Cornell Medical Centre in deze wereldstad werkzaam om vervolgens in 1968 de overstap te maken naar het NIAID, ofwel het National Institute of Allergy and Infectious Diseases, dit is een instelling van het National Institutes of Health, gevestigd in een voorstad van Washington D.C. Zes, 6 jaar later, in 1974, leidde Fauci de Afdeling voor Klinische Fysiologie in het NIH en opnieuw 6 jaar later, wij schrijven 1980, het Laboratorium voor Immuun-regulatie. In 1984 werd Anthony Fauci directeur van het NIAID, het Nationaal Instituut voor Allergieën en Besmettelijke Aandoeningen. Virusvakman Fauci heeft naam gemaakt in het Aids of Verworven immunodeficiëntiesyndroom. Fauci is één van de pioniers van onderzoek naar de immuniteitsregeling van de mensheid. Veel succesvolle therapieën tegen eerder dodelijke auto-immuunziektes zijn op Fauci's onderzoeksresultaten gebaseerd. De virusziekte Ebola, die in Congo uitmondde in een Ebolaepidemie, kwam in 2019 mede door Fauci als directeur tot stilstand. Als een van de leidende adviseurs van de Amerikaanse regering op het vlak van hiv-infectie en de epidemiologie speelt Fauci geenszins een onbelangrijke rol. Daarnaast is Fauci (één van de) redacteur/redacteuren van een standaardleerboek voor internisten.

Als lid van de Witte Huis Coronavirus Task Force zag Fauci zich genoodzaakt toen de eerste signalen van een pandemie zich manifesteerden in zowel de staten New York als Californië om uitlatingen van gelukkig inmiddels toenmalig President Trump in White Housebriefings te weerspreken. Er was duidelijk sprake van enige animositeit, ofwel vijandige gezindheid. Na een aantal ridicule opmerkingen van Trump, reageerde Fauci gepast en wel als volgt:

"U bent niet degene die de tijdlijn bepaalt; het virus doet dat"!


*Uit mailing Aidsfonds

Schrijver: Annejan Kuperus
4 december 2021


Geplaatst in de categorie: ziekte

3.0 met 1 stemmen 115Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)