Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

De hoogste tol voor het doden van de depressie

(voor Sheree Winton (1935 - 1976))

Jij bent geboren als Shirley June Patrick op 4 november 1935 in Sheffield. Jij kwam uit een zeer arme familie en jij was een Joodse bekeerlinge. In 1954 trouwde jij met de Joodse meubelwinkelverkoper Gary Winton en op 22 mei 1955 werd in Marylebone jullie zoon Dale Jonathan geboren. In 1957 speelde jij in de tv-film 'A Short History of Man and Music: Part 2', in 'Miracle in Soho', naast Belinda Lee, die op 12 maart 1961 door een auto-ongeluk overleed en 25 jaar werd, en in 'een aflevering van de thriller 'The Schirmer Inheritance'. In 1958 speelde jij in een aflevering van 'Hotel Imperial', in de komedie 'Girls at Sea', met Nadine Lhopitalier (1932, Saint Quentin), en in 'The Two-Headed Spy'. In 1958 ben jij gefotografeerd als Mediterranean Orange Queen of Covent Garden. In 1959 speelde jij in 9 films, o.a. in het drama 'The Rough and the Smooth', met Nadja Tiller (1929, Wenen) in de hoofdrol, in de komedie 'Follow a Star', met Pauline Chamberlain, die op 14 januari 2021 door COVID-19 overleed en 88 jaar werd, June Laverick (1931, Redcar) en Fenella Marion Feldman. In 1959 vierde jij samen met Gary en Dale kerstfeest in het Cumberland Hotel. In 1960 speelde jij in 4 tv-series en in de komedie 'Dentist in the Chair', met Jean Margaret Alice St Clair, die op 29 juni 1973 in Kensington overleed en 52 jaar werd. Zij was getrouwd met de kunsthandelaar en eigenaar van de Hazlitt Gallery Sir Jack Baer, met wie zij 1 dochter kreeg. Jack bespaarde zo'n 150 miljoen pond aan kunst voor Engeland.

In 1961 speelde jij o.a. in 2 afleveringen van de komedie 'Citizen James'. In 1962 speelde jij in 3 tv-series en in de komedie 'The Road to Hong Kong', met Bing Crosby, Bob Hope, Joan Collins, Peter Sellers en Mary Leta Dorothy Slaton. In 1963 speelde jij in 8 films, bij sommige in meerdere afleveringen, zoals in de komedie 'It's a Square World', met Maureen Smith (1936, Londen) en Janette Rowsell (1939, Middlesex). In de familiefilm 'Terry-Thomas says How do you do?' speelde je naast Donald Sutherland en in de aflevering 'A Long Way To Go' van 'Taxi!' speelde je een barmeid naast Jacqueline Marygold (1940, Cardiff). In 'Espionage' speelde je een stripper naast de Zweedse schoonheid Ingrid Lilian Thulin, die barones Sophie Von Essenbeck in 'The Damned' uit 1969 van Luchino Visconti speelde. In 1964 speelde jij in het drama 'Die Lady', met Ingrid Thulin in de hoofdrol en met Claudine Oger, die in 1965 de voornaamste James Bond Girl in 'Thunderball' speelde. Zij deed alle onderwaterscenes zelf, inclusief de liefdesscene met Sean Connery, waarbij zij haar bikinitop verliest. Wonderful. In 1965 speelde jij in 'Thunderball', met Luciana Paluzzi (1937, Rome) en Martine Beswick (1941, Londen). In 1965 zijn Gary en jij gescheiden.

In 1968 is Gary overleden, op de dag van Dale's bar mitswa. Hij was 12 jaar. Daarna heb jij hem alleen opgevoed. In 1969 speelde jij in 'The Assassination Bureau', met Lady Enid Diana Elizabeth Rigg (1938 - 2020), die later in 'Game of Thrones' speelde, naast o.a. Carice van Houten, Lena Headey, Sophie Turner, Indira Varma, Emilia Clarke, Natalie Dormens, Gwendoline Christie en Nathalie Emmanuel. Rigg's dochter is de actrice Rachel Stirling, die de hertogin van Sutherland in 'The Young Victoria' (2009) speelde en Mary Jones in 'Salmon Fishing in the Yemen'. In 2021 speelde Rachel in de tv-serie 'Love in Lockdown'. Toen Dale 16 jaar was, verliet hij de Aldenham-school in Hertfordshire en ging hij als DJ in diverse Londense clubs werken. Daarna deed hij radiowerk. Hij had eerst een eigen show op het United Biscuits Network.

Op 29 mei 1976 pleegde jij zelfdoding met een overdosis barbituraten in de wijk Hatch End, Londen Borough of Harrow. Dale was net 21 jaar en in een briefje aan hem schreef jij, dat het jou speet en vroeg jij hem of hij de geraniums water wilde geven.'. Dale heeft jou in jouw slaapkamer gevonden. Op jouw slaapkamerdeur hing het bordje 'Niet storen'. Jij had daarvoor al drie pogingen tot zelfdoding gedaan. Jij werd 40 jaar en jouw as is in de Southern Garden-D in de Golders Green Crematorium begraven. Jij was chronisch/klinisch depressief.

Dale heeft jou nooit verteld, dat hij homoseksueel was/is, maar jij hoorde hem eens voor de telefoon met zijn ex praten en die was heel duidelijk homoseksueel, zodat jij het van Dale al wist. Hij ging naar helderzienden om in contact met jouw geest te komen, wat lukte en jij gaf hem aanwijzingen voor zijn leven en zijn showbizzcarrière. Hij werd een televisiepresentator. In 1986 brak hij door met 'Pet Watch'. Hij presenteerde de show 'Dale's Supermarket Sweep', de spelshow 'The National Lottery: In It to Win It', de spelshow 'Pets Win Prizes' en de datingspelshow 'The Other Half'. In 2002 verscheen zijn autobiografie 'Dale Winton: My Story', waarmee hij ook in het openbaar als homeseksueel uit de verkleedkast kwam. Hij was o.a. bevriend met Boy George, de acteur David Walliams, de tv-presentatrice Davina McCall, Anthea Turner, Graham Norton, Piers Morgan, Christopher Biggins en Gloria Hunniford. Hij had een depressie en hij ervoer waardoor jij gestorven bent. David Walliams hield hem op de been. Hij rookte 4 pakjes sigaretten per dag.

Na een zeer slechte relatiebreuk verliet Dale 5 jaar lang niet zijn huis. Die relatie was met een 20 jaar jongere, Amerikaanse kapper. Dale had een vakantiehuis in Sarasota, Florida. Die kapper wilde Elton John graag zien en dus regelde Dale in Londen een lunch met Elton John. Daarna dumpte die kapper Dale. Dale overleed op 18 april 2018 in zijn huurhuis in Whetstone, Noord-Londen. Een maand eerder had hij zijn herenhuis in Regen't Park voor 2,6 miljoen pond verkocht. Zijn assistente was bij hem in huis, toen hij overleed. Zij vond hem overleden in bed. Dale werd 62 jaar en zijn as is bij jou begraven. De BBC-baas Mark Linsey erfde zijn hele fortuin en zijn vakantiehuis in Sarasota. Dale is de peetvader van 3 van zijn kinderen. Dale's liefde voor de Joodse komiek/presentator/schrijver David Lionel Baddiel (1964, Londen) bleef onbeantwoord, wat misschien ook niet zo gek is, want hij is getrouwd met de actrice Tamsin Morwenna Banks, met wie hij 2 kinderen heeft, Dolly en Ezra.

Schrijver: Sir Joanan Rutgers
16 december 2021


Geplaatst in de categorie: idool

Er is nog niet op deze inzending gestemd. 48Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)