Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Driftbuien

Subtitel: Zowel muziek-, tekst- als schrijfintellectuelen


'Eens waren deze kamers getuigen van onze liefde' is een zin uit het nummer 'DON'T SHUT ME DOWN' van de nieuwe en misschien tegelijk laatste, in elk geval recentste CD van ABBA met de titel VOYAGE. Op november de 5de 2021 is deze muziekdrager gereleaset. 'Don't Shut Me Down' is een echte ABBA-song/-hit alsof zij geen 4 decennia van de mondiale muziekpodia zijn weggeweest. Een diepe buiging voor zo'n prestatie. VOYAGE is het eerste album met fonkelnieuw materiaal van deze Zweedse groep in 40 jaar na de elpee THE VISITORS uit 1981 en het uiteenvallen van deze legendarische band een jaar later.

VOYAGE is het negende studioalbum van deze sublieme zowel topmusici als zangeressen. Agnetha Fältskog voert de leadzang uit. Zij neemt deze voor haar rekening. 'Don't Shut Me Down', ofwel 'Leg me niet het zwijgen op', gaat over een ex-liefde die zij graag terug wil als minnaar en partner. Zij is een andere ik inmiddels. Niet degene die hij kende. Zij is zo nu en dan gecombineerd, vraagt hem om een open geest, daar zij geenszins dezelfde persoon is zoals voorheen. Hij heeft haar niet gevraagd weg te gaan en daarom is zij teruggekeerd. Zij zal niet doen alsof, daar zij echt van hem houdt. Zij heeft geleerd ermee om te gaan en daarom hebben liefde en hoop ervoor gezorgd dat zij is teruggekeerd, ofwel 'LEG ME NIET HET ZWIJGEN OP' is zowel voor wat betreft muziek als tekst des ABBA's. VOYAGE is de CD uit 2021 bestaande uit 10 songs, waarop het eerder door mij genoemde 'Don't Shut Me Down' track nummer 4 is.

De 9 andere nummers zijn getiteld:

- I Still Have Faith In You
- When you danced with me
- Little things
- Just A Notion
- I can be that woman
- Keep an eye in Dan
- Bumble bee
- No doubt about it
- Ode to freedom

Deze Zweedse popgroep/-band die te Stockholm, de hoofdstad van Zweden, in 1972 werd gevormd/opgericht, bestond en bestaat inmiddels nog steeds uit Agnetha, Björn, Benny en Anni-Frid. ABBA, een afkorting, is een acroniem of letterwoord; ABBA, met de eerste B omgekeerd met de bolling naar de beginletter A, net als de tweede B naar de andere A, beide B's dus naar de A's gekeerd, benadrukt dat ABBA uit twee stellen bestaat. Stellen die hun huwelijksjaren niet meer hoeven te tellen, maar daarentegen gezamenlijk wel het album VOYAGE hebben gelanceerd en bovendien voor 2022 een hologramtour op de rol hebben staan...!

Schrijver: Annejan Kuperus
11 januari 2022


Geplaatst in de categorie: muziek

Er is nog niet op deze inzending gestemd. 359Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)