Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

AFSCHRIKWEKKEND...! (Zelfs) Geen WOLVEN in schaapskleren.

Onderstaande tekst heb ik bijna-integraal met hier en daar een tekstuele toevoeging, overgenomen uit Dagblad Trouw van donderdag 20 januari 2022:

Open Doors

Taliban maken Afghanistan nummer 1 christenvervolging

Na de val van Kaboel maakt het Talibanregime christenen het leven volledig onmogelijk en daarom staat Afghanistan nu bovenaan de wereldwijde Ranglijst Christenvervolging. Dat laat Open Doors, een hulporganisatie voor vervolgde christenen, weten.

AFSCHRIKWEKKEND; Talibanstrijders gaan van deur tot deur om christenen op te sporen, de bezetter deed in de eerste helft van de jaren '40 van de vorige eeuw t.o.v. joden exact hetzelfde, en te executeren/op te pakken om ze vast te zetten in concentratiekampen om ze vervolgens van jong tot oud te vergassen, aldus de opstellers van de lijst. Afghanistan telde afgelopen zomer, voor de val van Kabul, nog zo'n 10.000 christenen, vooral bekeerlingen van de islam. "Christenen zijn de kanarie in de kolenmijn", stelt Open Doors-directeur Maarten Dees. De machtsovername in Afghanistan heeft volgens hem ook elders weerslag op de geloofsvrijheid. "Die leidde in Nigeria tot een opleving van aanvallen tegen christenen. Extremisten vermoordden daar in 2021 4650 christenen, een kwart meer dan het jaar daarvoor." Daardoor steeg dat Afrikaanse land van de negende naar de zevende plaats op de ranglijst. Op de lijst valt het grote aantal islamitische landen op, waaronder Marokko en Turkije. Opvallende stijger is Qatar, waar dit jaar het Wereldkampioenschap voetbal wordt gehouden. Huiskerken mochten daar na een lockdown niet open, bekeerlingen uit de islam hebben overheidsvervolging en geweld te vrezen.

Het communistische China, op nummer 17, heeft de greep op christenen versterkt door de inzet van nieuwe technologie. Daarmee gaat het de gangen van gelovigen en hun kerken nauwgezet na. Volgens Dees kijken landen die nu al slechter scoren dan China, zoals India (10) en Myanmar (12), begerig naar de Chinese digitale technologie. Volgens Open Doors konden 360 miljoen christenen wereldwijd in 2021 hun geloof niet in vrijheid uiten, 20 miljoen meer dan het jaar ervoor. Het communistische Noord-Korea voerde de ranglijst van minst verdraagzame landen twintig jaar lang onafgebroken aan, maar is nu afgetroefd.


Dit vrijwel integraal overgenomen nieuwsbericht is door Trouwcorrespondent Lodewijk Dros opgetekend en is in Dagblad Trouw van donderdag 20 januari 2022 gepubliceerd met een bescheiden toevoeging mijnerzijds.


Zoals de titel al suggereert, was 9/11 hels, maar wordt deze christenvervolging helser; over het meest helse, waarbij wij ons allemaal op z'n minst íets kunnen voorstellen, wil ik het in deze beschouwing geenszins meer hebben...!

... Hemel en Hel, ofwel Paradijs en Vagevuur gedogen elkaar en na het gedogen volgt, als het goed is, gerechtigheid voor een ieder die deze verdient...! ...

Schrijver: Annejan Kuperus, 21 januari 2022


Geplaatst in de categorie: religie

Er is nog niet op deze inzending gestemd. 386Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)