Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

De doodsteek van een falende filmwereld

(voor Pratyusha Banerjee (1991 - 2016))

Jij bent geboren op 10 augustus 1991 in het schone Jamshedpur (Tatanagar), begin 1900 opgericht door de industrieel pionier Jamsetji Tata van de Tata Group, met o.a. Tata Steel, wat ook in Nederland gevestigd is, namelijk in IJmuiden, waar het berucht is vanwege de enorme milieuvervuiling, met extra veel longkanker, diabetes en hartklachten voor de omwonenden als gevolg. Het is de grootste vervuiler van Nederland. Er is geen houden meer aan, dat smerige bedrijf moet echt sluiten en dat standbeeld van Jamsetji Tata in Bangalore kon ook omver geworpen worden. Jamshedpur heeft een grote bioscoopcultuur en er komen veel film- en televisiekunstenaars vandaan, zoals de actrices Rasika Dugal, Ishita Dutta Sheth, Tanushree Dutta en Sweta Basu Prasad, die weer vrijgezellig is. Jij bent in een Bengaalse familie geboren. Jouw ouders zijn Shankar en Soma Banerjee. Jouw vader is een bekende maatschappelijk werker en heeft zijn eigen onderneming. In 2010 verhuisde jij naar Mumbai voor jouw werk.

Jij begon jouw filmcarrière met een bijrol als Priya Jagirdar in de tv-serie 'Rakt Sambandh', die van 19 juli 2010 tot 1 april 2011 speelde, met Sriti Jha in de hoofdrol en met Kishori Shahane, die een film over de spirituele meester/heilige/fakir Sai Baba van Shirdi maakte, een manifestatie van Sri Dattatreya. Van 2010 tot 2013 speelde jij de belangrijkste, vrouwelijke hoofdrol in de soapserie 'Balika Vadhu', met Toral Rasputra (1987, Mumbai), Avika Gor (1997, Mumbai), Sidharth Shukla, die op 2 september 2021 door een hartaanval in Mumbai overleed en 40 jaar werd, Sargun Mehta, Smita Bansal en Bhairavi Raichura. In 2011 speelde jij in de tv-serie 'Yeh Rishta Kya Kehlata Hai', met Hina Khan (1987, Srinagar), Shivangi Joshi (1998, Pune) en Ashnoor Kaur (2004). In 2011 speelde jij ook in de tv-serie 'Kitchen Champions', met Aruna Irani (1946, Bombay). In 2012 speelde jij mee in de dance reality show 'Jhalak Dikhhla Jaa', tot 21 juli 2012. In 2013 speelde jij in de reality tv-serie 'Bigg Boss', met Elli AvrRam, Tanishaa Mukerji en Gauahar Khan. In 2014 speelde jij in 4 series, in de dramaserie 'Pyaar Tune Kya Kiya', in de misdaadshow 'Savdhaan India', en de hoofdrol in de tv-serie 'Hum Hain Na', met Shubhangi Gokhale, die met de acteur Mohan Goghale getrouwd was, die op zijn 45-ste in zijn slaap door een hartaanval overleed. Hun dochter is de actrice Sakhi Gokhale.

En jij speelde in de tv-spelshow 'Kaun Banega Crorepati', met als presentator de invloedrijke acteur Amitabh Bachchan, getrouwd met de actrice/politica Jaya Bhaduri, met wie hij twee kinderen kreeg; de schrijfster/columniste Sweta Bachchan Nanda en de acteur/filmproducent Abishek Bachchan, getrouwd met de actrice Aishwarya Rai, de Miss World 1994, die vaak 'de mooiste vrouw ter wereld' wordt genoemd. Op 16 november 2011 werd hun dochter Aaradhya geboren. Aishwarya is de goodwillambassadrice voor UNAIDS en Smile Train. Ze had ooit een relatie met de acteur Salman Khan, wat zij beëindigde vanwege 'misbruik (verbaal, fysiek en emotioneel), ontrouw en vernedering'. In 2015 speelde jij o.a. in de tv-soap 'Sasural Simar Ka', met Dipika Kakar, Avika Gor, Keerti Gaekwad, Mansi Srivastava en Jayati Bhatia. In de mini-serie 'Gulmohar Grand' speelde jij Parinda Pathak en jij verscheen in de soap-opera 'Itna Karo Na Mujhe Pyaar', met Pallavi Kulkarni en Palak Jain. Jij speelde in de dramaserie 'Kumkum Bhagya', met Sriti Jha, Mugdha Chaphekar, Naina Singh, Pooja Banerjee en Madhurima Tuli. Jij deed ook mee met de realityshow 'Power Couple', samen met de acteur Rahul Raj Singh. In 2016 verscheen jij in de romantische fantasy-/dramaserie 'Adhuri Kahaani Hamari', met Rashami Desai en Deepshikha Nagpal. Tenslotte speelde jij jezelf in de dramaserie 'Yeh Vaada Raha'.

Sinds maart 2015 was jij werkloos en depressief. In januari 2016 vertelde jij aan de politie, dat jij door vier mannen, die zich als politie-agenten hadden verkleed, in jouw woning in de wijk Kandivali in Mumbai bent gemolesteerd en aangerand. Hierna ben jij met jouw vriend Rahul Raj Singh naar de wijk Goregaon verhuisd. Jij was depressief, omdat jij geen goede rollen meer kreeg. Het wrede systeem kotste jou uit. Rahul en jij hadden relatieproblemen en jij gebruikte alcohol tegen jouw depressie. Rahul is ook vreemd gegaan. Tegen jouw beste vriendin, de actrice Kamya Punjabi, zei je: 'Rahul bedriegt me, wat moet ik doen?'. Jij wilde jouw relatie met Rahul niet opgeven. Toch zou hij al zeven jonge vrouwen hebben bedrogen voor geld en had hij een 9-jarig kind uit een huwelijk, wat jij niet wist. Verder werd jij door een ex-vriendin van Rahul gemarteld en door Rahul zelf fysiek mishandeld. Jij appte nog naar Rahul: 'Ook na de dood zal ik mijn gezicht niet van jou afwenden'. Op 1 april 2016 pleegde jij zelfdoding in jouw appartement in Goregaon, Mumbai. Jij hebt jezelf aan de plafondventilator opgehangen. Rahul bracht jou met spoed naar het Kokilaben Ambani-ziekenhuis, waar jij overleden bent verklaard. Jij werd 24 jaar. Jij bent door jouw vriend, de acteur Rahul Raj Singh, en de kok gevonden. Met de kok als ooggetuige is moord uitgesloten. Jij bent gecremeerd.

Volgens jouw ouders en jouw vriend, de acteur Eijaz Khan, ben jij (indirect) door Rahul vermoord. Jouw ouders zeggen dat Rahul jou mentaal en emotioneel martelde en dat hij jou tot zelfdoding heeft aangezet. Rahul kwam op borgtocht vrij en hij zegt, dat hij jou niet heeft vermoord, maar dat de hebzucht van jouw ouders dat deed. Dat jij niet in staat was om aan hun eindeloze eisen te voldoen. Hoe dan ook, feit is dat jij door een suïcidale depressie bent genekt en dat jouw geestesziekte, want dat is depressie, dermate ernstig was, dat jij hulp had moeten inschakelen of dat anderen hulp hadden moeten inschakelen. De schaamte en schande omtrent depressie is nog steeds veel te groot en onnodig/onzinnig, met name in schijnwerelden, zoals de filmwereld, die perfectiedwang en een hoog scoregehalte eist. Je hebt dat hoge eisenpakket van die nepwereld allemaal veel te serieus genomen. Je hoefde de anderen niet te behagen, je hoefde geen spectaculaire prestaties te leveren, je hoefde jezelf niet omwille van grootse acteerprestaties te verloochenen, maar dat alles is jouw niet geleerd. Je was gewoon mooi om wie jij was en jij hoefde jezelf aan niemand te bewijzen, dat is een gevaarlijke valkuil van de zwaargestoorde prestatiemaatschappij, net als dat ideaalbeeld van een huwelijk met de ware dat is. Dé ware bestaat niet, dat is een ziekmakend sprookje. Dé waarheid is, dat de liefde niet aan banden is te leggen en dat jij door velen zeer geliefd was en bent, dat de liefde waait waarheen zij wil. Zo is Rahul inmiddels met de actrice Saloni Sharma getrouwd. Wees daar maar niet rouwig om, want zo gaan die dingen. Weet dat wij als vrije geesten mogen liefhebben wie wij willen en waar wij ook zijn. In jouw laatste interview glimlachte jij zo intens lief. Dat was echt en geen show. Was er voor jouw diepste leed maar net zoveel ruimte in en om jou geweest. Waren die aangeleerde taboesferen maar eerder opgelost, dan pas na jouw tragische heengaan, zoals de rouwenden dat toonden.

Schrijver: Sir Joanan Rutgers
28 januari 2022


Geplaatst in de categorie: idool

Er is nog niet op deze inzending gestemd. 43Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)