Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Te kwetsbaar voor deze brute wereld

(voor Charlotte Dawson (1966 - 2014))

Jij bent geboren als Charlotte Margaret Dawson op 8 april 1966 in Auckland, Nieuw-Zeeland. Jij bent meteen na jouw geboorte geadopteerd. Op jouw 8-ste ben jij seksueel misbruikt, wat zeker jouw gevoeligheid voor depressie enorm vergroot heeft en een extra bron voor depressie vormde. Op jouw 16-de ging jij van school en werd jij een model in Europa en New York City, bij Ford Models, in 1946 opgericht door Eileen Cecile Otte en haar man Gerard William Ford. Op jouw 26-ste ging jij naar Australië, waar jij in de modescene floreerde. In 1997 werd jij schoonheids- en modedirectrice voor het vrouwenblad 'Woman's Today'. Daarna was jij stijlredactrice voor het weekblad 'New Idea'. In 1999 trouwde jij met de olympisch zwemmer Scott Andrew Miller, geboren op 21 februari 1975 in Sydney. In 1999 werd jij zwanger van Scott, maar omdat hij geen afleiding wilde tijdens zijn aanloop naar de Olympische Spelen 2000 onderging jij een abortus. Jij had veel spijt van deze abortus, waardoor er bij jou een zware, chronische depressie is ontstaan. Volgens mij zakte je door een soort bodem en belandde je in een duistere kelder vol met andere depressiebronnen, zoals jouw vroege adoptie en het seksueel misbruik op jouw 8-ste. Zoiets wordt een zwaar karma genoemd en wieweet wat jij allemaal in jouw eerdere incarnaties hebt moeten meemaken.

Maar jij moet ergens ook heel sterk geweest zijn om al die ellende te kunnen dragen en vol te houden. Mogelijk heb jij ook krachtgevende incarnaties gehad en sta jij in contact met sterke hulp- en beschermgeesten. In 2000 was jij het gezicht van het modelabel Peter Morissey en jij presenteerde wekelijks jouw eigen moderubriek op 'Good Morning Australia' op Network Ten. Jij was op 15 september 2000 ook te zien in de modesectie van de openingsceremonie van de Olympische Zomerspelen in Sydney. In 2000 eindigde jouw korte huwelijk met Scott. Scott werd later een criminele drugsdealer van o.a. methamfetamine, XTC, steroiden en ICE. Er werden ook illegale, geladen wapens en grote bedragen geld bij hem gevonden. Hij werd er ook van verdacht een pooier te zijn geweest. Ik denk dat jij hem te hoog hebt ingeschat. Jij was modecorrespondente voor het entertainmentprogramma 'E! News' van Network Ten en een vast panellid van de dagshow 'Beauty and the Beast', met Stan Zemanek en Doug Mulray als presentators. Jij was gast bij het tuin- en lifestyleprogramma 'Burke's Backyard', met Don Burke als presentator.

Don Burke werd door de getuige David Leckie met Harvey Weinstein vergeleken, omdat hij vrouwen seksueel had lastig gevallen, seksueel misbruikt en gepest. o.a. de actrice/zangeres/presentatrice Kerri-Anne Kennerley, de romanschrijfster Di Morrissey, de zangeres/schrijfster/actrice Debra Byrne, de actrice/zangeres Tottie Goldsmith, van wie Olivia Newton-John de tante is, en de ex-zwemster Susie O'Neill. Jij was agente voor de bureaus Cameron en Priscilla en jij werkte o.a. aan de programma's 'Money' en 'Looking Good' van Nine Network. Jij was moderedactrice voor het ontbijttelevisieprogramma 'Today', waarbij jij door bladen als Vogue, Elle, She, Dolly, Cleo en Mode werd gevolgd. Jij trad ook veel op bij modeshows, media-evenementen, 'The Footy Show' over rugby en 'Nine's Wide World of Sports'. In 2002 ging jij naar Auckland terug, waar jij presentatrice in de chatshow 'How's Life?', 'Prime's Getaway' en 'Charlotte's Lists' was. Voorts ging jij naar Australië terug en was jij van 2007 tot 2013 jurylid en soms modellenmentor bij 'Australia's Next Top Model'. In 2008 verving jij de vaste presentatrice Jodhi Meares voor de live finale. Jodhi is de ex van de miljardair James Douglas Packer. Jij presenteerde de serie 'Runaway to L.A.' en in 2012 deed jij mee met de realityserie 'The Celebrity Apprentice Australia'.

In 2012 werd jij in het St Vincent's Hospital op 390 Victoria Street in Sydney opgenomen. Als gevolg van jouw strijd tegen Twitter-trollen deed jij een poging tot zelfdoding. Jij werd door een voormalige finalist van 'Australia's Next Top Model' gevonden en met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Jij was het doelwit van een georganiseerde online campagne van intimidatie, wat deels vanwege jouw betrokkenheid bij het anti-cyber-pestinitiatief Community Brave tot stand kwam. Jij kreeg zelfs doodsbedreigingen via Twitter en boodschappen als 'Steek je hoofd in een broodrooster' en 'Dood jezelf'. Walgelijk gemeen en satanisch. Hierdoor nam jij een overdosis tabletten. Je wilde dat die anonieme haatzaaiers met hun killerinstincten stopten met hun walgelijke projecties en blinde, misdadige afreageermethoden. Een ontmaskerde Twitter-trol was Tanya Heti, een medewerkster van de Monash University in Melbourne. Die universiteit is vernoemd naar Sir John Monash, de beroemdste commandant/generaal van de Australische geschiedenis, met een standbeeld van hem te paard op King's Domain. De treiterende pestkop Tanya werd zonder loon ontslagen, maar in ere hersteld, toen de universiteit vond, dat zij geen wangedrag had vertoond.

Jij verscheen in 'Seven News' op Chanel 7 om de laffe, zwaargestoorde, gewetenloze trollen op social media te ontmaskeren. Daarna verschenen er een grote promotiecampagne en jouw biografie 'Air Kiss and Tell'. In 2013 werd jij antipestambassadrice bij de national Rugby League. De Daily Telegraph zei, dat jij er een dubbele moraal op na hield, gezien jouw agressieve tv-persoonlijkheid en hoe jij de deelnemers aan 'Next Top Model Australia' ontmoedigde. Peter Ford van het radiostation 3AW vond het maar raar dat juist jij het icoon van antipesten was geworden, omdat jij volgens hem mensen misbruikte en voor schut liet staan. Nadat jij tijdens de Brownlow Medal uitreiking denigrerende opmerkingen over de vrouwen van AFL-voetballers maakte, heeft de valse media jou zwaar bekritiseerd. In '60 Minutes' deed jij samen met jouw ex Scott een interview, waarbij oude wonden werden opengereten. zoals jouw mislukte huwelijk en Scott's gedoe met drugs en illegale wapens. Jij vond het interview vernederend en beschamend. In een interview met Jo Casamento zei jij, dat jij nog steeds van Scott hield. Jij vocht tegen jouw depressie en zelftwijfel. Jij wilde graag geliefd zijn, maar jij kon geen liefde binnen laten en jij was overgevoelig voor kritiek.

Jij woonde in een luxe huurappartement met twee slaapkamers aan de Finger Wharf in Woolloomooloo, Sydney. Je betaalde 1200 dollar per week voor deze mooie plek aan het water, eigendom van de projectontwikkelaar Jason Gazal. Op 22 februari 2014 heb jij daar zelfdoding gepleegd door jezelf op te hangen. Jij werd 47 jaar en jij bent rond 11.20 uur door de makelaar Noel Jenkins gevonden. Noel inspecteerde het pand voor een veiling. Jij had die dag nog gebruncht met de fotograaf James Jamie en jij at vaak in het nabijgelegen restaurant China Doll. Bij 9 News Perth waren jouw twee oudere zussen op het podium, o.a. Vicky, die uit haar handtasje jouw verpakte as haalde en het even op de lessenaar zette, met het misplaatste grapje erbij, dat jij zo de mensen beter kon zien. Werkelijk gênant en respectloos. Zelden zoiets walgelijks gezien, ook al was er wellicht sprake van 'goede bedoelingen' en waren jouw zussen misschien nog in shock. Premier Key twitterde dat hij 'geschokt en bedroefd' was. De Twitter-trollen glibberden als angsthazen terug naar hun onderaardse, verderfelijke, inhumane gifpoelen. Om daar voorgoed te zwijgen en op te lossen.

Schrijver: Sir Joanan Rutgers
29 januari 2022


Geplaatst in de categorie: idool

Er is nog niet op deze inzending gestemd. 44Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)