Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Als muren, die je van alle kanten verpletteren

(voor Angela Scoular (1945 - 2011))

Jij bent geboren als Angela Margaret Scoular op 8 november 1945 in Londen. Jouw vader was een ingenieur en jij was een nicht van de Australische actrice Margaret Johnstone. Jij ging naar de St George's School in Harpenden. De actrice Lady Alice Ellen Terry woonde in het huis 'Pigeonwick' in Harpenden, samen met de architect/ontwerper Edward William Godwin, die in 1864 de Northampton Guildhall ontwierp, waar zich sinds 7 november 2002 een plaquette voor Lady Diana Frances Spencer op bevindt, onthuld door haar broer, de schrijver Charles Edward Maurice Spencer, 9th Earl Spencer, die in Althorp House woont, met zijn derde vrouw gravin Karen Anne Villeneuve. Op 30 juli 2012 werd hun dochter Lady Charlotte Diana Spencer geboren. Graaf Spencer's eerste vrouw was het ex-fotomodel Catherine Victoria Lockwood, met wie hij 4 kinderen kreeg; Eliza Victoria, Katya Amelia, Louis en het model Lady Kitty Eleanor Spencer, in de Villa Aldobrandini te Frascati getrouwd met de 31 jaar oudere, Joodse multimiljonair/zakenman Michael Lewis. Met zijn tweede vrouw Caroline Freud Hutton kreeg graaf Spencer 2 kinderen, Edmund en Lara. In 1989 werd Diana, Princess of Wales, benoemd tot Freeman van de Borough of Northampton, wat de sterke banden van haar en haar familie met Northampton en Althorp aangeeft. Vandaar de plaquette. Diana is in Althorp opgevoed en op een eilandje in het Round Oval Lake begraven. Van 1 juli tot 30 augustus is het landgoed en Althorp House te bezichtigen.

De homoseksuele dichter/drukker/kunstenaar Ralph Nicholas Chubb is in Harpenden geboren. De St George's School is in 1907 door dominee Cecil Grant opgericht. Het motto van de school is 'Levavi Oculos' (Ik heb mijn ogen opgeheven), wat naar psalm 121 verwijst. De schrijver Hilary Agard Evans ging ook naar deze school. Hij schreef over UFO's en andere paranormale verschijnselen. Vervolgens ging jij naar Queen's College op 43-49 Harley Street in Londen. Enkele oud-studenten van Queen's College zijn: Kathleen Mansfield Beauchamp, Diana Barnato, Jacqueline Mary du Pré en Peaches Honeyblossom Geldof, die op 7 april 2014 door een overdosis heroïne overleed en 25 jaar werd. Haar ouders waren Bob Geldof en de schrijfster Paula Elizabeth Yates, die op 17 september 2000 door een overdosis heroïne overleed en 41 jaar werd. Paula was van 1995 tot 1997 de geliefde van Michael Hutchence, die op 22 november 1997 zelfdoding pleegde en 37 jaar werd. Op 22 juli 1996 werd hun dochter Heavenly Tiger Lily Hutchence geboren. Jij ging ook naar de Royal Academy of Dramatic Art en in 1967 debuteerde jij als Catherine Earnshaw in de tv-serie 'Wuthering Heights', met Ian McShane en Anne Stallybrass (1938 - 2021), die queen Elizabeth II speelde in 'Diana: Her True Story', gebaseerd op de biografie van Andrew David Morton.

In 1967 speelde jij ook in de romantische komedie 'A Countess from Hong Kong', geregisseerd door Charlie Chaplin, met Marlon Brando, Sophia Loren en Sydney Chaplin, de tweede zoon van Charlie en de actrice Lillita Louise MacMurray. En jij speelde in de Bond-film 'Casino Royal', met David Niven als James Bond. David was getrouwd met het supermodel Hjördis Paulina Genberg. Zij kregen 2 dochters, Kristina en Fiona. En met Peter Sellers, Ursula Andress, Woody Allen, Jean-Paul Belmondo, Jacqueline Bisset en Joanna Pettet (1942, Londen), die een dag voor de fatale dag bij Sharon Tate lunchte. In 1968 speelde jij in de komedie 'Here We Go Round the Mulberry Fish', met Barry Evans in de hoofdrol, die op 9 februari 1997 in zijn huis in Claybrooke Magna overleed en 53 jaar werd. Hij is mogelijk vermoord met een klap op zijn hoofd, terwijl hij veel alcohol had gedronken. Op een tafel lag een kort testament. Zijn auto was gestolen en hij werkte als taxichauffeur. In 1976 speelde hij de hoofdrol in de sekskomedie 'Adventures of a Taxi Driver', waarin jij als Marion speelde. En met Judy Geeson (1948, Arundel), die een lange affaire met Barry had. Er werden 4 mensen, inclusief de 3 autodieven, opgepakt, maar de eventuele moordenaar is niet gevonden.

In 1968 speelde jij ook in de komedie 'Great Catherine', met Peter O'Toole, Jeanne Moreau en Marie-Kate Lohr, de dochter van de actrice Kate Alice Bishop. In 1969 speelde jij Ruby Bartlett in de Bond-film 'On Her Majesty's Secret Service', met George Lazenby als James Bond. En met Lady Diana Rigg, Telly Savales, Juanita Horton en Lady Joanna Lumley. In 1970 speelde jij in de avonturenfilm 'The Adventurers', met Charles Aznavour, Candice Bergen en Lady Olivia Mary de Havilland (1916 - 2020). Jij speelde ook in de komedie 'Doctor in Trouble', met Leslie Phillips in de hoofdrol en met de Welshe komiek Sir Harold Donald Secombe en de komieken Frederick Emney, Graham Stark, Isaac Bluthal en Graham Chapman, een Monty Python lid, die zijn alcoholisme overwon en op zijn 48-ste door amandelkanker overleed. De partner van de openlijk homoseksuele Graham Chapman was David Sherlock. In 1976 speelde jij zoals gezegd in 'Adventures of a Taxi Driver' en in 1977 speelde jij tenslotte als Jane Hogg in de sekskomedie 'Adventures of a Private Eye', met de komiek William George Rushton, mede-oprichter van het satirische tijdschrift 'Private Eye'. Hij speelde in de laatste film van Sharon Tate, de komedie 'The Thirteen Chairs'.

In 1977 ging jij bij de acteur Leslie Samuel Phillips wonen, terwijl jij van een andere acteur zwanger was. Leslie is geboren op 20 april 1924 in Londen. Hij voedde jouw zoon Daniel op alsof het zijn eigen zoon was. Op 24 juni 1981 overleed Leslie's ex-vrouw Penelope Bartley door een brand in Hendon. Zij werd 55 jaar en zij kreeg samen met Leslie 4 kinderen; Caroline, Claudia, Andrew en Roger. In 1982 ben jij met Leslie getrouwd. Jij leed aan een bipolaire stoornis, waarvoor jij medicatie gebruikte, depressie, alcoholisme en anorexia nervosa. In 1992 deed jij een poging tot zelfdoding door jouw polsen door te snijden. In maart 2009 werd bekend dat jij darmkanker had, waar jij van genas. Jij werd gearresteerd voor rijden onder invloed. Jij leed aan angst voor schulden, vanwege jouw manische koopbuien. Op 11 april 2011 pleegde jij in jouw huis in Maida Vale, West Londen, zelfdoding door een zure afvoerreiniger met 91% zwavelzuur te drinken en over jouw lichaam te gieten. Er ontstonden dodelijke brandwonden in jouw keel en spijsverteringskanaal en op jouw huid. Doordat jij viel, brak jij jouw ruggengraat op diverse plekken. Jij overleed twee uur later om 17.34 uur. Jij werd 65 jaar. Leslie hertrouwde in 2013 met de 39 jaar jongere Zara Carr. Een mooie troost op zijn oude dag.

Schrijver: Sir Joanan Rutgers
1 februari 2022


Geplaatst in de categorie: idool

Er is nog niet op deze inzending gestemd. 51Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)