Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Onterecht beschuldigd en kapotgemaakt

(voor Inna Gulaya (1940 - 1990))

Jij bent geboren als Inna Iosifovna Gulaya op 9 mei 1940 in Charkov, nu Oekraïne. Jouw opa Konstantin Makarovich Guliy was een Oekraïense revolutionair en een volkscommissaris voor arbeid. In 1937 werd hij als 'vijand van het volk' ter dood veroordeeld. In 1939 ontmoette jouw biologische vader jouw moeder Ludmila en werd zij zwanger van jou, echter, toen hij van jouw opa vernam, ging hij er haastig vandoor. Jouw moeder plande een abortus, maar gelukkig ging zij naar een feest, waar zij Joseph Genfer ontmoette. Joseph was afgestudeerd aan de Moskouse Staatsuniversiteit voor Spoorwegtechniek (RUT of MIIT) op 9b9 Obrazcova Ulitsa, met als huidige rector Alexandr Klimov. Enkele oud-studenten zijn de miljardairs/oligarchen Roustam Tariko, Vitaly Malkin, Bidzina Ivanisjvili, Viktor Vekselberg (staat dicht bij het Kremlin) en de Joodse Sir Leonard Blavatnik, geboren in Odessa, Oekraïne, en de rijkste man van Engeland. Zijn vrouw is Emily Appelson, met wie hij 4 kinderen kreeg. Hij woont o.a. op 15 Kensington Palace Gardens in Londen, met een waarde van 200 miljoen pond. Hij is bevriend met Vekselberg. De Russisch-Joodse schrijver/dichter Igor Guberman is ook een oud-student.

Jouw moeder trouwde met Joseph en zij besloot jou te houden. Joseph beschouwde jou als zijn eigen dochter. Tijdens het opgroeien heb jij jouw echte vader ontmoet, maar hij reageerde onverschillig, omdat hij zichzelf als een wildvreemde beschouwde. Joseph werd de hoofdmanager van de Moskou-Rjazan-spoorlijn, maar kort daarna overleed hij. Jouw moeder deed kleermakerswerk en jullie waren arm. Na school wilde jij naar een theateracademie, wat mislukte, dus begon jij in een Moskouse Theater voor Kinderen te werken. Op jouw 20-ste speelde jij de hoofdrol in de film 'Clouds Over Borsk' van Vasili Ordynski, die ruim één jaar met de actrice Ljoedmila Gurchenko getrouwd was en in 1964 met de actrice Marianne Rooz trouwde. Hun dochter is Catherine. Jij speelde naast Nikita Michalkov, die met de beroemde actrice Anastasiya Vertinskaya (1944, Moskou) getrouwd was, met wie hij de zoon Stepan kreeg. Daarna trouwde hij met het ex-model Tatjana Michalkova, met wie hij de dochters Anna en Nadezjda kreeg, beiden actrices. Nikita steunde de annexatie van de Krim, net als ruim 100 culturele figuren, zoals de actrice Irina Alfyorova en de acteurs Sergej Bezrukov, Dmitri Kaharatjan, Vladimir Menshov, Valentin Gaft en Leonid Koeravjonov, die op 30 januari 2022 overleed en 85 jaar werd. Makkelijk als je zelf niet hoeft te vechten, maar dat aan jong, vitaal, gehersenspoeld, geïndoctrineerd, klaargestoomd, knettergek, achterlijk, stompzinnig, macho-gestoord adderengebroed kunt overlaten.

De dichter Alexander Byvshev schreef pro-Oekraïense poëzie en hij werd daarvoor veroordeeld. Zo kwam hij op de lijst van 'terroristen en extremisten' te staan, werd hij ontslagen, werden zijn bankrekeningen bevroren en kreeg hij een taakstraf. In een dictatuur mag je geen eigen en tegenstrijdige meningen hebben. Toch volgde er een protestbrief van Russische wetenschappers en kunstenaars, met o.a. de professor geschiedenis Andrey Zubov, die vanwege zijn artikel tegen het Russische beleid in Oekraïne ontslagen werd. Pas je aan of verlies je baan. Wat een vreselijk corrupte bende! In 1961 speelde jij ook in de komedie 'A Noisy Day', met Valentina Sperantova in de hoofdrol, die nog acteerles kreeg van de beroemde beeldhouwster Anna Golubkina (1864 - 1927). In 1962 trouwde jij met de filmregisseur/scenarioschrijver/dichter Gennadi Shpalikov. Hij was van 1959 tot 1962 met de scenarioschrijfster Natalya Ryazantzeva getrouwd. In 1962 speelde jij als Natasha de hoofdrol in de dramafilm 'When the Trees Were Tall', met Leonid Koeravjonov en Vasily Shukshin, die op 2 oktober 1974 op het motorschip 'Dunai' in de Wolga ineens overleed en 45 jaar werd. Zijn weduwe is de actrice Lidiya Fedoseyeva en hun dochter is de actrice/tv-presentatrice Maria Shukshina, die in 2008 van Dmitri Medvedev de titel 'Verdienstelijk Kunstenaar van Rusland' kreeg. Als je maar in de pas loopt. Medvedev, president van 2008 tot 2012 en close to Rupsje Nooitgenoeg Poetin, is getrouwd met de econome Svetlana Linnik en hun zoon is Ilya.

Van 1962 tot 1964 studeerde jij aan het Boris Shchukin Theatre Institute. Op 9 maart 1963 werd jullie dochter Daria Shpalikova. Gennadi was een zware alcoholist en jouw moeder en jij brachten hem enkele malen naar een kliniek, waar hij steeds weg liep. Hij kon zijn emoties niet beheersen en hij was vaak dagen en weken spoorloos. In 1963 speelde jij in 'Bolshaya doroga' (De grote weg) en in 1965 in 'Time, forward!', gebaseerd op een roman van de briljante Valentin Katajev, die met de Joodse Esther Brenner getrouwd was. In 1966 speelde jij in 'A Long Happy Life' van jouw man en in het romantische drama 'Malchik i devochka', met Natalya Bogunova in de hoofdrol. In 1971 speelde jij de hoofdrol in het drama 'Pristan na tom beregu' (Haven op die oever) en in 1972 speelde jij in 'Yesli ty mushchina...' (Als je een man bent). Gennadi was zwaar depressief en op 1 november 1974 pleegde hij zelfdoding door ophanging in een schrijfhuis te Peredelkino. Hij schreef: 'Nee, het is geen lafheid - ik kan gewoon niet meer met jou leven. Treur niet. Ik ben jou beu. Denk eraan, Dasha. Skpalikov'. Hij werd 37 jaar en hij is in de Vagankovo Begraafplaats in Presnya, Moskou, begraven. Naast de dichter Sergej Yesenin is daar ook de dichteres Nika Georgievna Toerbina begraven, die op haar 27-ste van een 5-de verdieping uit een raam is gevallen en waarschijnlijk dronken was. De familie van Gennadi gaf jouw de schuld van zijn zelfdoding en zei, dat jij hem daartoe hebt aangezet. Vervolgens kreeg jij een zware depressie en een alcoholverslaving.

Jouw carrière ging snel achteruit. In 1975 speelde jij nog in 'The Flight of Mr. McKinley', in 1977 in de tv-miniserie 'The Road to Calvary', in 1979 in 'Little Tragedies', in 1984 in 'Dead Souls' en in 1987 als Leocadia Petrovna in het drama 'De Kreutzer Sonate', gebaseerd op de novelle van Leo Tolstoj. Daria werd een film- en theateractrice en zij werd geestesziek. Zij zat in een psychiatrische kliniek en Nikita Mikhalkov zorgde ook voor haar. In mei 1990 vond jouw moeder jou bewusteloos voor de geopende koelkast liggen, in jouw appartement in Moskou. Jij hebt met een overdosis slaappillen zelfdoding gepleegd en jij overleed binnen twee dagen op 28 mei 1990 in het ziekenhuis. Jij werd 50 jaar en jij bent in de Domodedovo Begraafplaats uit 1984 begraven. Daria ging na jouw overlijden een tijd naar het Novogolutvinsky-klooster. Daarna kwam zij weer in een psychiatrische kliniek terecht, waar zij nog steeds zit, want zij kan niet op zichzelf wonen.

Schrijver: Sir Joanan Rutgers
2 februari 2022


Geplaatst in de categorie: idool

Er is nog niet op deze inzending gestemd. 48Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)