Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Niemand om de nachtmerrie weg te blazen

(voor Marilyn Brown (1953 - 1998))

Jij bent geboren als Marilyn Louise Brown op 9 maart 1953 in San Jose, Californië, met rond de stad Silicon Valley, een grote concentratie van hoghtech engineering, computer- en microprocessorbedrijven. Stevie Nicks en Lindsay Buckingham van Fleetwood Mac studeerden aan de San Jose State University, net als de schrijfster Amy Ruth Tan, de dichteres/professor Lorna Dee Cervantes en de documentairemaker/journalist Louis Sebastian Theroux. Jouw ouders waren Donald Bernard Brown en Vivian Agrillo. Jij was van Engelse, Ierse, Schotse en Siciliaanse afkomst. Jij bent door jouw vader naar zijn favoriete filmster Marilyn Monroe vernoemd. Jouw oudere broer Donald Barry Brown is op 19 april 1951 in San Jose geboren. Jouw jongere broer James Brown is in 1957 in Santa Clara geboren. Voor jouw 10-de begon jij met tapdansen, moderne dans en acteren. Tot het einde van jouw tienertijd ging jij naar een acteerschool van de acteur William (Bo) Hopkins (1942, Greenville).

Bo Hopkins was negen maanden, toen hij geadopteerd werd. Zijn adoptievader overleed op zijn 39-ste op de veranda. Zijn vrouw en Bo waren daarbij. Op zijn 12-de ontmoette Bo zijn biologische moeder, halfzussen en halfbroer. Hij diende 9 maanden in Korea en samen met ene Norma kreeg hij de dochter Jane. Norma verliet hem en zij nam Jane mee. In 1989 trouwde Bo met Sian Eleanor Green, met wie hij een zoon kreeg. In die tijd bij Hopkins verscheen jij in diverse toneelstukken in de Off-off-Broadway theaters met meestal minder dan 100 zitplaatsen, zoals Theatre Genesis, in 1964 opgericht door Ralph Cook, de hoofdkelner van de nachtclub Village Gate op 160 Bleecker Street. Het theater was o.a. verbonden met de toneelschrijver/acteur Sam Shepard, die lange tijd met Patti Smith samenwerkte. Hij had ook een affaire met Patti en met Joni Mitchell. Hij was getrouwd met de actrice O-Lan Jones, met wie hij de zoon Jesse Mojo kreeg. Hij had 27 jaar een relatie met de actrice Jessica Lange, met wie hij twee kinderen kreeg, Hannah Jane en Samuel Walker.

Je had ook Caffe Cino op 31 Cornelia Street, in 1958 opgericht door de theaterproducent Joseph (Joe) Cino, verslaafd aan o.a. amfetaminen. Op 5 januari 1967 pleegde Joe's partner Jon Torrey zelfdoding door elektrokutie. Samen met de acteur Robert Olivo (1937 - 1989, aids) gebruikte Joe veel drugs. Caffe Cino was een bloeiend homotheater, waar naast 'The Madness of Lady Bright', 'Now She Dances' en 'The Maids' het werk van Oscar Wilde werd opgevoerd. Op 31 maart 1967 pleegde Joe zelfdoding door met een keukenmes in zijn maag en armen te steken. Hij overleed op 3 april 1967 en hij werd 35 jaar.

In 1958 debuteerde jij in de oorlogsfilm 'In Love and War' van Philip Ives Dunne, getrouwd met Amanda Duff, met wie hij 3 dochters kreeg; Miranda, Philippa en Jessica. De film is gebaseerd op de roman 'The Big War' van Anton Myrer, zelf een veteraan, die in 1944 bij de Slag bij Guam vocht. Zijn eerste vrouw was de kunstschilderes Judith Rothschild, die o.a. werk van Picasso, Matisse, Gris en Mondriaan bezat. De hoofdrolspeler was Robert Wagner en met Dagmar Winter, Jeffrey Hunter, Hope Elisa Ross Lange, France Nuyen en Veronica Cartwright. Jouw broer Barry speelde er ook in mee. Op 16 april 1971 trouwde jij met Wade Lynn, met wie jij één kind kreeg. Van 4 maart 1972 tot mei 1972 was Barry met Jennie Vlahos getrouwd. Barry en jij verafgoodden James Dean en Montgomery Clift, die op 23 juli 1966 in New York door een hartaanval overleed, hoogstwaarschijnlijk als gevolg van zijn drugs- en alcoholverslaving. Hij werd 45 jaar. In 1972 speelde Barry Drew Dixon in de dramatische western 'Bad Compagny'. Om jullie verlegenheid te overwinnen, gebruikten Barry en jij alcohol. In 1976 speelde jij een kazernemeisje in de drive-in exploitatiekomedie 'Chesty Anderson U.S. Navy', met Shari Eubank, Marcie Barkin en Henrietta Joyce Mandelcorn (1950 - 2016). In 1976 speelde jij ook als meid in de komedie 'The Amorous Adventures of Don Quixote and Sancho Panza', met Roberta Reeves, Olivia Enke, Adriana Van Hemert, Barbarella Catton en Sandy Carey.

Jij was aan de alcohol én drugs verslaafd. Op 27 juni 1978 pleegde jouw broer Barry in zijn huis in Silver Lake zelfdoding door zichzelf met een geweer dood te schieten. Barry werd 27 jaar. Hij zei: 'The only time I'm not unhappy is when I'm acting'. Op 22 juli 1997 pleegde jij zelfdoding door van een viaduct van de snelweg in Studio City, Los Angeles, te springen. Mogelijk vanaf Hollywood Freeway op Vineland Avenue of vanaf Campo De Cahuenga op Hollywood Freeway. Jij droeg alleen een pyjama. Jij werd 44 jaar. Jouw broer James, schrijver en docent aan de California State University in San Bernardino, publiceerde in augustus 2003 'The Los Angeles Diaries', over opgroeien in een verstoorde familie vol misdaad, alcoholisme en drugsgebruik. In 'Hot Wire' (1985) en 'Final Performance' (1988) schreef James al over jullie jeugd en gezinsleven. In 2020 verscheen zijn boek 'Apology to the Young Addict', zijn laatste boek van een trilogie over verslaving, herstel en het helpen van anderen om nuchterheid te bereiken. James is getrouwd met de Grieks-Amerikaanse schrijfster Paula Priamos-Brown, die met 'The Shyster's Daughter' debuteerde. Paula en James kregen samen 3 zonen en zij wonen in Lake Arrowhead.

Schrijver: Sir Joanan Rutgers
15 februari 2022


Geplaatst in de categorie: idool

Er is nog niet op deze inzending gestemd. 47Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)