Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Helaas niet de zeven verdiepingen inwaarts

(voor Kazumi Kawai (1964 - 1997))

Jij bent geboren als Tomoko Kuga op 9 juli 1964 in Suginami Ward, Tokyo. Jij hebt een drie jaar oudere zus. Jij was nog jing toen jouw ouders zijn gescheiden. Jouw vader heet Takesaburo Kuga. Na een jaar bij jouw moeder te hebben gewoond, ging jij bij jouw vader wonen. Jij ging naar de Minato-ku Mita Junior High School en jij deed aan volleybal. Daarna ging jij een middelbare meisjesschool en werkte jij part-time in een restaurant. Jij was vrolijk en actief. Jij kwam bij een modellenbureau terecht en bij het filmproductiebedrijf Nikkatsu Corporation. Jij kwam bij de regisseur Mamoru Watamabe (1931 - 2013) in beeld en jij debuteerde in zijn romantische pornofilm 'Sailor Suit lustful breeding', die op 15 november 1982 verscheen, met Kayoko Sugi en Shiro Shimomoto. In 1983 speelde jij in het tv-drama 'A Cup C Cup' en in de films 'Blow The Night' en 'Headphones laraby', als Rina, met Masahiro Motoki (1965, Tokyo), getrouwd met de actrice/essayiste Yayako Uchida, met wie hij 3 kinderen kreeg; Uta, Kyara en Gento. Kyara is ook een actrice. Zij wonen in Londen. Ook met de actrice/schrijfster/psychologe Tomoko Takabe (1967, Tokyo).

Jij werd een pinup-idool en jij speelde in romantische tv-films. Men vond jou schattig en jouw muzieksingledebuut was 'Spring musume'. Jij maakte twee albums: in 1984 'Angel's Dessart' en in 1985 'Meditation'. Jij verscheen in vele variétéshows, zangprogramma's en late nightprogramma's. In 1985-1986 speelde jij als Rie Shimano in het tv-dramaserie 'Triangle Blue', met Maiko Kawakami, Yuko Kimoto, Yoko Okawa en Miki Yamazaki. Jij speelde in 1986 in het tv-drama 'Hatsukoi scandal', met Kumiko Okae, die op 23 april 2020 door corona overleed, terwijl ze net voor borstkanker was behandeld, en 63 jaar werd. Ook met Mariko Shiga, die op 23 november 1989 door een auto-ongeluk nabij Flagstaff, Arizona, waar ze op vakantie was, is overleden. Zij werd 19 jaar. In 1986 speelde jij in het tv-drama 'The OL Street', met Yasuko Sawaguchi (1965, Sakai), Satomi Kobayashi (24 mei 1965, Tokyo), die ook een schrijfster is, en Naomi Zaizen (1966, Tokyo). In 1990 speelde jij als Miguki Takakura in de liefdeskomedie 'Goodbye, Konnichiwa', met Minami Kaho (1964, Amagasaki) in de hoofdrol, in 1992 als Massayo in 'A Cup of Kakesoba', een Japans sprookje van Ryohei Kuri (Mitsugu Ito).

In 1993 speelde jij in 'Nozomi' (Heimwee), met Keiko Takeshita, Naomi Hosokawa en Mai Kitajima. Vanaf 1992 speelde jij als Yoshiko Hosoda in 'Namba Kinoden: The Emperor of Minami', met Midori Takei, Takako Mirai en Kaori Sakagami. In 1993 speelde jij in de tv-film 'Flowerhouse', met Midori Hagio en Kenichi Endo. In 1995 speelde jij als Shizoka in 'Papa is Homako', met de komiek/theemeester Toru Oshiba in de hoofdrol en met de actrice/zangeres Noriko Izumi. In 1995 speelde jij ook als Kazuko Akiba in de dramaserie 'Love and Sin', met de actrice/zangeres Yuka Onishi in de hoofdrol en met Hiroyuki Watanabe, getrouwd met de knappe, lieftallige actrice Noriko Watanabe, die samen zoon Takahiro en dochter Mami kregen.

In 1995 kreeg jij een liefdesrelatie met Kenjiro Kawasaki, geboren op 8 januari 1971 in Saeki, waar ook de romancier Masatsugu Ono is geboren. Kenjiro was de pitcher van de honkbalclub Yakult Swallows. Het was een prima relatie, maar toch gestrand. Jij was goed bevriend met de actrice/zangeres Miyuki Kosaka, die ook een naaktmodel was, de actrice/zakenvrouw/yoga-lerares Yumi Morio en de komiek Ken Shimura (1950 - 2020), die door corona overleed. Kenjiro vond in een bureaulade van jou een grote voorraad slaappillen. Jij was mentaal labiel en jouw toestand verslechterde. In maart 1996 verschenen er twee foto's van Kenjiro en jou in een weekblad en daarna kreeg jij last van overmatige strees en deed jij zelfdodingspogingen, in december 1996 en in januari 1997. In 1997 speelde jij nog in één aflevering van 'Umidashi Criminal Passion' en in 'Forensic Case File', met Yuko Natori in de hoofdrol. Op 9 mei 1997 sneed jij 's ochtends een pols door, al aarzelde jij drie keer. Na de hechtingen at jij doria en leek jij gekalmeerd te zijn. Om 18.30 uur zei jij tegen een kantoorvrouw: 'Ik ga naar het ziekenhuis, omdat ik hoestte!'.

Rond 1900 uur (19.14 uur) sprong jij van het appartement van Kenjiro naar beneden. Vanaf zeven verdiepingen. Dat ligt in Komaba, Meguro Ward, Tokyo. Een supermarktmedewerkster op de begane grond zag het gebeuren en zij vond dat jij heel vredig keek en dat het niet echt op een zelfdoding leek. Yeh, right, ga maar rustig door met afrekenen, dombo. Toen de ambulance arriveerde, was jij al in een uiterst kritieke toestand en om 19.59 uur werd jouw overlijden in het Tokyo Medical University Hospital in Shinjuku bevestigd. Jij droeg een blauw-wit gestreept shirt en jij werd 32 jaar. Veel van jouw vriendinnen haastten zich naar het ziekenhuis, zoals jouw beste vriendin Maiko Kawakami en de actrices Minayo Watanabe, Megumi Watanabe en Kaori Okamoto. En jouw ouders natuurlijk. Jij was officieel verloofd met een zakenman en eigenaar van een autoverkoopbedrijf in Tokyo, met wie jij op 9 juli 1997 zou gaan trouwen. Jij leed al vijf jaar aan depressies en jij gebruikte veel kalmerende middelen en antidepressiva. Het lijkt erop dat je de breuk met Kenjiro niet goed kon verwerken en dat dit jou triggerde tot een algehele, psychotische labiliteit. Ten diepste was jouw suïcidale depressie al in jouw vroege kindertijd ontstaan en had je een grondige psycho-analyse moeten hebben, naast die chemische medicijnen. 'Als ik weet wat ik mankeer, ben ik genezen', zei Freud terecht. Met de juiste hulp had jij kunnen ontdekken aan wat voor psychische stoornis jij leed en kon jij er meer grip op krijgen.

Schrijver: Sir Joanan Rutgers
23 februari 2022


Geplaatst in de categorie: idool

Er is nog niet op deze inzending gestemd. 49Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)